Bands en muzikanten die concerten hebben stopgezet voor de veiligheid van hun fans

Inhoudsopgave:

Bands en muzikanten die concerten hebben stopgezet voor de veiligheid van hun fans
Bands en muzikanten die concerten hebben stopgezet voor de veiligheid van hun fans
Anonim

De combinatie van grote menigten en overdreven opwinding bij elke liveshow of uitvoering zorgt voor een potentieel gevaarlijk brouwsel voor concertbezoekers. Met een grote kans op blessures is het aanscherpen van veiligheidsvoorschriften cruciaal om een liveshow soepel te laten verlopen. De recente tragedie op het Astroworld-festival van Travis Scott heeft geleid tot een wereldwijd gesprek over de veiligheid van concerten en de verantwoordelijkheid van artiesten als het gaat om de veiligheid van hun fans tijdens hun optredens.

Met dit in gedachten is er veel aandacht besteed aan verschillende bands en muzikanten die de veiligheid van hun fans consequent bovenaan hun prioriteitenlijst hebben gehouden tijdens hun concerten. Of het nu ging om aandacht vragen voor een blessure of zelfs om de misdragingen van fans tijdens hun shows, deze beroemdheden hebben allemaal hun optredens stopgezet om hun fans te hulp te schieten.

8 Woede tegen de machine stopte een pester

Tijdens een concert in 1997 in Arizona hadden de Californische rockers, Rage Against The Machine, een paar woorden te zeggen tegen de mannelijke bezoekers van de concerten. Zoals verschillende fanvideo's laten zien, zette hoofdrolspeler Zack De La Rocha de hele show in de wacht om een vrouwelijke fan te hulp te komen van wie hij kon zien dat ze fysiek werd lastiggevallen door een andere concertganger.

In de video stopt De La Rocha halverwege het nummer en stormt naar de voorkant van het podium voordat hij naar de dader wijst en hem signaleert. De La Rocha gaat vervolgens door met het uitschelden van de dader voordat hij een aangrijpende verklaring aflegt over seksuele intimidatie tijdens concerten.

7 Drake heeft zich uitgesproken over intimidatie tijdens shows

Ondanks zijn recente betrokkenheid bij de Astroworld-tragedie, heeft de wereldwijd succesvolle rapper Drake zich eerder ook uitgesproken tegen de dringende kwestie van intimidatie tijdens zijn shows. Tijdens een concert in Sydney in 2017 stopte Drake halverwege zijn uitvoering van "Know Yourself" om een fan te roepen die volgens hem verschillende vrouwen had betast tijdens het evenement. Toen hij riep dat de muziek moest worden gestopt, wees Drake naar de pester en vertelde hem dat als hij niet stopte met het aanraken van meisjes, hij naar hem toe zou gaan en hem zou "f up".

6 Linkin Park hielp een fan die viel

Tijdens een concert in Londen in 2001 pauzeerden rocksterlegendes Linkin Park hun set om de aandacht te vestigen op een fan die tussen de menigte was gevallen. Fanbeelden van het evenement toonden zangers Chester Bennington en Mike Shinoda die fans opriepen om de gevallen concertganger op te halen.

Shinoda was degene die het optreden stopte voordat ze snel werd gevolgd door Bennington die zei: "Haal hem nu op." Shinoda benadrukte vervolgens dat de veiligheid van de fans prioriteit nummer één was en dat het optreden opnieuw zou worden herhaald als dit betekende dat iedereen veilig was.

5 Eenentwintig piloten staan bekend om hun aandacht voor hun fans

Alternatieve band Twenty-One Pilots werd beroemd in 2015 toen hun hit "Stressed Out" overal in de hitlijsten verscheen. Sindsdien staat het dynamische duo, Tyler Joseph en Josh Dunn, erom bekend dat ze tijdens hun live-optredens consequent letten op de veiligheid van hun fans. Van het verwijderen van agressieve fans tot het stoppen van meerdere shows om degenen die flauwvallen te helpen, hun manier om de veiligheid van hun fans boven al het andere te prioriteren, wordt nog steeds tentoongesteld tijdens hun live optredens.

4 Niall Horan pauzeerde een show en vroeg fans om zich te verspreiden

www.instagram.com/p/BnbkJl8lSBy/

Ex-One Direction-lid Niall Horan pakt het anders aan bij het beschermen van zijn fans tijdens zijn shows. Tijdens een van zijn concerten in Buenos Aires besloot Horan zijn show voortijdig te onderbreken om fans te smeken zich uit te spreiden voordat iemand het punt van blessure zou kunnen bereiken. In een TikTok-video waarin het moment wordt belicht, is te zien hoe Horan fans vertelt dat de mogelijkheid dat de show zou worden geannuleerd groot was als de veiligheidsvoorschriften niet werden nageleefd.

Hij verklaarde: Uw veiligheid is mijn verantwoordelijkheid. Er is heel veel ruimte, niet iedereen hoeft zo te zijn en we willen niet dat iemand gewond raakt of geplet wordt.”

3 Harry Styles hielp een fan met een paniekaanval

Een andere ex-regisseur die de veiligheid van zijn fans consequent bovenaan zijn prioriteitenlijstje plaatst, is Harry Styles. Bekend om zijn charmante persoonlijkheid en immens talent (die hij onlangs liet zien in een NPR Tiny Desk Concert), is het gemakkelijk te zien hoeveel fans overweldigd kunnen raken als ze Styles live en in levende lijve zien. Wanneer dit echter het geval is, heeft Styles laten zien dat hij meer dan bereid is om zijn optreden opzij te zetten en zijn fans te helpen de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Een voorbeeld hiervan was tijdens een show in Londen in 2017 toen een fan in paniek raakte en Styles zijn optreden stopte om fans om haar heen te instrueren haar de ruimte te geven.

2 Adele hielp een fan die flauwviel

De Britse krachtpatser Adele staat er ook om bekend dat ze haar stem uitspreekt om fans te helpen tijdens haar liveshows. Tijdens een iconisch moment in haar show in 2014 in Hammersmith Apollo in Londen, stopte de zangeres van "Send My Love (To Your New Lover)" halverwege haar uitvoering van "Rolling In The Deep" toen ze een fan zag die in de menigte was flauwgevallen.

Terwijl ze het nummer stopte, riep ze de beveiliging in om de fan te helpen en begon ze zelfs gefrustreerd te raken toen haar niet snel genoeg hulp werd geboden. Nadat ze verschillende keren naar de ventilator had gewezen, zei Adele: "Kan iemand eruit zien alsof ze erom geven, alsjeblieft, daar is iemand flauwgevallen."

1 Billie Eilish bracht water naar een ventilator

Ten slotte weet de wereldwijde sensatie Billie Eilish, ondanks haar jonge leeftijd, zeker waar haar prioriteiten liggen met betrekking tot de veiligheid van fans tijdens haar shows. Tijdens een van haar eerste optredens in 2018 stopte Eilish halverwege haar uitvoering van "Ocean Eyes", omdat haar werd opgemerkt dat een fan was flauwgevallen. Onmiddellijk rende Eilish de fan te hulp door ervoor te zorgen dat ze in orde was en zelfs persoonlijk een fles water voor haar te kopen om mee af te koelen.

Aanbevolen: