De 10 kortste MCU-films ooit gemaakt

Inhoudsopgave:

De 10 kortste MCU-films ooit gemaakt
De 10 kortste MCU-films ooit gemaakt
Anonim

The MCU (Marvel Cinematic Universe) is een van de meest populaire mediafranchises ter wereld. Elke Marvel-film is gebaseerd op de stripboeken die zijn gemaakt door Marvel Comics en wordt geproduceerd door Marvel Studios, samen met andere productiebedrijven. Fans maakten voor het eerst kennis met de MCU in 2008 toen Iron Man uitkwam. Iron Man was de eerste Marvel-superheld op het grote scherm in de MCU en zijn verhaal leidde tot de rest van de Marvel-superhelden waar we allemaal van houden.

Marvel Studios heeft sindsdien meer dan twintig films uitgebracht onder de MCU-vlag en ze groeien elke dag hun schare fans. De reden waarom fans zo van hun films houden, is omdat hun verhalen veel details bevatten en een fantasiewereld creëren die nog steeds geloofwaardig is. Hun films staan erom bekend dat ze lang zijn, maar sommige films zijn in staat om een gedetailleerd verhaal in minder dan twee uur te verwerken. Hier zijn 10 van de kortste MCU-films ooit gemaakt.

10 'Captain America: The First Avenger' (2u 4m)

Captain America: The First Avenger duurt twee uur en vier minuten, wat een vrij normale speelduur is voor elke film, maar het is eigenlijk kort voor een Marvel-film. Volgens IMDb gaat de film over Steve Rogers, een afgewezen militaire soldaat, verandert in Captain America na het nemen van een dosis van een 'Super-Soldier-serum'. Maar Captain America zijn heeft een prijs, want hij probeert een oorlogszuchtige en een terroristische organisatie neer te halen.” Het verhaal legt alles uit wat je moet weten over Captain America, maar laat fans ook verlangen naar meer.

9 'Iron Man 2' (2u 4m)

Iron Man 2 heeft dezelfde looptijd als Captain America: The First Avenger. Het is waarschijnlijk een van de kortere Marvel-films omdat Iron Man niet echt een vervolg nodig had, maar ze wilden het verhaal van Iron Man uitbreiden omdat zoveel fans van zijn personage houden. Volgens ScreenRant: Het vervolg volgt Tony nadat hij aan de wereld heeft aangekondigd dat hij Iron Man is, zijn bloeiende romance met Pepper, de strijd met zijn eigen sterfelijkheid en zijn conflicten met Ivan Vanko en Justin Hammer. Iron Man 2 introduceert ook Black Widow, die een favoriet bij fans zou worden.”

8 'Captain Marvel' (2u 3m)

Captain Marvel is slechts één minuut minder dan Captain America: The First Avenger en Iron Man 2, maar het is misschien wel een van de beste op deze lijst. Het bevat een van de weinige vrouwelijke superhelden en heeft een aantal van de Marvel-films geïnspireerd die erna kwamen. Volgens ScreenRant: De film speelt zich af in de jaren negentig en neemt kijkers mee door de Kree-wereld en de aarde gedurende een tijd die nog moet worden verkend in dit universum. Meer op het punt van de Infinity Saga, de film toont ook het allereerste begin van het Avengers Initiative, toen de zaden van het idee net werden geplant, wat leidde tot de hele MCU-franchise zoals we die kennen.”

7 'Guardians Of The Galaxy' (2u 1m)

Guardians of the Galaxy duurt slechts ongeveer twee uur, maar het voelt zoveel langer als je ernaar kijkt, omdat er veel in het verhaal zit. “Dat de film maar iets meer dan 2 uur beslaat, is indrukwekkend als je bedenkt hoeveel er wordt gedekt. Het liet niet alleen een ander deel van het universum zien, maar het diende ook als uitgangspunt voor alle 5 hoofdpersonages”, aldus ScreenRant. De film is een van de meest populaire Marvel-films en het is schattig Groot is geliefd geworden bij zoveel fans.

6 'Ant-Man And The Wasp' (1u 58m)

Ant-Man and the Wasp is een paar minuten korter dan Guardians of the Galaxy. Volgens IMDb gaat de film over Terwijl Scott Lang balanceert tussen het zijn van zowel een superheld als een vader, presenteren Hope van Dyne en Dr. Hank Pym een dringende nieuwe missie waarbij de Ant-Man naast The Wasp vecht om geheimen uit hun verleden te ontdekken.” Guardians of the Galaxy is iets populairder omdat het in een korte tijd zo'n enorm verhaal kan passen, maar Ant-Man and the Wasp wordt nog steeds door veel Marvel-fans bekeken.

5 'Ant-Man' (1u 57m)

Ant-Man is een minuut minder dan het vervolg. De film gaat over “Scott, onlangs vrijgelaten uit de gevangenis, uitgekozen door Dr. Pym om het pak te dragen. Om te voorkomen dat Darren Cross een eigen pak lanceert, stemt Scott ermee in de rol van de Ant-Man op zich te nemen. Daarbij leert hij hoe hij door sleutelgaten moet slaan en vliegen, terwijl hij ook de hulpmieren leert kennen”, aldus ScreenRant. Aan het einde wordt Scott echt Ant-Man en wordt hij een superheld, wat leidt tot de rest van zijn verhaal in Ant-Man and the Wasp.

4 'Doctor Strange' (1u 55m)

Doctor Strange is ongeveer twee minuten minder dan Ant-Man. “De film geeft het personage een startpunt en onthult hoe hij in aanraking komt met de mystieke kunsten. Net als Captain Marvel bijvoorbeeld, moet de rest van Strange's bijdrage aan de MCU nog echt worden onderzocht', aldus ScreenRant. De film is een van de kortste Marvel-films omdat hij nog niet te veel wilde verklappen over Doctor Strange. Het vervolg, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, komt uit in maart 2022.

3 'Thor' (1u 55m)

Thor heeft dezelfde looptijd als Ant-Man. Volgens IMDb gaat de film over "De krachtige maar arrogante god Thor wordt uit Asgard geworpen om tussen de mensen in Midgard (aarde) te leven, waar hij al snel een van hun beste verdedigers wordt." Thor is een van de eerste Marvel-films die fans kennis laat maken met de buitenaardse wereld en een van de weinige Marvel-films met een liefdesverhaal.

2 'Thor: The Dark World' (1u 52m)

Thor: The Dark World is ongeveer drie minuten korter dan de originele Thor. Volgens IMDb gaat de film over "Wanneer de Dark Elves proberen het universum in duisternis te storten, moet Thor beginnen aan een gevaarlijke en persoonlijke reis die hem zal herenigen met dokter Jane Foster." Het is een van de minst favoriete Marvel-films, maar de andere twee Thor-films (de vierde komt uit in 2022) zijn geliefd bij fans.

1 'The Incredible Hulk' (1u 52m)

The Incredible Hulk heeft dezelfde looptijd als Thor: The Dark World en was de eerste Marvel-film die zo kort was. Hoewel veel mensen weten wie de hulk is, is het niet precies op hetzelfde niveau als andere Marvel-films. Volgens ScreenRant: "Het waren niet alleen de matige kritieke ontvangst van de film, maar ook de inconsistenties met alle volgende films, inclusief de casting van het hoofdpersonage, die ertoe bijdroegen dat The Incredible Hulk zich losmaakte van de rest van het universum."

Aanbevolen: