Fans denken dat 'Frasier's' David Hyde Pierce Hollywood verlaat, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat 'Frasier's' David Hyde Pierce Hollywood verlaat, hier is waarom
Fans denken dat 'Frasier's' David Hyde Pierce Hollywood verlaat, hier is waarom
Anonim

Wat komt er als eerste in je op als je aan Frasier denkt? Is het de rustgevende stem van Kesley Grammer? Is het Eddie de hond? De uiterst scherpe en consistente scripts?

Hoewel er geen gebrek is aan voorbeelden van waarom de sitcom van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 zo ongelooflijk aantrekkelijk was, is de chemie tussen de cast wat velen aantrok. Het is nog indrukwekkender als je ontdekt dat ze het niet altijd met elkaar eens waren. Maar voor het grootste deel was er een echte connectie tussen elk van de castleden, misschien niet meer dan tussen Frasier Crane van Kelsey Grammer en Niles Crane van David Hyde Pierce.

Natuurlijk maakte Frasier, net als Cheers ervoor, van Kelsey Grammer een enorme ster. Zijn rol als Sideshow Bob in The Simpsons maakte hem alleen maar nog bekender. Maar wat gebeurde er precies met David? Zijn vreemde verdwijning heeft ertoe geleid dat fans zich afvragen of hij Hollywood helemaal heeft verlaten. Hier is de waarheid…

De echte reden voor Davids schijnbare verdwijning

Tijdens een interview in 2017 met Vulture over zijn carrière en zijn promotie van zijn rol in Broadway's "Hello, Dolly!", wierp David Hyde Pierce veel licht op waarom fans hem zelden zien in reguliere shows, films, of gewoon in het openbaar. En het heeft allemaal te maken met zijn diepe afkeer en totale onbehagen met het idee beroemd te zijn.

"[Ik voelde me] helemaal niet op mijn gemak [met roem]. Het was iets dat ik in 12, 13 jaar als acteur in het theater in New York nog nooit was tegengekomen. Het is niet iets dat ik ooit ben geweest geïnteresseerd in of gezocht”, zei David in het interview. "Ik was bij een show voordat ik Frasier deed, en ik werd om zeven uur 's ochtends thuis in Los Angeles gebeld door de tabloid The Globe. Het gesprek begon met de verslaggever die zei: 'Het spijt me dat ik je zo vroeg bel, maar je moeder zei dat dit de beste tijd was om je thuis te krijgen.' En ik dacht, hoe heb je mijn moeder gevonden? En wie de f is dit? Op de een of andere manier vonden ze mijn familie en ze dacht dat het de Boston Globe was. Dit was voordat ik bij Frasier was bij een show die werd geannuleerd. Maar dat was mijn eerste kennismaking met de inbreuk op de privacy die gebeurt als je zo'n beroemdheid hebt. Er waren fotografen die zich in bomen verstopten en foto's maakten van hoe ik mijn hond uitliet met mijn vader en dat soort dingen. daar hou ik niet van. Ik ben zeker niet opgegroeid in een cultuur waar dat een onderdeel was van acteur zijn. Dat was dus moeilijk. Of het was onverwacht."

Dus het is duidelijk dat David zijn best heeft gedaan om zich te concentreren op de delen van acteren die hem echt inspireren en de delen die hij niet leuk vindt aan de deur te laten. Dat betekent dat je je zoveel mogelijk voor het publiek moet verbergen. Het lijdt geen twijfel dat het ongelooflijke fortuin dat hij tijdens zijn jaren bij Frasier verdiende, hem in staat heeft gesteld uiterst selectief te zijn in het werk dat hij doet, en daarom heeft hij het grootste deel van zijn tijd in het theater doorgebracht.

Bovendien, volgens Cheat Sheet, kwam David uit de kast na zijn jaren bij Frasier, ondanks dat hij sinds het begin van de jaren tachtig bij zijn man was. Hij wilde duidelijk niet dat de wereld iets te weten kwam over zijn persoonlijke leven, omdat hij inziet dat het de manier waarop mensen naar zijn rol als Niles Crane keken, had kunnen veranderen.

Desalniettemin heeft David nog steeds een ongelooflijk werkleven behouden na zijn meermaals bekroonde optreden als Niles. Zijn cv na Frasier bevat A Bug's Life, Hellboy en gewoon ongelooflijk veel theater.

Vond David het echt leuk om op Frasier te zijn?

Hoewel David zich echt niet op zijn gemak voelde met de hoeveelheid roem die Frasier hem bracht, lijdt het geen twijfel dat hij dol was op zijn ervaring in de show.

"Het was gelukzaligheid. Dat is het woord dat ik zou gebruiken. Het was 11 jaar, we hadden de beste tijd, we hadden de beste schrijvers", zei David in zijn interview met Vulture. "We waren een goede cast, maar het moet goed geschreven zijn om het al die jaren later te zien en het niet te dateren. Het is grappig, het voelt als een belangrijker deel van mijn leven voor jou, omdat het het meest openbare deel van mijn leven is. En het is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven, maar in termen van mijn carrière als optreden, is het ongeveer een derde van mijn leven. Ik heb ongeveer 12 jaar in New York theater gedaan en ik deed ongeveer 11 jaar op Frasier en het is in ieder geval tien jaar geleden dat ik terug ben in New York om theater te maken. Het lijdt dus geen twijfel dat Frasier in termen van publieke persona het hoogste niveau was, en het is een tijd die ik koester, maar het is in de context van een grotere boog van het werken aan geweldige projecten met geweldige mensen."

Op dit moment lijkt het er niet op dat David nog meer reguliere projecten zal aannemen. De waarheid is dat hij het veel te druk heeft met het theater (vooral nu het terugkomt na de pandemie). Maar belangrijker nog, David wil gewoon uit de schijnwerpers blijven en de projecten op zich nemen waar hij zich niet zo ongemakkelijk bij voelt.

Aanbevolen: