De waarheid over de mariene bioloog Verhaallijn over 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over de mariene bioloog Verhaallijn over 'Seinfeld
De waarheid over de mariene bioloog Verhaallijn over 'Seinfeld
Anonim

Zelfs in 2021 komen er achter de schermen geheimen over Seinfeld naar buiten. Een van de meest bekende is hoe de cast een van de gaststerren haatte en probeerde haar te laten ontslaan. Maar er zijn ook enkele onbekende details over de constructie van de afleveringen zelf. Dit omvat hoe het einde van de beroemde aflevering "Marine Biologist" bijna heel anders was. Hoewel er een paar vreselijke afleveringen van Seinfeld zijn, staat de iconische sitcom uit de jaren 90 bekend als een van de meest consistente die er is. En de verhaallijn van seizoen 5, aflevering 14, waarbij Jason Alexander's George Costanza zich voordoet als een zeebioloog om een meisje het hof te maken, is gemakkelijk een van de beste.

Er zijn een paar last-minute wijzigingen aangebracht in enkele van de beroemdste Seinfeld-afleveringen. Eén script werd zelfs weggegooid door mede-makers Larry David en Jerry Seinfeld omdat het netwerk er zo'n hekel aan had. Maar dit was niet het geval met het einde van "The Marine Biologist". Er werkte iets niet voor Larry en Jerry en daarom moesten ze het op het laatste moment veranderen. Het resultaat is een van de meest geciteerde monologen aller tijden…

De beroemde monoloog van mariene biologen stond pas op het laatste moment in het script

Tijdens een interview met Smallville-acteur Michael Rosenbaum op zijn podcast "Inside Of You", onthulde Jason Alexander dat een van zijn meest iconische momenten op Seinfeld bijna nooit heeft plaatsgevonden. In feite was zijn beroemde "De zee was die dag boos, mijn vrienden"-bit pas op het allerlaatste moment in de aflevering "Marine Biologist". Jason moest die hilarische monoloog van George ter plekke leren.

Hoewel Michael geschokt was dat Jason in slechts enkele minuten een monoloog kon leren, beweerde Jason dat hij vond dat de hele situatie een "testament" was voor het genie van Larry David en Jerry Seinfeld.

"Mijn verhaallijn was [oorspronkelijk], Jerry had een meisje ontmoet dat ik altijd al wilde daten van de middelbare school en om namens mij indruk op haar te maken, vertelde hij haar dat ik een zeebioloog was," herinnerde Jason zich fans in zijn interview met Michael. "En dan vertelt hij me dat en ik zeg: 'Dat is niet een van die dingen die ik kan faken. Ik weet niet hoe ik dat moet faken.' Dus ik probeerde mezelf te verpanden als een mariene bioloog. En mijn verhaallijn in die aflevering eindigde toen ik met haar op het strand liep en er plotseling een gestrande walvis is en iemand roept: 'Is er een mariene bioloog!?' En je ziet me zeggen: 'Ik ben een dode man', terwijl ik de oceaan in loop om te zien of ik iets met deze walvis kan doen. Dat was het einde van mijn verhaal."

Maar tijdens het opnemen van de aflevering (die plaatsvond voor een live publiek), ontdekten Larry en Jerry dat hun laatste scène met Kramer niet werkte. Het zou het einde zijn van Kramers verhaallijn in de aflevering over golfen en het slaan van de ballen in de oceaan.

"Het was prima. Het was grappig. Maar ik denk dat de jongens niet tevreden waren met de reactie van het live-publiek. Ze vonden dat het niet goed genoeg was om 'the out' voor de show te zijn," Jason uitgelegd. "Dus, zoals ze altijd deden, cirkelden de schrijvers om de wagons en de band begon te spelen en toen kwam Larry - duidelijk, ze hadden een inspiratie in de cirkel gekregen - Larry zei: 'Hoe lang duurt het voordat je het leert? een monoloog?' En ik zei: 'Hoe lang een monoloog?' en hij zei: 'Ik weet het niet, anderhalve pagina.' Ik zei: 'Een paar minuten.' En hij had deze monoloog geschreven…"

Terwijl hadden Larry en zijn team van schrijvers deze hilarische monoloog ("de zee was die dag boos") voor Jason gemaakt, waarmee zowel Jasons verhaallijn als die van Kramer werd afgesloten.

"Ze hadden er nooit aan gedacht: 'Waarom zou er een gestrande walvis zijn… OH! er zit een golfbal in het blaasgat.' Dus toen ze die inspiratie hadden, schreven ze deze monoloog voor George om te onthullen dat hij naar buiten ging en de idioot uit het blaasgat trok."

Jason Alexander nagelde de monoloog in slechts één take omdat hij geen keus had

Hoewel de meeste Seinfeld-afleveringen zorgvuldig werden gerepeteerd voordat ze werden vertoond en gefilmd voor een live studiopubliek, was er gewoon geen tijd om dit moment te repeteren. Ze konden het tenminste niet echt privé repeteren. De crew slaagde erin om de acteurs van het publiek af te schermen met een paar schermen voor een doorstart van de monoloog, maar ze moesten opschieten om het voor elkaar te krijgen, zodat ze verder konden met hun opnameschema.

"We hebben voor onszelf een doorloop gemaakt om er zeker van te zijn dat we de lijnen hadden," legde Jason uit. "[Toen de crew] de schermen weghaalde en tegen het publiek zei: 'Ze gaan iets proberen en kijken of het werkt'. En wat je in de aflevering ziet, is de eerste en enige keer dat we die nieuwe re- schrijven. En dat werd het meest -- het was een van de grootste lachsalvo's van de hele serie."

Het was niet alleen geliefd bij de kijkers van de laatste aflevering van de show, maar ook bij het live studiopubliek. Jason beweert dat het publiek een minuut lang gelachen heeft toen hij de Titleist-golfbal uit zijn zak haalde.

"Dat is veel lachen."

Aanbevolen: