Wat is er met Stephen Rannazzisi gebeurd sinds de controverse over Pete Davidson?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Stephen Rannazzisi gebeurd sinds de controverse over Pete Davidson?
Wat is er met Stephen Rannazzisi gebeurd sinds de controverse over Pete Davidson?
Anonim

Waar ligt de grens tussen het acceptabele en het onsmakelijke in komedie? Het is een vraag die steeds prominenter wordt in de showbizz, aangezien de normen van fatsoen steeds hoger worden en het gevaar om te worden geannuleerd groot is.

Britse komiek Ricky Gervais, die zelf bekend stond als zo bot als ze maar konden, deed een tijdje geleden zijn zegje over de kwestie. Hij schreef op Twitter: "Stop alsjeblieft met te zeggen: "Je kunt nergens meer grappen over maken… Je kunt grappen maken over wat je maar wilt. En sommige mensen zullen het niet leuk vinden en ze zullen je vertellen dat ze het niet leuk vinden. En dan is het aan jou of je een f geeft of niet. Enzovoort. Het is een goed systeem."

De in New York geboren stand-upcomedian en acteur Stephen Rannazzisi heeft deze cyclus behoorlijk uit de eerste hand ervaren.

Werd een familienaam

Gezien hoe moeilijk het is om in te breken en het te maken in de comedywereld, had Rannazzisi het niet slecht voor zichzelf gedaan. Hij was een vaste stand-upcomedian over de scènes van New York en Los Angeles en was ook te zien in meerdere films en tv-shows in de jaren 200 en begin 2010.

Hij werd nog meer een begrip in de loop van zeven jaar tussen 2009 en 2015 toen hij de hoofdrol speelde als Kevin MacArthur in de FX-sitcom, The League. De synopsis voor de show op Rotten Tomatoes luidt: "Sommige vrienden die allemaal fervente fantasievoetbalfans zijn, proberen hun tijd te verdelen tussen de competitie en hun echte leven. Het wordt echter een uitdaging wanneer de goedhartige competitie plaatsmaakt voor een win-at-all-cost mentaliteit, die begint door te sijpelen in hun relaties en zelfs op de werkplek."

De League-poster
De League-poster

In 2009 verscheen hij op de WTF Podcast, gepresenteerd door collega-komiek Marc Maron. Op de show beweerde Rannazzisi dat hij op 9/11 in het World Trade Center was geweest toen de terroristische aanslag plaatsvond. "[Ik werkte als] een soort feeststarter van Merrill Lynch, totdat ons gebouw werd geraakt door een vliegtuig en het feest daar eindigde," zei hij.

Een complete fabricage

Zoals werd gemeld in de Washington Post, ging Rannazzisi verder met in detail te beschrijven hoe hij blijkbaar aan de tragedie ontsnapte. "De eerste toren werd geraakt en we werden overal geduwd en toen kwam het Havenbedrijf door de luidspreker en ze zeiden: 'Hé, explosie in toren één, de dingen worden geregeld, iedereen blijft waar je bent. Blijf kalm. We zijn dingen aan het uitzoeken.', "vervolgde hij.

"En ik had zoiets van, 'nou, ik ga dit ding eens bekijken.' Dus ging ik naar beneden, liep naar buiten, zag al het pandemonium en toen ongeveer vijf of zes minuten later… knal! [De tweede toren werd geraakt]."

Er was maar één ding aan dit hele verhaal: het was een complete verzinsel. In feite waren de kantoren van investerings- en vermogensbeheerbedrijf Merrill Lynch nooit in een van de tweelingtorens gevestigd. Er is ook geen vermelding dat Rannazzisi voor het bedrijf heeft gewerkt.

Natuurlijk kon Maron niets weten over de oneerlijkheid van zijn gast in die tijd, en in feite duurde het tot 2015 voordat Rannazzisi er uiteindelijk mee geconfronteerd werd.

Kwam uiteindelijk schoon

Zes jaar nadat hij voor het eerst de claim had ingediend, en af en toe had verwezen naar de vermeende ontsnapping als een van de factoren die bijdroegen aan zijn succes, kwam Rannazzisi er uiteindelijk uit. Nadat hij door de New York Times was gevraagd naar de geldigheid van zijn verhaal, gaf hij toe dat het verhaal zijn eigen creatie was, en dat hij in feite aan het werk was in het stadscentrum op het moment dat de tragedie toesloeg.

Dagen later verontschuldigde hij zich in een verklaring op zijn Twitter en zei: "Ik was in Manhattan, maar werkte in een gebouw in Midtown en ik was die dag niet in het Trade Center … Dit was onvergeeflijk. Ik ben echt, echt sorry."

De zaak zou nog verder escaleren op het sociale-mediaplatform wanneer Rannazzisi een sarcastische tweet van collega-komiek Pete Davidson volledig verkeerd interpreteerde als ondersteunend. Davidsons vader was een brandweerman die helaas omkwam tijdens zijn dienst op de plaats van 9/11.

In zijn typische satirische stijl tweette Davidson: "Het is oké @SteveRannazzisi, mensen maken fouten… Ik kan niet wachten om mijn vader later te ontmoeten voor de lunch." Eerder onwetend antwoordde Rannazzisi: "Dank je wel pete. Ik waardeer het echt." Davidson antwoordde: "Ik denk dat je het punt hebt gemist…", wat Rannazzisi ertoe bracht zijn eerdere reactie te verwijderen.

De controverse lijkt echter slechts een tijdelijke hindernis te zijn geweest voor de 44-jarige, aangezien hij sindsdien zijn carrière heeft voortgezet. De laatste aflevering van de League werd uitgezonden in december 2015. Sindsdien was hij te zien in shows als New Girl en Curb Your Enthusiasm. Hij blijft ook opstaan en host nu zijn eigen podcast, What's The Odds?

Aanbevolen: