Zal het bizarre vervolg op 'Beetlejuice' ooit gemaakt worden?

Inhoudsopgave:

Zal het bizarre vervolg op 'Beetlejuice' ooit gemaakt worden?
Zal het bizarre vervolg op 'Beetlejuice' ooit gemaakt worden?
Anonim

Sommige regisseurs hebben een ongelooflijke manier om zich met hun werken te onderscheiden van de rest, en door dit te doen, verdienen ze een enorm publiek met hun unieke draai aan dingen. Sommigen doen het met dialoog, sommigen doen het met cinematografie, en anderen kunnen het doen door iets te maken dat schijnbaar geen enkele andere regisseur zou kunnen maken.

Tim Burton v alt meestal in de laatste categorie, en zijn films zijn lange tijd kunst geweest die niet door anderen kan worden gerepliceerd. Burton is al jaren een grote naam in het vak, en een van de films die hem hielp om aan de top te komen, was Beetlejuice. De film is een echte klassieker en er wordt al jaren over een vervolg gesproken.

Laten we eens kijken waar het staat met het vervolg!

De eerste film was een hit

Beetlejuice film
Beetlejuice film

Om volledig te begrijpen waarom er al een paar decennia naar een voorgesteld Beetlejuice-vervolg wordt gevraagd, moeten we teruggaan naar de jaren 80 toen de eerste film werd uitgebracht. Hoewel het van buitenaf misschien griezelig en maf leek, vond deze heerlijk vreemde film een enorm publiek en een hondsdolle aanhang bij de release.

Destijds was het pas de tweede film die Tim Burton regisseerde, en dit kwam drie jaar na zijn regiedebuut in Pee-wee's Big Adventure. Burton had goud geslagen met Pee-wee, en de mensen waren opgewonden om te zien wat hij met zijn volgende release op tafel zou brengen. Mensen wisten niet dat er een absoluut waanzinnige film op hen zou wachten in 1988.

Met een geweldige cast met onder meer Alec Baldwin, Geena Davis, Winona Ryder en Michael Keaton, was Beetlejuice een bizarre film die alle juiste noten wist te raken. De film kon zichzelf $ 74 miljoen opleveren aan de kassa, waardoor het een legitiem succes werd en iets dat kon uitgroeien tot een unieke franchise.

Sindsdien maakt het personage deel uit van de popcultuur en heeft het alles gehad, van speelgoed tot tekenfilms en zelfs een liveshow in een Universal-park. Dankzij het succes van de eerste film kwamen er geruchten over een tweede Beetlejuice-film naar boven, en dit is iets dat nog jaren zal blijven bestaan.

Het vervolg is al jaren in de maak

Beetlejuice-film
Beetlejuice-film

Het is moeilijk om een geweldig vervolg te maken, en naarmate de tijd verstrijkt, wordt de taak om het verleden waar te maken bijna onmogelijk. Op dit moment moeten we nog een nieuwe Beetlejuice-film zien, en na al die tijd blijft het origineel een groter stuk filmgeschiedenis worden.

Tijdens een gesprek met USA Today zei Larry Wilson, die hielp bij het schrijven van het origineel: Het komt erop neer dat Tim Burton en Michael Keaton niet gaan nadenken over een vervolg op Beetlejuice, tenzij het op de een of andere manier de energie van de eerste filmpje. En dat is niet gemakkelijk. Beetlejuice was echt bliksem in een fles. Maar er zijn discussies geweest sinds het echt iedereen schokte in 1988. En in termen van Beetlejuice Goes Hawaiian, hadden de slimmere hoofden de overhand. Godzijdank is er hier een niveau van integriteit.”

Toen ze met Seth Meyers sprak, besprak Winona Ryder kort het vervolg en leek aan te geven dat het heel goed zou kunnen gebeuren, maar dit was een aantal jaren geleden. Er is in de studio met het script gespeeld en Kevin Smith heeft gezegd dat hij de kans had om het op te ruimen voordat hij de noodlottige Superman Lives-projecten op zich nam die Tim Burton uiteindelijk overnam. Houd in gedachten dat dit in de jaren 90 was, wat laat zien hoe lang deze film al in de maak is.

Waar de dingen nu zijn

Beetlejuice-film
Beetlejuice-film

Op dit moment lijkt het steeds minder waarschijnlijk dat deze film ooit zal plaatsvinden. Aangezien het meer dan 30 jaar geleden is en er zoveel dingen zijn veranderd, lijkt dit een vervolg te zijn dat nooit het daglicht zal zien.

Toen hem werd gevraagd naar het vervolg in 2019, zei Tim Burton eenvoudig dat hij twijfelde of het zou gebeuren. De IB Times meldt dat Warner Bros. heeft gezegd: "Het project is niet in actieve ontwikkeling."

Volgens Collider ging Winona Ryder in op de status van de film en zei: "Ik weet niet echt wat daarmee aan de hand is. Het was duidelijk een iconische film. De enige manier waarop het echt zou kunnen, is met Tim [Burton] en Michael [Keaton]. Ik weet het niet. Er is iets dat echt resoneert met alle leeftijden, met die film. Het is interessant. Ik denk dat het geweldig zou zijn als het zou gebeuren, als het de juiste omstandigheden waren.”

Hoewel het misschien nog steeds een groot publiek vindt, lijkt een vervolg op Beetlejuice gewoon niet in de kaarten te zitten.

Aanbevolen: