Titanic: hoeveel zou de diamanten halsketting "Hart van de oceaan" vandaag waard zijn?

Inhoudsopgave:

Titanic: hoeveel zou de diamanten halsketting "Hart van de oceaan" vandaag waard zijn?
Titanic: hoeveel zou de diamanten halsketting "Hart van de oceaan" vandaag waard zijn?
Anonim

Beroemdheden houden van hun diamanten, en wij ook. Als je miljoenen dollars hebt om rond te gooien, waarom versier je dan je decolleté niet met een paar hele dure stenen? Ze schitteren!

Er zijn een paar diamanten die door de culturele geschiedenis van de pop heen schijnen en ons nog steeds verblinden, zoals de gele Breakfast At Tiffany's-diamant die Audrey Hepburn droeg (en Lady Gaga bijna stal) - maar de koningin van de edelstenen op het scherm moet Titanic's iconische "Heart of the Ocean" ketting.

Je kent het als het bougie-cadeau dat schurk Cal Hockley Rose geeft. Ook aan het einde van de film steelt hij de show. Nadat het publiek Jack ziet bevriezen in de nasleep van het rampzalige zinken van het schip, neemt regisseur James Cameron de actie vooruit in de tijd om ons de oude Rose te laten zien die het in de oceaan gooit waar de naam doet vermoeden dat het thuishoort.

IRL, deze diamant vormt het 'hart' (LOL) van enkele van de echte mysteries van de Titanic - waarvan er vele tot op de dag van vandaag onopgelost blijven.

Het is gemodelleerd naar The Hope Diamond

Volgens het luxe sieradenontwerpbedrijf Haruni, baseerde James Cameron Rose's prachtige blauwe diamanten geschenk op de Hope Diamond, een echt juweel gedragen door zowel royals als rijke socialites in de vroege jaren 1900. De geschatte 45,52 karaat en de prachtige blauwe tint maken het een uniek sieraad, maar je zult het niet te koop vinden. Het leeft in het Smithsonian Museum in Washington, DC.

"Het is zeker onze meest bijzondere edelsteen hier in onze collectie", legt Smithsonian Geoloog Jeffrey E. Post uit. "Het is de grootste blauwe diamant ter wereld en heeft de meest bijzondere geschiedenis achter zich."

De diamant zelf werd in 1668 in India gevonden, volgens The Smithsonian. Nadat het door de Franse adel was doorgegeven, werd het gekocht voor Mevr. Evalyn Walsh McLean door haar man in 1910. Uiteindelijk liet ze het door Cartier in een witte diamanten halsketting zetten, met aanpassingen door juwelier Harry Winston.

De prop kost een fractie van het echte ding

De prophalsband die in Titanic werd gebruikt, kostte volgens het Capetown Diamond Museum ongeveer $ 7610. Dat is niet goedkoop voor een mooie ketting, maar het is lang niet zo duur als het stuk waarop het is gebaseerd. Haruni schat dat de echte tegenhanger van The Heart of The Ocean, de Hope Diamond, vandaag tussen de $200-$250 miljoen USD waard is, terwijl andere diamantexperts dat opdrijven tot mogelijk $350 miljoen.

De Kardashians huren gewapende bewakers in om hun diamanten te beschermen, maar die van hen zijn slechts ongeveer $30 miljoen dollar waard. Om de waanzinnige waarde van $ 350 miljoen van de Hope Diamond in perspectief te plaatsen, zou het kopen ervan net zoveel kosten als het volledige vermogen van Beyoncé (zoals gerapporteerd door Forbes). DEZE DIAMANT IS DE BEYONCE VAN JUWELEN.

Het wordt vaak gekopieerd, maar nooit gedupliceerd

Kettingen in deze stijl (50-karaats blauwe juwelen in witte diamanten frames en kettingen) zagen volgens Haruni een post-Titanic piek in populariteit. Zoek niet verder dan de rode loper van de Oscars van 1998 voor bewijs.

Gloria Stuart, de actrice die de volwassen Rose speelde in Titanic, hield zo veel van de prop diamanten halsketting dat ze het iconische bedrijf Harry Winston een replica liet ontwerpen voor haar om te dragen tijdens de 70e jaarlijkse Academy Awards.

Op 87-jarige leeftijd was ze de oudste actrice die ooit over de rode loper liep als genomineerde voor een Academy Award. Dat record heeft ze nog steeds! Maar ze was niet de enige die die avond een Heart of The Ocean-exemplaar droeg.

Celine Dion wiegde een meer letterlijke ketting met blauw hart op zowel de rode loper als haar optreden op het podium tijdens de Oscars van dat jaar. Het zou kunnen zijn verdubbeld als een geluksbrenger: Titanic veegde de nacht door met 14 nominaties en 11 overwinningen.

Misschien hebben gelukskrachten iets te maken met het feit dat de echte Heart Of The Ocean/Hope Diamond zo veel kost?

Aanbevolen: