2 Broke Girls' Fans vergeten dat de show zwaar bekritiseerd werd om deze serieuze reden

Inhoudsopgave:

2 Broke Girls' Fans vergeten dat de show zwaar bekritiseerd werd om deze serieuze reden
2 Broke Girls' Fans vergeten dat de show zwaar bekritiseerd werd om deze serieuze reden
Anonim

Van 2011 tot 2017 waren er miljoenen mensen die afstemden om regelmatig naar 2 Broke Girls te kijken. Als gevolg hiervan werd de hoofdster van de show, Kat Dennings, nog populairder, wat iets zegt over haar rol in het Marvel Cinematic Universe. Bovendien werd Beth Behrs beroemd omdat ze een van de hoofdrollen van 2 Broke Girls kreeg. Bovendien werd de show genomineerd voor twaalf Emmy Awards, waarvan er één won, en dat is het soort ding dat de meeste tv-shows graag zouden bereiken.

Door alle manieren waarop 2 Broke Girls is geslaagd, kijken fans van de show terug op zijn erfenis met een roze bril. Helaas is de realiteit van de situatie dat 2 Broke Girls gedurende de hele tijd op televisie een groot aantal tegenstanders had. Er zijn zelfs mensen geweest die om zeer geldige redenen zeer ernstige problemen hebben met 2 Broke Girls.

Criticus roept racisme op bij 2 kapotte meisjes

Ook al was 2 Broke Girls een bekroonde show met een trouwe aanhang, de waarheid is dat de sitcom op geen enkele manier een kritische lieveling was. Toch gingen de meeste recensenten die 2 Broke Girls onder de loep namen niet veel dieper dan de komedie- en verhaallijnen van de serie aan te pakken. Toch was een recensent buitengewoon openhartig over haar grootste probleem met 2 Broke Girls.

In 2011 schreef Emily Nussbaum, een recensent uit New York, uitgebreid over 2 Broke Girls. Als onderdeel van haar artikel maakte Nussbaum duidelijk dat ze vond dat de show om verschillende redenen veel potentieel had. “Een diepe vrouwelijke vriendschap, rauwe humor over klasse, en een show die de seksualiteit van jonge vrouwen centraal stelt, in plaats van het te gebruiken als visueel kruid, zoals in sommige kabelseries over bad-boy antihelden.” Aan de andere kant schreef Nussbaum met veel welsprekendheid over de raciale stereotypen die werden tentoongesteld op 2 Broke Girls.

Er is genoeg om een hekel aan te hebben aan '2 Broke Girls', vooral het ensemble, dat zo racistisch is opgevat dat het minder aanstootgevend dan verbijsterend is. De Koreaanse baas van de meisjes, Han (Bryce) Lee, praat grappig, is kort en seksloos en wil hip zijn; de zwarte kassier wordt gespeeld door Garrett Morris, die moet aanklagen voor de slappe grappen die hij heeft gekregen; en de geile Oost-Europese kok heeft kreten als 'Als je naar Oekraïne gaat, zul je schreeuwen met s x-pain.'”

Hier is de reactie van de mede-makers op de controverse

Hoewel Emily Nussbaum's 2 Broke Girls-recensie werd gepubliceerd in hetzelfde jaar dat de serie debuteerde, veranderde de show nooit genoeg om beschuldigingen van racisme te ontwijken. Je zou zelfs kunnen stellen dat de stereotyperingsproblemen van de show alleen maar erger werden toen het jaar nadat die recensie uitkwam, 2 Broke Girls een nieuw personage aan de hoofdcast toevoegde, Sophie Kaczynsky van Jennifer Coolidge. Hoewel veel mensen dol zijn op Coolidge en haar 2 Broke Girls-personage, hielp het niet om een Amerikaanse acteur een dergelijk overdreven Pools stereotype te laten spelen.

Als gevolg van het feit dat de show consequent werd beschuldigd van racisme, ontploften de dingen tijdens een evenement in 2012 dat was ontworpen om 2 Broke Girls te promoten, waaronder mede-maker Michael Patrick King en de sterren van de show Kat Dennings en Beth Behr was aanwezig. Zoals een schrijver voor Uproxx genaamd Alan Sepinwall schreef, voordat het evenement begon, vroeg hij CBS entertainmentpresident Nina Tassler naar de stereotypen van 2 Broke Girl. Als reactie verklaarde Tassler dat het tijd kost om "dimensionaliteit" toe te voegen aan de ondersteunende karakters van een sitcom. Van daaruit verdedigde Tassler 2 Broke Girls als "een dader van gelijke kansen".

Later in zijn artikel over het bovengenoemde evenement citeerde Alan Sepinwall de reactie van Michael Patrick King, mede-bedenker van 2 Broke Girls, toen hij werd geconfronteerd met de stereotypen van de show. "Als je het hebt over stereotypen, is elk personage, wanneer het wordt geboren, een stereotype: een blondine en een brunette, die ook bepaalde stigma's heeft, die we hebben geprobeerd onschadelijk te maken en te laten groeien. Vanaf dat moment vroeg King de aanwezige verslaggevers om de aantoonbaar stereotiepe karakters van de show "over vijf jaar" te beoordelen, omdat hij dan de tijd zou hebben om ze genuanceerder te maken.

Op dat moment in het bovengenoemde evenement verdedigde mede-bedenker van 2 Broke Girls, Michael Patrick King, de show op een veel meer uitgesproken manier. "Persoonlijk ben ik enthousiast over alles wat we doen." Die opmerking was niet genoeg om het gesprek te beëindigen en uiteindelijk legde King zijn perspectief op de situatie uit op basis van zijn eigen seksualiteit. "Ik ben homo! Ik breng elke week homo-stereotypen in! Ik vind het niet beledigend, dit alles. Ik vind het komisch om iedereen neer te halen, en dat is wat we doen.”

Uiteindelijk bleef Michael Patrick King, mede-bedenker van 2 Broke Girls, tijdens het persevenement onder druk staan over de weergave van ras in de show. Gebaseerd op Uproxx-schrijver Alan Sepinwall's beschrijving van zijn reacties, werd King extreem defensief en prees hij de show uitvoerig. King zei bijvoorbeeld: "elk gesprek dat we hebben gehad over de rand van '2 Broke Girls' is gebaseerd op extreme humor". King zei ook dingen als "Deze show is zo leuk voor het publiek dat het me verbaast dat de vragen niet over plezier gaan".

Aanbevolen: