Wat heeft Casey Affleck gedaan sinds de controverse over intimidatie, en maakt hij een comeback?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Casey Affleck gedaan sinds de controverse over intimidatie, en maakt hij een comeback?
Wat heeft Casey Affleck gedaan sinds de controverse over intimidatie, en maakt hij een comeback?
Anonim

Het is meer dan tien jaar geleden dat Casey Affleck werd getroffen door dubbele beschuldigingen van seksuele intimidatie. In 2010 kreeg de Gone Baby Gone-acteur te maken met twee verschillende kostuums van zijn voormalige collega's van de set van I'm Still Here: Amanda White, de filmproducent, en Magdalena Gorka, de cameraman van de film. Beiden klaagden de acteur aan voor een totaalbedrag van $ 4,25 miljoen, waarbij ze de nadruk legden op "ongevraagde en ongewenste seksuele avances" in de rechtszaak.

Sindsdien lijkt zijn carrière echter niet gefaseerd te verlopen. Nadat de dubbele beschuldigingen openbaar werden gemaakt, bleef Affleck indrukwekkendere titels aan zijn acteerportfolio toevoegen, waaronder de met een Oscar bekroonde indiefilm Manchester By the Sea. Om het samen te vatten, hier is alles wat Casey Affleck heeft gedaan sinds de controverse over pesterijen, en of hij binnenkort een comeback plant of niet.

9 De controverse aangepakt

Zes jaar nadat de beschuldigingen openbaar werden, ging Affleck om de tafel zitten met The New York Times om ze aan te pakken. Hij ontkende alle beweringen en voelde zich niet verantwoordelijk voor wat er gebeurde.

"Het was tot tevredenheid van iedereen geregeld. Ik was gekwetst en overstuur - ik weet zeker dat iedereen dat was - maar ik ben er overheen", schreef de acteur in een e-mail aan de publicatie. "Het was een ongelukkige situatie - vooral voor de onschuldige omstanders van de families van de betrokkenen."

8 maakte zijn tv-retour op 'Saturday Night Live'

In hetzelfde jaar maakte Casey Affleck ook zijn tv-comeback op Saturday Night Live, naast Chance the Rapper in 2016. Daarvoor uitte hij Joe Armanini op History Channel's World War II in HD: The Air War in 2010. Zijn aflevering draait om B-17-bommenwerper Joe Armanini en de strategische campagne van de Eight Air Force tegen nazi-Duitsland, maanden voorafgaand aan D-Day, in nooit eerder vertoonde 8mm-kleurenbeelden. In dezelfde aflevering sprak Sean Astin de stem van Steve Pisanos, Chris O'Donnell nam de rol van John Gibbon op zich en Elijah Wood portretteerde Andy Rooney, een correspondent van Stars and Stripes.

7 ging in op de giftige werkomgeving op de set van 'I'm Still Here'

Over de beschuldigingen gesproken, de acteur had ook de onprofessionele werkomstandigheden toegegeven op de set van I'm Still Here, terwijl hij zijn bewering van onschuld handhaafde. Op het hoogtepunt van de MeToo-beweging in 2018 sprak Affleck met de Associated Press over wat er destijds gebeurde.

"Ik heb bijgedragen aan die onprofessionele omgeving en ik tolereerde dat soort gedrag van andere mensen en ik wou dat ik dat niet had gedaan", zei hij. "Ik heb daar veel spijt van… Ik gedroeg me op een manier en stond anderen toe zich op een manier te gedragen die echt onprofessioneel was. En het spijt me."

6 Won een Oscar voor beste acteur voor 'Manchester By The Sea'

In 2016 nam Affleck de hoofdrol op zich in Manchester by the Sea en won hij een overvloed aan prijzen van BAFTA, Critics Choice, Golden Globe en Oscar dankzij zijn briljante werk. Zijn Oscar-overwinning voor Beste Acteur culmineerde echter in een verhitte controverse vanwege de beschuldigingen, wat ertoe leidde dat hij zich terugtrok van de uitreiking van de prijs voor Beste Actrice in de Oscar-editie van volgend jaar.

5 verklaarde zijn nuchterheid

Casey Affleck worstelde ook al geruime tijd met nuchterheid. In een interview in 2016 onthulde hij zelfs dat de hele Affleck-clan had gevochten tegen alcoholisme, inclusief zijn vader, zijn grootmoeder en zijn broer Ben. Destijds was hij al drie jaar nuchter.

"Mijn vader was een ramp van een drinker, mijn grootmoeder was een alcoholist, mijn broer bracht enige tijd door in een afkickkliniek - het zit in onze genen", vertelde hij aan Marc Maron.

4 richtte een inzamelingsactie op met zijn moeder

Vorig jaar meldde Deadline exclusief dat veel beroemdheden Casey Affleck's 'Stories From Tomorrow'-inzamelingsactie steunden, die hij samen met haar moeder lanceerde. Het sociale-media-initiatief was bedoeld om kinderen over de hele wereld te helpen toegang te krijgen tot voedsel en hulpmiddelen voor leren op afstand te midden van de aanhoudende pandemie.

"Door de verhalen openbaar te delen, hopen we hen het gevoel te geven gehoord en in hun kracht te staan, en hen aan te moedigen meer te schrijven. Omdat dit internationaal is, hopen we dat het vertellen van verhalen mensen uit verschillende culturen kan samenbrengen", zei de acteur in een verklaring.

3 Aangevraagd voor echtscheiding van Summer Phoenix

Over zijn persoonlijke leven gesproken, de acteur was in 2017 officieel gescheiden van zijn oude partner Summer Phoenix. De twee, die elkaar in de jaren negentig voor het eerst ontmoetten met dank aan haar broer Joaquin, stapten in juni 2006 in het huwelijksbootje. twee voltooiden al het papierwerk in 2017, en hoewel de scheiding in der minne verliep, kwamen ze overeen om de voogdij over hun twee kinderen te delen.

2 Ondersteunde Hillary Clinton

Politiek gezien was Casey Affleck een vocale stem in het steunen van Hillary Clinton tijdens de presidentiële campagne van 2016. Een jaar later bleek echter dat het productiebedrijf van de acteur meerdere financiële steun verleende aan de campagne van Donald Trump zonder zijn betrokkenheid.

"Ik wist er niets van, werd er nooit naar gevraagd en zou het ook nooit hebben goedgekeurd… Het beleid van de regering-Trump en de waarden die ze vertegenwoordigen, staan haaks op alles waar ik in geloof", zei hij.

1 speelde in 2021 Psychodrama 'Every Breath You Take'

Ja, Affleck is nog steeds zo goed als in de buurt. Hij tikte Sam Claflin, India Eisley en Michelle Monaghan aan voor zijn nieuwste psychothriller Every Breath You Take, die werd uitgebracht via Vertical Entertainment. Helaas was de ontvangst van de filmcritici een hete puinhoop: 21 percnet op Rotten Tomatoes, met een gewogen gemiddelde van 4 op 10.

Aanbevolen: