Twitter is boos dat Al Roker nog steeds op het pad van orkaan Ida staat

Twitter is boos dat Al Roker nog steeds op het pad van orkaan Ida staat
Twitter is boos dat Al Roker nog steeds op het pad van orkaan Ida staat
Anonim

Orkaan Ida staat op het punt een van de sterkste stormen te worden die Lousiana sinds de jaren 1850 treft, en Twitter is boos dat weersvoorspeller Al Roker in het pad van de orkaan staat.

Orkaan Ida wervelt naar het land met windsnelheden van 240 kilometer per uur. De orkaan begon in de Golf van Mexico en werd zondag uitgeroepen tot categorie 4. Er wordt verwacht dat het bijna twee voet regen zal brengen en mogelijk catastrofale schade zal veroorzaken door de harde wind.

Natuurlijk is nieuws over orkanen belangrijk voor de veiligheid van het publiek, en het sturen van een nieuwslezer om er verslag over uit te brengen is zo gewoon dat het wordt verwacht. Twitter-gebruikers vinden echter dat NBC te ver is gegaan met deze weersvoorspelling.

Verschillende tweets tonen screenshots van het nieuws, waarin Roker te zien is in het midden van het geprojecteerde pad van de orkaan, met hoge waterstanden en harde wind. Veel Twitter-gebruikers brachten de leeftijd van Roker ter sprake (hij is 67), terwijl ze hun bezorgdheid en woede uitten over het feit dat hij in het veld is voor zo'n gevaarlijke opdracht.

Roker is sinds 1996 het weeranker op NBC's Today. Sommige Twitter-gebruikers zijn in de war over waarom hij de orkaanopdrachten krijgt, vooral een die zo ruw is.

Sommige anderen stelden voor dat hij, vanwege zijn grote gest alte, vrijwillig de orkaanopdrachten zou uitvoeren. Veel van degenen die zich om zijn veiligheid bekommerden, stelde dit echter niet gerust.

Sommigen voegden donkere humor toe aan de schokkende situatie.

Dit is niet de eerste keer dat Roker zich in een gevaarlijke weersituatie bevindt. In 2005 rapporteerde hij vanuit de binnenkant van orkaan Wilma. Een virale video liet zien dat hij van zijn voeten werd geveegd door de harde wind.

Orkaan Ida zal naar verwachting aan land komen in hetzelfde gebied waar orkaan Katrina precies 16 jaar geleden trof. Katrina was een grote orkaan van categorie 5, die meer dan 1.800 doden en miljarden dollars aan schade aan New Orleans veroorzaakte.

Tijdens een orkaan adviseert het Rode Kruis om niet door overstroomde gebieden te lopen en te rijden, binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en voorbereid te zijn om op korte termijn te evacueren. Als u zich in het pad van de orkaan bevindt, volg dan het advies van uw lokale functionarissen en nieuwszenders.

Aanbevolen: