De miljardenfranchise Chris Farley zou voor zijn overlijden de hoofdrol spelen

Inhoudsopgave:

De miljardenfranchise Chris Farley zou voor zijn overlijden de hoofdrol spelen
De miljardenfranchise Chris Farley zou voor zijn overlijden de hoofdrol spelen
Anonim

De wereld verloor de 'SNL'-legende veel te vroeg. Chris Farley stierf tragisch aan het einde van de jaren '90 aan een overdosis.

Zijn carrière begon net op gang te komen toen hij zou verschijnen in een film die zijn carrière had kunnen veranderen. De film zelf zag echter ook een aantal enorme veranderingen onderweg. In feite begon de pre-productie voor deze genoemde film helemaal terug in 1991, en het zou pas een decennium later worden uitgebracht!

We bekijken wat er achter de schermen gebeurde en hoe dicht Farley bij het voltooien van de film was. De overtuiging is dat al zijn lijnen eigenlijk compleet waren, maar uiteindelijk, na zijn overlijden, zou hij worden vervangen door een andere Hollywood-ster.

Zijn vervanger stelde niet teleur, want de film zou miljarden opleveren en onderweg meerdere films uitbrengen. Laten we eens kijken naar wat er achter de schermen gebeurde.

Farley's laatste film was ' Almost Heroes'

De wereld verloor de legendarische Chris Farley veel te vroeg. Het komische genie had zoveel meer te bieden en er waren een aantal spannende projecten in zijn carrière.

Zijn laatste film werd uiteindelijk uitgebracht in 1998. Hij verscheen in de film 'Althans Heroes' naast 'Friends'-legende Matthew Perry.

De film was geen kaskraker en in plaats daarvan belandde hij aan de kassa. De westerse komedie-achtige film verdiende $ 6 miljoen op een budget van $ 30 miljoen.

Farley stierf kort na de release en Matthew Perry besprak zijn overlijden, waarbij hij vermeldde dat Chris volledig nuchter was tijdens het filmen van de film.

"Hij was helemaal hetero toen we de film aan het maken waren," zei Perry. "En ik denk dat op het hoogtepunt van de film, het slecht met hem ging."

"Het punt is dat niemand iemand iets kan laten doen," zei Perry. "En je kunt gesprek na gesprek na gesprek hebben, maar de persoon die in de problemen zit, moet echt niet in de problemen willen komen om het te laten werken", vertelde Perry aan CNN in 1998.

Als Farley nog wat langer in deze wereld was gebleven, stond er een enorm project op stapel, een dat zijn carrière eerlijk gezegd had kunnen veranderen.

Hij deed al voice-over voor 'Shrek' voor zijn overlijden

Volgens zijn broer Kevin Farley zou de komische legende vlak voor het overlijden van Chris een enorm nieuw project ontketenen, ' Shrek '. Er wordt zelfs aangenomen dat hij vlak voor zijn overdosis al zijn regels voor het optreden had ingesproken.

Kevin zou ook onthullen dat het Shrek-personage een beetje anders was in termen van persona met Farley achter zijn stem, "Oorspronkelijk leek het Shrek-personage een beetje meer op Chris, als een bescheiden, stuntelige onschuldige man," zei Kevin.

Aangezien de film langetermijnplannen had om sequels te maken, was de beslissing om Farley's stem te annuleren en ergens anders te kijken. Farley's broer begreep de beslissing en prees zelfs de man die zijn plek innam.

De film zou miljarden gaan genereren en een kassasensatie worden. Je kunt het niet helpen, maar je vraagt je af hoe het er allemaal uit zou hebben gezien als Farley de rol op zich had genomen.

Mike Myers krijgt de rol

''Het was eigenlijk Chris Farley. En toen hij stierf, veranderden ze enkele van hun ideeën over het personage. Alsof je me een Schots accent geeft. Dat zijn de woorden van Myers naast Cinema, want niet alleen stapte hij in, maar de stem en karaktereigenschappen veranderden volledig onder Myers.

De film bleek een enorme hit te zijn, uitgebracht in 2001, hij verdiende bijna $ 500 miljoen aan de kassa en zelfs beter dan dat, de recensies waren uitstekend.

Dus de vraag is, hoe raakte Myers in de eerste plaats aan het project gehecht? Volgens de acteur is zijn liefde voor sprookjes de aanleiding geweest voor zijn interesse: ''Ik heb hele fijne herinneringen aan sprookjes. Mijn moeder nam me altijd mee naar de bibliotheek in Toronto om sprookjes te lezen. En ze was actrice, dus speelde ze voor mij de verschillende personages in al deze sprookjes. En dan zou mijn moeder dingen veranderen. Zoals omdat ze uit Liverpool komt, zou Babar de olifant ook uit Liverpool komen."

Dus ik heb al deze geweldige herinneringen en associaties met die verhalen. En ik dacht, als ik kinderen heb, is dat het soort goed verteld, dwaze en leuke sprookje waar ik ze mee zou willen nemen. Maar het was een geweldige ervaring en ik denk dat Shrek een echte klassieker is, een sprookjesklassieker.''

Zonder twijfel zou Farley trots zijn op hoe het project is geworden.

Aanbevolen: