Zoe Saldana zegt dat deze geheime vaardigheid haar 'avatar'-rol heeft opgeleverd

Inhoudsopgave:

Zoe Saldana zegt dat deze geheime vaardigheid haar 'avatar'-rol heeft opgeleverd
Zoe Saldana zegt dat deze geheime vaardigheid haar 'avatar'-rol heeft opgeleverd
Anonim

In de afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden dat films meer dan $ 1 miljard verdienen aan de kassa. Desondanks blijft Avatar de meest winstgevende film in de geschiedenis, ook al pakte Avengers: Endgame die kroon kort. Gezien het succes is het logisch dat er de komende jaren verschillende vervolgfilms worden uitgebracht en fans van de eerste film willen alles weten over Avatar 2.

Gezien de hoeveelheid succes die Avatar genoot en de geplande toekomst van de franchise, zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat de meeste acteurs graag een rol zouden spelen in de serie. Voor verder bewijs daarvan hoef je alleen maar te kijken naar al het werk dat Sam Worthington heeft gedaan om zich voor te bereiden op zijn Avatar-rol. Gelukkig voor Zoe Saldana ontwikkelde ze tijdens haar jeugd een geheime vaardigheid die haar hielp haar gedenkwaardige Avatar-rol te bemachtigen.

Zoe's Past Passion

Zoe Saldana, geboren in New Jersey, bracht het grootste deel van haar vroege jaren door in de wijk Jackson Heights in New York. Gelukkig voor Saldana en haar miljoenen fans ontdekte ze een passie voor dans terwijl haar familie in de Dominicaanse Republiek was. In tegenstelling tot sommige jongeren die er gewoon voor kiezen om hun spullen op muziek te zetten in hun slaapkamers, begon Saldana zich volledig aan dans te wijden.

Nadat ze zich had ingeschreven voor de ECOS Espacio de Danza Academy, leerde Zoe Saldana verschillende vormen van lichaamsbeweging kennen. Uiteindelijk zou Saldana ervoor kiezen om zich op ballet te concentreren en een klassiek geschoolde danseres in die discipline worden.

Sinds Zoe Saldana een filmster werd, heeft ze haar ballettraining een paar keer toegesproken. Tijdens die gesprekken heeft Saldana twee redenen gegeven waarom ze heeft opgegeven om professioneel danseres te worden. Tijdens een gesprek met Vanity Fair onthulde Saldana bijvoorbeeld dat ze "niet de voeten had" om een balletsuperster te worden en dat ze "veel te veel trots en ambitie" had om op de achtergrond te blijven. Als alternatief zei Saldana ooit tegen Cosmopolitan for Latinas dat ze zich anders moest uiten. “Bij dans gebruik je elk deel van je lichaam, behalve je stem. Ik wilde gaan acteren omdat ik mijn stem wilde gebruiken.”

Vaardigheden combineren

Nadat Zoe Saldana besloot te stoppen met ballet, sloot ze zich aan bij een theatergroep die toneelstukken opvoerde die bedoeld waren om kinderen te waarschuwen voor de gevaren die drugsmisbruik en adolescente seks met zich meebrengen. Tijdens die optredens dacht Saldana waarschijnlijk dat haar dansvaardigheden niet meer van pas zouden komen. Het blijkt dat dat niet verder van de waarheid kan zijn.

In Hollywood zijn er verschillende acteurs die hun liefde voor performance aanvankelijk als dansers ontdekten. Hoewel dat voor sommigen misschien verrassend lijkt, is de waarheid dat het logisch is in de wereld. Veel vaardigheden die dansers ontwikkelen, zijn immers overdraagbaar tot acteur. Er is bijvoorbeeld heel veel zelfvertrouwen voor nodig om voor publiek te dansen of je volledig in te zetten voor een personage voor de camera. Als het gaat om Zoe Saldana, is er nog een ander deel van haar dansopleiding dat een cruciale rol speelde in haar acteercarrière.

De rol van je leven belanden

In de afgelopen anderhalf jaar zou kunnen worden gesteld dat Zoe Saldana een van de meest succesvolle actiefilmsterren aller tijden is geworden. Wanneer de meeste mensen denken aan het actiefilmgenre, denken ze aan rechttoe rechtaan films zoals Die Hard, John Wick, Raiders of the Lost Ark of de serie Misson: Impossible. Als je de definitie van het genre echter uitbreidt met superhelden-, sci-fi- en fantasiefilms met uitgebreide actiescènes, is Saldana de baas. Saldana's films met actiescènes bevatten immers kassa-reuzen zoals de Guardians of the Galaxy, Avengers en Avatar-films.

In het verleden heeft Zoe Saldana gesproken over de rol die haar danstraining speelde bij het maken van actiescènes. Tijdens een gesprek met The Independent in 2011 legde Saldana bijvoorbeeld uit dat haar balletachtergrond een rol speelt in haar badassery op het scherm in The Losers. “Met mijn dansachtergrond, als ik goed les krijg, denk ik dat ik vrijwel alles kan. Ik volgde een volledige wapentraining en leerde hoe ik een behoorlijk dodelijke trap kon planten, wat echt zijn vruchten afwierp. Ik deed zo'n beetje de helft van mijn stunts in plaats van de hele dag de krant te lezen."

Natuurlijk deden The Losers geen massale zaken aan de kassa. Aan de andere kant vertelde Zoe aan The New York Times dat Saldana haar Avatar-hoofdrol kreeg vanwege haar dansvaardigheden. “Ik denk dat ik Avatar nooit had geboekt als mijn balletachtergrond er niet was geweest. De actrice die James Cameron wilde, was fysiek in staat. Ik dank God voor zoiets als ballet, dat me de ruimte gaf om alleen te zijn en rust te vinden. Ballet was mijn meditatie, mijn therapie, mijn ontsnapping, mijn antwoord.”

Aanbevolen: