De waarheid over de Thor 2 'Taylor Cut

Inhoudsopgave:

De waarheid over de Thor 2 'Taylor Cut
De waarheid over de Thor 2 'Taylor Cut
Anonim

Tot op zekere hoogte had de Marvel Cinematic Universe (MCU) film Thor: The Dark World veel te bieden. Het beschikt over een cast met onder meer Oscarwinnaars Natalie Portman en Anthony Hopkins. Om nog maar te zwijgen, het bevatte ook een cameo van een van de meest populaire Avengers die er is (niemand minder dan Chris Evans, ook bekend als Captain America, zelf).

Toch, ondanks het feit dat ze meer dan $ 600 miljoen verdienden aan de kassa, beschouwen velen de tweede Thor-film als flauw. En net als in het geval van de DC-film Justice League vragen fans zich nu af of er enige waarheid is in het bestaan van de zogenaamde 'Taylor Cut' voor Thor 2.

Alan Taylor nam de film op na een stint op Game Of Thrones

Na verschillende afleveringen van HBO's Game of Thrones te hebben geregisseerd, bleek Taylor zeker de perfecte persoon te zijn om de tweede Chris Hemsworth stand-alone film in de MCU te regisseren (hoewel Patty Jenkins aanvankelijk voor de baan was aangenomen). Thor 2 speelt zich immers ook af in een soort middeleeuwse fantasiewereld. "In het geval van Alan Taylor is het de beste televisie van de afgelopen tien jaar", vertelde Marvel-baas Kevin Feige aan Indie Wire. "Toen ik filmmakers inhuurde voor onze volgende groep films, keek ik naar de tv-wereld, wat ik nog niet eerder had gedaan." Feige voegde er later ook aan toe dat "de diversiteit van Alans achtergrond (hij heeft alles geregisseerd, van Game of Thrones tot Mad Men tot Sex and the City en The West Wing) ons verkocht."

Toen hij het project eenmaal binnen had, wist Taylor dat hij de film donkerder wilde maken dan andere MCU-films. "Mijn eerste sterke idee dat binnenkwam was: 'Ik wil het donkerder maken. Ik wil het op scherp zetten. Ik wil het meer op de realiteit verankeren'", legde Taylor uit tijdens een interview met Slash Film."Mijn tweede gedachte was: 'Oké, als ik dat doe, kan ik er maar beter voor zorgen dat het grappig is, want dat is de sleutel tot de Marvel-taal.'" Het bleek dat Feige het met zijn idee eens was. "We wilden dat Asgard, en de andere rijken die we in deze film bezoeken, zich meer geleefd zouden voelen, meer visceraal gerealiseerd", legde Feige uit. "En Alan had daar enige ervaring mee van Game Of Thrones."

Hij had een 'Fallout met Marvel tijdens de productie

Maar net toen het erop leek dat alles goed zou komen, stuitte Taylor achter de schermen op een aantal problemen nadat hij het niet eens was met Marvel. "We hadden deze fall-out, Marvel en ik, met onze componist, omdat ik een man wilde gebruiken waarvan ik denk dat hij een genie van wereldklasse is en we hadden hem", onthulde Taylor. "Toen nam Marvel afscheid van hem en dat was niet geweldig." De kwestie leidde ook tot geruchten dat Marvel Taylor uit de film zou ontslaan.

Tegelijkertijd leek het erop dat Taylor het oneens was met Marvel toen het filmen eenmaal was afgerond."De Marvel-ervaring was bijzonder pijnlijk omdat ik een soort van absolute vrijheid kreeg terwijl we aan het filmen waren, en toen veranderde het in een andere film", legde Taylor uit tijdens een gesprek met UPROXX. "Dus dat is iets wat ik nooit hoop te herhalen en niemand anders toewens." Interessant genoeg vertelde Jenkins ook aan The Hollywood Reporter: "Ik geloofde niet dat ik een goede film kon maken van het script dat ze van plan waren te doen. Het zou eruit hebben gezien alsof het mijn schuld was.”

Ondertussen stond Feige erop dat MCU-directeuren vaak (bijna totale) creatieve heerschappij krijgen. “Kijk naar de films. Iron Man en Iron Man 2 zijn zoals Jon Favreau-films zoals je kunt zien. Kenneth Branagh heeft zijn stempel op Thor. Captain America: First Avenger is echt een Joe Johnston-film, 'zei Feige. "Het beste voorbeeld daarvan, kijk naar Guardians of the Galaxy met James Gunn."

Thor: The Dark World was uiteindelijk nogal teleurstellend, ondanks dat hij solide was aan de kassa. Zelfs Hemsworth vertelde GQ: "De eerste is goed, de tweede is meh."

Heeft Thor 2 een 'Taylor Cut'?

Jaren later keek Taylor terug op zijn tijd bij Marvel en erkende hij dat Feige " altijd slim was om te kijken naar wat wel en niet werkte in de laatste iteratie en dat hij probeerde om daarvan af te komen." Dat gezegd hebbende, er zijn enkele creatieve beslissingen die hij nam die sterk verschilden van de uiteindelijke versie van de film.

“De versie waarmee ik was begonnen had meer kinderlijke verwondering; er was deze beeldspraak van kinderen, waarmee het hele ding begon', zei de regisseur over de zogenaamde 'Taylor Cut'. 'Er was een iets meer magische kwaliteit. Er waren rare dingen aan de hand terug op aarde vanwege de convergentie die sommige van deze magisch-realistische dingen mogelijk maakte. Het leek er ook op dat Taylor verschillende verhaallijnen in gedachten had tijdens het maken van de film. "En er waren grote plotverschillen die werden omgekeerd in de snijruimte en met extra fotografie", legde hij uit. “Mensen [zoals Loki] die waren overleden waren niet dood, mensen die uit elkaar waren gegaan waren weer bij elkaar. Ik denk dat ik mijn versie wel zou willen.”

Hoewel het lijkt alsof een 'Taylor Cut' van Thor: The Dark World mogelijk is, suggereren Taylors opmerkingen dat het nooit het daglicht zou zien. Ondertussen merkte Taylor zelf ook op: "Ik denk dat ik mijn versie wel leuk zou vinden."

Aanbevolen: