Game Of Thrones: de 15 ergste fouten die de Starks ooit hebben gemaakt (en 10 keer waren ze verrassend slim)

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: de 15 ergste fouten die de Starks ooit hebben gemaakt (en 10 keer waren ze verrassend slim)
Game Of Thrones: de 15 ergste fouten die de Starks ooit hebben gemaakt (en 10 keer waren ze verrassend slim)
Anonim

Toen Game of Thrones op 17 april 2011 in première ging op HBO, werd het bekeken door 2,22 miljoen kijkers. Naarmate het seizoen vorderde, nam ook het aantal kijkers toe en tegen het einde van het zevende seizoen had elke aflevering gemiddeld meer dan 10 miljoen kijkers. Het publiek verdubbelde bijna elk seizoen, iets dat zeer zeldzaam is, vooral als het gaat om kabeltelevisie.

Hoewel de show de levens van verschillende personages volgt, draait de show om de familie Stark. Lord Eddard "Ned" Stark, het hoofd van House Stark, trouwde met een vrouw die eigenlijk verloofd was met zijn broer, Brandon Stark, voordat hij op brute wijze werd geëxecuteerd door de koning. Die vrouw was Catelyn Tully, dochter van Hoster Tully en broer van Edmure en Lysa Tully.

Het gelukkige paar bracht zes kinderen groot: Robb Stark, Arya Stark, Sansa Stark, Bran Stark, Rickon Stark en Jon Snow. Jon Snow werd voor het grootste deel van de serie als een klootzak beschouwd totdat recente details naar voren kwamen die het mysterie rond zijn echte ouders onthulden.

Als de belangrijkste familie in de serie hebben de Starks verschillende kansen gehad om dingen goed of fout te doen. Ze hebben fouten gemaakt en ze waren soms de slimste mensen in Westeros, dus laten we een diepe duik nemen in hun 15 slechtste en 10 slimste beslissingen.

25 Fout: een rechte lijn lopen (Rickon)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de domste verliezen in de serie vond plaats voorafgaand aan de Battle of the Bastards toen het leger van Ramsay Bolton in de houding stond om Jon Snow en zijn leger in de open lucht te bestrijden. Voordat de strijd begon, liet Ramsay zijn gevangene, Jons kleine broertje Rickon Stark, vrij en zei hem dat hij naar Jon moest rennen.

Terwijl Rickon over dit open veld begon te rennen, in wat een zeer lange afstand leek te zijn, begon Ramsay pijlen op hem te schieten, waarbij hij met opzet meerdere keren miste, gewoon om Rickon bang te maken. Maar net toen Rickon Jon Snow bereikte, ging er een pijl door Rickon heen, die hem onmiddellijk ten einde bracht.

Omdat hij nog maar 11 jaar oud was, is het logisch dat hij recht op hem af rende, maar terugkijkend, als hij maar een klein stukje zijwaarts had gerend, had hij misschien alle soorten pijlen naar achteren kunnen vermijden.

24 Fout: Theon Greyjoy naar Pyke (Robb) sturen

Afbeelding
Afbeelding

Theon Greyjoy was nog maar een jongen toen zijn vader de opstand tegen de IJzeren Troon verloor. Die mislukking leidde ertoe dat Lord Stark Theon als een afdeling naar House Stark nam, waar hij het grootste deel van zijn leven zou blijven, in feite een lid van de familie zou worden, en een broer van Robb Stark.

Als Theon arriveert, probeert hij zijn vader te smeken om samen te werken met Robb Stark om te vechten voor hun wederzijdse onafhankelijkheid. Theon besluit echter de liefde van zijn vader te verdienen door voor hem te vechten. Dit zou uiteindelijk leiden tot de val van Winterfell en de opkomst van House Bolton.

23 Fout: Jon Snow niet accepteren als een grimmige (Catelyn)

Afbeelding
Afbeelding

Lady Catelyn Stark hield altijd van haar man Ned Stark, zelfs toen hij thuiskwam van de strijd met een baby waarvan hij beweerde dat hij zijn zoon was die hij had met een willekeurige vrouw. Het was de enige keer dat de eervolle Ned Stark niet eervol was, dus elke keer dat Catelyn naar Jon Snow keek, was het een herinnering aan Neds verraad.

Dit leidde tot wrok, haat en gaf hem nooit de liefde die ze al haar kinderen gaf. Ze gaf zelfs toe dat ze ooit wenste dat hij zou overlijden toen hij nog maar een baby was. Ze zou hem een "moederloos kind" noemen en was een drijvende kracht achter zijn vertrek uit Winterfell om zich bij de Nachtwacht aan te sluiten. Als ze hem als een van haar eigen had kunnen behandelen, wie weet hoe de kernfamilie van de Stark er nu uit zou zien.

22 Fout: Tyrion Lannister (Catelyn) arresteren

Afbeelding
Afbeelding

Inmiddels kunnen alle fans van Game of Thrones terugkijken op de vele verschillende dingen die zijn gebeurd die een direct gevolg waren van informatie die werd gegeven aan iemand van Petyr "Littlefinger" Baelish. Hij gebruikte informatie in zijn voordeel en was erg goed in het manipuleren ervan in zijn voordeel.

Littlefinger was de persoon die het idee zaaide dat Tyrion Lannister de persoon was die Bran Stark probeerde te beëindigen omdat het Tyrion's dolk was die bij de poging werd gebruikt. Op dit punt wilde Catelyn de poging tot moordenaar van Bran vinden en besloot ze hem op zijn woord te geloven.

Maar Tyrion zei het het beste toen hij tegen Catelyn zei: "Wat voor soort idioot bewapent een moordenaar met zijn eigen zwaard?"

21 Fout: haar drie wensen verspillen (Arya)

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl hij op weg is naar de executiekamer, ziet Ned Arya in de menigte en dan ziet hij Yoren, die hij vervolgens één ding tegen hem zegt: "Baelor." Dat was genoeg voor Yoren om te begrijpen dat Ned wilde dat hij Arya zou redden. Nadat hij haar in veiligheid heeft gebracht, vertelt hij haar uiteindelijk hoe hij 's nachts slaapt door de naam te zeggen van de man die zijn broer heeft vermoord voordat hij gaat slapen. Dit bracht Arya op het idee om een lijst met namen te maken waar ze hoe dan ook een einde aan zou maken.

Haar wraaklijst maakte al deel uit van haar nachtelijke ritueel wanneer ze drie overlijdens cadeau krijgt als terugbetaling voor het redden van het leven van Jaqen. Ze gebruikt die drie wensen voor mensen die haar leven vandaag misschien hebben gered, maar de rest van haar familie heeft er niets mee gedaan.

Stel je voor dat ze ze zou gebruiken op Joffrey, Cersei en The Mountain.

20 Smart: Terugtrekken uit Koningslanding (Arya)

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de Slag om King's Landing, de laatste grote gevechtsreeks van de show, waren Arya en The Hound al in de Red Keep en naderden Queen Cersei, Qyburn en The Mountain. Maar aangezien ze nog maar een paar seconden verwijderd zijn om oog in oog met hen te komen, houdt The Hound haar tegen en smeekt haar om terug naar huis te gaan.

Hij vertelt haar dat ze vandaag niet hoeft te vallen, maar als ze doorging, was het einde alles wat haar nog restte. Het was de manier waarop The Hound haar redde, in tegenstelling tot Sansa. Haar retraite gaf haar de kans om te leven om nog een dag te vechten.

19 Fout: naar King's Landing (Catelyn) gaan

Afbeelding
Afbeelding

Ze zeggen dat wanneer een Stark Winterfell verlaat, ze uiteindelijk nooit meer naar huis terugkeren. Neds vader, Rickard, en broer, Brandon, kwamen beiden om in King's Landing op bevel van de gekke koning, terwijl hij zelf werd geëxecuteerd omdat hij jaren later naar diezelfde plaats ging.

Dus als Lady Catelyn naar King's Landing gaat, kan er niets goeds uit voortkomen in plaats van thuis te blijven en Winterfell te regeren in Neds afwezigheid. Haar doel was om de stad binnen te sluipen om Ned discreet te waarschuwen voor haar vermoedens over hoe de ondergang van haar zwager werd veroorzaakt door-g.webp

18 Fout: The Frey Pie Massacre (Arya)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de coolste momenten in Game of Thrones vond plaats tijdens de seizoensfinale van het zesde seizoen, toen Arya eindelijk een van haar vele gezichten kon gebruiken die ze van het Huis van Zwart en Wit had gestolen.

Ze vermomde zichzelf als dienstmeisje en kon Lothar Frey, Walder Rivers en Walder Frey vermoorden, samen met de rest van de mannen in de familie Frey. Maar hoe lief het ook was om te zien, Arya brak een heilige traditie in Westeros die Gast heette.

Gastrecht beschermt iedereen die bij iemand thuis wordt uitgenodigd en eten en drinken van hen serveert. Als het kapot gaat, zullen de goden het rechtzetten op de verantwoordelijken. De Rode Bruiloft is een voorbeeld en het leidde uiteindelijk tot het overlijden van alle Frey's.

Arya brak het toen ze ze doodde en de goden zullen op een dag de balans teruggeven.

17 Slim: Lord Baelish (Sansa) executeren

Afbeelding
Afbeelding

Het was al lang geleden, maar toen Sansa uiteindelijk besloot om Petyr "Littlefinger" Baelish te executeren, voelde het zo geweldig om hem eindelijk te zien vallen. Per slot van rekening is Littlefinger in feite het brein achter alles wat er mis is gegaan sinds het eerste seizoen vanwege zijn constante knoeien en manipulatie van iedereen om hem heen.

Het weerhield hem er niet alleen van zich te bemoeien met toekomstige plannen, het veranderde Sansa in de ware Vrouwe van Winterfell in de hoofden van de mensen, niet alleen die van haar. Het was het laatste keerpunt van haar personage, waardoor ze een leider werd.

16 Fout: Walder Frey (Catelyn) blijven vertrouwen

Afbeelding
Afbeelding

Nadat bekend werd dat Robb Stark de deal die hij met Walder Frey had gesloten om met een van zijn dochters te trouwen in ruil voor doorgang over The Twins, niet langer nakwam, zorgde Catelyn ervoor dat Robb eraan bleef herinneren. Ze wilde dat Robb begreep dat Walder op een dag zou willen dat de tol werd betaald.

Maar toen Walder Frey officieel het gastrecht aan hen uitbreidde, wat hen in feite beschermt tegen afslachting onder het dak van de persoon die hen host, werd alles vergeten en liet ze haar hoede vallen voor een man die nooit te vertrouwen was.

15 Smart: krachten bundelen met de hond (Arya)

Afbeelding
Afbeelding

The Hound verloor al zijn goud van de Brotherhood without Banners nadat hij Beric Dondarrion had verslagen, in ruil voor zijn vrijheid, maar ze hielden nog steeds zijn geld. Hij moest dus een ander plan bedenken en wist wie Arya Stark was en dat ze nu met hen meereisde. Hij was eindelijk in staat om haar mee op reis te nemen om Robb Stark te vinden en zijn beloning op te eisen.

Onderweg begint Arya haar gevoelens voor hem te veranderen. Eerst wilde ze hem zien neerhalen en ze had hem op haar lijst, maar langzaam begon ze te leren hoe ze de Arya kon worden die we vandaag kennen. Een groot deel van haar training vond plaats in Braavos, maar het begon toen ze met The Hound reisde.

14 Fout: executie van Rickard Karstark (Robb)

Afbeelding
Afbeelding

Na de onthoofding van Ned Stark werd de eens zo eervolle reputatie van de familie Stark aangetast omdat hij toegaf dat hij probeerde samen te zweren tegen de kroon en verraad te plegen. Robb zou uiteindelijk zijn belofte aan Walder Frey breken, wat tot zijn ondergang zou leiden, en zelfs Catelyn pleegde verraad toen ze Jaime Lannister vrijliet.

Hoe was Robb gerechtvaardigd voor het executeren van Rickard Karstark na zijn executie van twee onschuldige Lannister-jongens die gevangenen waren van de Starks? Rickard wilde wraak en hen net zoveel pijn doen als ze hem pijn deden.

Niemand rechtvaardigt de acties van Rickard, maar de executie van Robb zorgde voor een neerwaartse spiraal die resulteerde in The Red Wedding. Niet alleen begonnen zijn eigen mannen zich tegen hem te keren, hij verloor ook het Karstark-leger.

13 Slim: Joffrey te slim af in Blackwater (Sansa)

Afbeelding
Afbeelding

Het was subtiel en veel fans zijn het sindsdien vergeten, maar toen koning Joffrey zich voorbereidde om te vechten in de Battle of Blackwater, vertelde hij trots hoe hij zijn nieuwe zwaard zou gebruiken om Stannis Baratheon uit te schakelen en noemde het zelfs harteneter.

Toen hij dit tegen Sansa zei, reageerde ze eenvoudig door te zeggen: "Wil je hem zelf doden?" Dit leidde ertoe dat Joffrey zich bedreigd voelde en snel terugkwam met: "Als Stannis zo dwaas is om bij mij in de buurt te komen."

De volgende regel is wat deze scène zo belangrijk maakt. Sansa stelt dan Joffrey een vraag waar hij ja op moet zeggen. Ze vraagt hem of hij buiten gaat vechten met de voorhoede. Dit sloot hem af en terwijl hij zich een weg probeerde uit te werken, kreeg ze het beste antwoord op haar vraag, in het bijzijn van iedereen, door te zeggen: "Natuurlijk zul je in de voorhoede zijn. Mijn broer Robb gaat altijd waar de vechten is het zwaarst."

12 Fout: Jaime Lannister (Catelyn) vrijlaten

Afbeelding
Afbeelding

De familie Stark heeft een reputatie voor het hooghouden van eer, boven alles. Maar na het overlijden van Ned Stark werd dat meer een richtlijn dan een regel. Ten eerste wordt het plegen van verraad bestraft met de dood, ongeacht de persoon, inclusief Stark. Toch laat Lady Catelyn Jaime Lannister nog steeds vrij uit zijn gevangeniscel, tegen het bevel van haar zoon in. Ieder ander zou ter plekke zijn geëxecuteerd (zie Rickard Karstark).

Het was haar bedoeling dat ze hem kon laten gaan in ruil voor haar dochters, Sansa en Arya, een nobele beslissing om te nemen, maar ze had geen idee dat Arya niet langer in King's Landing was. Maar het grootste probleem dat ze daarbij had, was Brienne van Tarth sturen om het pakket af te leveren, en haar lijfwacht opgeven die aan haar zijde had kunnen staan tijdens The Red Wedding.

11 Smart: waarschuwing Robb over trouwen met Talisa (Catelyn)

Afbeelding
Afbeelding

Het enige dat Robb Stark hoefde te doen, was oprecht zijn excuses aanbieden, maar in plaats daarvan voelde zijn verontschuldiging meer als een politieke vereiste om allianties tussen twee huizen te handhaven. Dus biedt Robb hem Edmure Tully aan als echtgenoot voor een van zijn dochters. Maar dat was niets meer dan een nederzetting waar Walder Frey niet zoveel om gaf als het combineren van huizen met de Starks.

Robb werd echter verliefd en wilde niet van gedachten veranderen omdat hij pas 19 jaar oud was en Talisa mooi was. Catelyn benadrukte vaak tegen Robb hoe erg het zou zijn om met haar te trouwen in plaats van met een van de Frey's. Ze ging zelfs zo ver om te suggereren dat hij Talisa in zijn slaapkamer zou houden terwijl hij nog steeds met deze Frey-dochter trouwde. Ze wist dat deze fout terug zou komen en ze op een dag zou krijgen.

10 Fout: de boomwortel (zemelen) aanraken

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl hij leert hoe hij de drieogige raaf kan worden, wordt Bran gewaarschuwd om de boomwortel nooit aan te raken, tenzij onder de training en het toezicht van de drieogige raaf zelf vanwege de gevaren die gepaard gaan met tijdreizen over lange perioden van tijd. Maar omdat hij nieuwsgierig was om erachter te komen wat er aan de hand was, negeerde Bran dat verzoek en deed het toch.

Door de boomwortel aan te raken, kon Bran het verleden bekijken en droomde hij ervan ten noorden van de muur te zijn, met het leger van White Walkers, dat wordt geleid door de Nachtkoning. Terwijl Bran daar staat, draait de Nachtkoning zich naar hem om en grijpt zijn arm, hem fysiek aan. Dit stelt hem in staat om Bran overal te volgen waar hij gaat en toegang te krijgen tot de grot die ze verstopten.

9 Smart: Battle Of Hardhomme (Jon)

Afbeelding
Afbeelding

Jon Snow probeerde gewoon zoveel mogelijk levenden te redden voordat de Nachtkoning arriveerde om Winterfell in te nemen. Dus was hij van plan naar Hardhomme te gaan om de wildlingen voorlopig terug te brengen naar Castle Black. Toen hij daar aankwam, arriveerden de White Walkers en er ontstond een gevecht.

Dit gevecht was om vele redenen belangrijk, waaronder het laten zien van de Nachtkoning dat Jon Snow een manier heeft gevonden om ze neer te halen, met behulp van drakenglas. Maar het toonde ook de wildlingen dat Jon Snow bereid was om met hen om te komen door te blijven en te vechten en uiteindelijk zelfs een van de krijgers van de Nachtkoning versloeg.

8 Fout: Stannis Baratheon kiezen als de koning (Ned)

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl koning Robert in zijn bed ligt te sterven van een zwijnaanval tijdens een jachttocht, begint Ned snel plannen te maken om de zeven koninkrijken te herstellen voordat de Lannister het overneemt en alles verpest. Maar hij maakte in de loop van die ene dag verschillende fouten, te beginnen met het waarschuwen van koningin Cersei dat hij de waarheid over haar kinderen kent en dat ze de hoofdstad onmiddellijk moet verlaten.

Hij werd toen benaderd door de broer van de koning, Renley, en bood een kans om deel uit te maken van een staatsgreep die Renley Baratheon de volgende koning zou noemen. Neds eer belette hem echter een dergelijke keuze te maken en hij weigerde omdat hij denkt dat Stannis de rechtmatige troonopvolger is. Hij doet het opnieuw wanneer Littlefinger hem een aanbod doet en Ned, wederom, weigert te volgen.

7 Smart: vriendschap met koningin Margaery (Sansa)

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf het allereerste moment dat we Margaery Tyrell ontmoeten, weten we alles waar ze over gaat. Ze is een Tyrell, goede mensen die er trots op zijn hun vijanden politiek te slim af te zijn. Met andere woorden, ze gebruikte mensen die de toekomst van haar huis ten goede konden komen. Haar relatie met Sansa Stark was van vitaal belang voor het plan van de Tyrell om heel Westeros te regeren.

Ook al was hun vriendschap gebaseerd op politieke redenen, Sansa zag Margaery's grootmoeder, Lady Olenna Tyrell, en de toekomstige koningin Margaery zelf, als echte bondgenoten die ze in vertrouwen kon nemen. Dat was iets waar ze dringend behoefte aan had. Ze had geen vrienden meer in de stad na de dood van haar vader, maar had veel kennis over de Lannister's vanwege alle toegang die ze had gekregen voor zijn overlijden.

Het heeft ook haar leven gered vanwege een geheim plan waarvan slechts een paar mensen op de hoogte waren, wat resulteerde in de ondergang van koning Joffrey. Haar ontsnapping bracht haar tot waar ze nu is.

6 Fout: Queen Daenerys volgen, wat er ook gebeurt (Jon)

Afbeelding
Afbeelding

Toen het geheim begon over wie de ware erfgenaam van de troon was, kreeg Jon Snow meerdere waarschuwingen over het niet onthullen van de waarheid en het claimen van zijn plaats op de ijzeren troon.

Samwell Tarly onthulde de waarheid aan Jon Snow en was bereid te worden geëxecuteerd wegens het plegen van verraad, alleen maar om hem de waarheid te laten weten over wie hij werkelijk was en dat hij de volgende koning zou moeten zijn.

Zijn laatste waarschuwing kwam van Varys, die ook bereid was om te sterven om Jon Snow te waarschuwen dat hij Daenerys Targaryen als zijn koningin de leiding zou geven. Hij zei tegen Jon: "Ze zeggen dat elke keer dat een Targaryen wordt geboren, de goden een munt opgooien en de wereld haar adem inhoudt."

Aanbevolen: