Hoe 'Dit zijn wij' heeft Mandy Moore's carrière gered

Inhoudsopgave:

Hoe 'Dit zijn wij' heeft Mandy Moore's carrière gered
Hoe 'Dit zijn wij' heeft Mandy Moore's carrière gered
Anonim

Voordat ze een Golden Globe won voor haar optreden als Rebecca Pearson in de populaire NBC-serie This Is Us, dacht Mandy Moore, 37, dat haar carrière voorbij was. De zangeres die actrice werd, brak Hollywood binnen als een 15-jarige popster uit de jaren 90 en raakte een paar jaar na haar inval in acteren in een dip. Het bleek dat haar succesvolle periode in A Walk to Remember (2002) niet veel deed voor haar carrière.

De Candy-hitmaker werd getypeerd als "heel mooi" ondanks haar aandringen dat ze niet "een goody-goody of een preutse" was. Blijkbaar verwachtte de industrie, met haar oorsprong als popzangeres, een beetje dat ze een wilder imago zou ontwikkelen, zoals haar lotgenoten, Britney Spears en Christina Aguilera. Moore wist niet dat haar weigering om naaktscènes te doen haar enkele van Hollywood's grootste rollen zou kosten. Hier is hoe This Is Us haar heeft gered van het stoppen en teruggaan naar Florida.

Een punt bereiken van 'alles heroverwegen'

Tijdens een optreden in The Tonight Show met Jimmy Fallon in de hoofdrol in 2020, vertelde Moore over haar auditieproblemen voorafgaand aan This Is Us. "Dit bedrijf is lastig", zei ze over het feit dat ze na audities niet werd teruggebeld. "Er is een echte eb en vloed, in alles in het leven. Ik herinner me dat ik naar binnen ging en me redelijk goed voelde over de auditie, en toen naar buiten kwam en ontdekte dat ik het niet snapte."

Ze voegde eraan toe dat het voelde alsof "het universum me vertelt dat dit voor mij is gedaan." Ze kwam op een punt van "alles heroverwegen" met plannen om terug te keren naar haar thuisstaat Florida. "Ik dacht: 'Misschien is het tijd om terug te gaan naar Florida, waar ik vandaan kom. Misschien is het tijd om terug naar school te gaan.'' Ik was echt alles aan het heroverwegen ", onthulde de Chasing Liberty-actrice. "Ik had wat geduld en zes maanden later kwam This Is Us in mijn wereld."

Hoe werd Mandy Moore gecast voor 'This Is Us'?

In 2018 vroeg Howard Stern Moore of ze "beledigd" was dat ze auditie moest doen voor This Is Us. "Geen sprake van", antwoordde de actrice. "Ik was niet beledigd. Ik bedoel, ik doe auditie, we doen allemaal nog steeds auditie, tenzij je Meryl Streep bent. Dat hoort bij acteur zijn." De So Real-zangeres voegde eraan toe dat ze nog steeds auditie moet doen voor rollen, zelfs na het landen van haar rol in de hitserie. Maar ze heeft helemaal geen klachten.

"Ik doe nog steeds [auditie]", zei ze. "Ik ga nog steeds door en ontmoet mensen … [Auditie doen], het is een bepaalde vaardigheden. Je komt in een ongemakkelijke situatie terecht met mensen die je niet kent, je leest niet met een andere acteur. Het is meestal een castingdirecteur dus het is zo veel meer zenuwslopend dan." Moore deelde ook dat ze niet wist dat de serie enorm zou zijn.

Ze had niet veel hoop toen ze auditie deed voor This Is Us. Maar ze was bereid om alles te proberen na vier mislukte tv-pilots, waaronder het kortstondige comedy-drama Red Band Society (2014-2015). Haar laatste goede project was het uiten van Rapunzel in de Disney-animatiefilm Tangled (2010). Daarna hernam ze haar rol in de geanimeerde Tangled: The Series (2017-2020).

De schrijver van de Disney-hit, Dan Fogelman, is ook de maker van This Is Us, maar Moore zei dat hij "op geen enkele manier" aan haar dacht toen hij aan de serie werkte. "Ik bedoel, er zit zes jaar tussen", zei de actrice. "Ik was net verhuisd van bureaus en we hadden het er allemaal over gehad dat we ons, net als vooruitgaan, niet moeten concentreren op een traditioneel pilootseizoen dat ik net vier jaar had doorgemaakt en er niets van was gekomen."

Ze voegde eraan toe dat ze besloten om "zich te concentreren op de Amazones, en de Netflix en Hulus van de wereld die het hele jaar door casten." Maar ondanks het vermijden van audities voor netwerkshows, ontving Moore het script voor een "naamloos Dan Fogelman-project", na slechts twee weken in haar nieuwe bureau. Ze was niet enthousiast over het krijgen van een script voor een netwerkserie, maar nadat ze het "met tegenzin" had gelezen ", ze zei dat het gewoon "me knock-out sloeg." Ze wist niet dat ze vier personages in de show zou spelen, maar ze "wilde het echt", dus natuurlijk slaagde ze voor de auditie.

Toch duurde het zes weken voordat ze een telefoontje kreeg van de show - en alleen om te horen dat ze het nu opnam tegen twee andere meisjes voor een scheikundeles. "Ik herinner me dat ik hoorde dat Milo [Ventimiglia] de te kloppen man was", zei Moore over haar eerste ontmoeting met haar leidende man. "Ze houden van deze man… Hij is de koploper… Ze haalden me binnen om samen met Milo te lezen… Net als hij en ik, was het direct, het was gemakkelijk, het was moeiteloos, het was zoals daar."

Ik had zoiets van 'Oh, dit is geweldig', terwijl je dat soms niet voelt, 'vervolgde ze."Soms ben je geëxtrapoleerd." Nou, wie zou er geëxtrapoleerd worden met de Gilmore Girl hartenbreker? Maar wat er ook gebeurde in die auditie was magie. Moore had duidelijk gelijk voor de rol. Met haar Golden Globe-overwinning weten we zeker dat we haar in meer shows zullen zien. Ze maakt ook weer muziek. Haar album uit 2020, Silver Landings, kreeg geweldige recensies van critici. Het lijkt erop dat Moore een soort van carrière-renaissance beleeft.

Aanbevolen: