Wat is er gebeurd met de carrière van Lea Michele na die controverse over vrolijkheid

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de carrière van Lea Michele na die controverse over vrolijkheid
Wat is er gebeurd met de carrière van Lea Michele na die controverse over vrolijkheid
Anonim

Het is moeilijk om aan een andere show te denken waarvan de castleden zoveel controverse en tragedie hebben doorgemaakt als die van Glee.

Het muzikale comedy-drama voor tieners werd tussen 2009 en 2015 zes seizoenen op Fox uitgezonden, met Lea Michele, Matthew Morrison en Cory Monteith als de hoofdrolspelers. Monteith stierf tragisch voor het einde van de show, terwijl voormalige collega's Mark Salling en Naya Rivera ook stierven in respectievelijk 2018 en 2020. Voor zijn dood pleitte Salling schuldig aan beschuldigingen van het bezit van kinderporno.

In het afgelopen jaar is Michele verstrikt geraakt in haar eigen controverse, zij het niet zo grimmig als die van Salling. De actrice werd in plaats daarvan door haar voormalige collega's ervan beschuldigd giftig te zijn op de set.

De beschuldigingen hebben een aanzienlijke impact gehad op Michele's persoonlijke leven en carrière, en ze is nog steeds aan het herstellen van de gevolgen.

8 Wat deed Lea Michele voor Glee?

Lea Michele begon op 9-jarige leeftijd met acteren toen ze een jonge Corsette speelde in een Imperial Theatre-productie van Les Misérables. Ze zou gaan schitteren in Ragtime, een ander muzikaal toneelstuk tussen 1997 en 1999.

Haar eerste live-actierol was in een aflevering van Third Watch op NBC, waar ze een personage speelde dat Sammi heette.

7 Lea Michele heeft het grootste deel van haar acteerwerk op het podium gedaan

In 1998 uitte Lea Michele ook een personage in de geanimeerde kerstfilm Buster &Chauncey's Silent Night. Daarna en haar cameo op Third Watch keerde ze terug naar het podium, waar ze nog een decennium of zo werkte voordat ze de oproep kreeg om zich bij de cast van Glee te voegen.

Zelfs in de nasleep van de show bleef de actrice vooral in toneelstukken werken.

6 Rachel Berry On Glee was de doorbraakrol van Lea Michele

Hoewel ze veel succes had op Broadway, was het pas toen ze Rachel Berry op Glee begon te spelen dat Lea Michele's carrière echt wereldwijd van de grond kwam.

Haar gezicht en stem zijn nu bijna synoniem met de show, hoewel ze ook te zien was in andere prominente rollen in verschillende toneelstukken, films en tv-programma's.

5 Heeft Lea Michele prijzen gewonnen voor haar rol in Glee?

Als de grootste baan van haar carrière tot nu toe, is het niet verwonderlijk dat de meeste lofbetuigingen van Lea Michele voor haar werk in Glee zijn. Over het algemeen is ze eenmaal genomineerd voor een Primetime Emmy Award en tweemaal voor Golden Globe Awards in het licht van haar optredens in het Fox-muziekdrama.

Ze wist ook vier People's Choice Awards te winnen dankzij haar vertolking van Rachel Berry.

4 De cast van Glee onthulde dat Lea Michele op de set "een bullebak" was

In juni 2020 plaatste Lea Michele een bericht ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging, na de dood van George Floyd. Actrice en zangeres Sameya (van seizoen 6 van Glee) riep Michele echter uit en beschuldigde haar van "traumatische micro-agressies" en maakte haar leven op de set tot een "levende hel".

Andere castleden volgden hetzelfde voorbeeld door Sameya te steunen met hun eigen accounts, waaronder Heather Morris, Amber Riley, Alex Newell en Melissa Benoist.

3 Naya Rivera was "het enige castlid dat opkwam tegen Lea Michele"

Hoewel een groot aantal Glee-acteurs het eens waren met het gedrag van Lea Michele, zou Heather Morris later onthullen dat het alleen Naya Rivera was die aanvankelijk voor zichzelf opkwam.

"We hadden absoluut kunnen opvoeren en naar de Fox-execs kunnen gaan en zeggen hoe we ons voelen over de situatie, maar niemand deed dat", zei Morris vorig jaar in een podcast. "De enige persoon die eerlijk was over [Michele's optreden op de set] was wijlen Naya Rivera."

2 Heeft de Glee-controverse invloed gehad op de carrière van Lea Michele?

In de onmiddellijke nasleep van de onthullingen van haar castmates, werd Lea Michele uit een merkpartnerschap gezet door ma altijdkitbedrijf HelloFresh. Oppervlakkig gezien leek het de enige grote consequentie te zijn voor de carrière van de kunstenaar.

Wat betreft acteerbanen, is het niet mogelijk om te zeggen welke potentiële rollen Michele tot nu toe mogelijk heeft verloren. Er wordt echter verwacht dat ze vanaf september de hoofdrol van Fanny Brice op zich zal nemen in een Broadway-revival van de musical Funny Girl.

1 Wat heeft Lea Michele gezegd over de beschuldigingen van pesten?

Lea Michele's casting in Funny Girl heeft bij verschillende mensen tot consternatie geleid, hoewel haar voormalige Glee-co-ster Jane Lynch haar steun heeft uitgesproken.

Michele verontschuldigde zich voor haar gedrag jegens haar collega's op Glee, en zei in een verklaring op Instagram: Of het nu mijn bevoorrechte positie en perspectief was dat ervoor zorgde dat ik soms als ongevoelig of ongepast werd beschouwd, of dat het gewoon mijn onvolwassenheid en ik ben gewoon onnodig moeilijk, mijn excuses voor mijn gedrag en voor alle pijn die ik heb veroorzaakt.”

Aanbevolen: