George Clooney wilde om deze reden geen verhoging van 'ER

Inhoudsopgave:

George Clooney wilde om deze reden geen verhoging van 'ER
George Clooney wilde om deze reden geen verhoging van 'ER
Anonim

Er zijn tegenwoordig maar weinig acteurs die de status van bonafide hoofdrolspeler hebben, en er lijkt een langzame wisseling van de wacht plaats te vinden. Sommige oudere sterren zoals Brad Pitt dragen nog steeds deze status, terwijl sommige jonge nieuwkomers zeker hun strepen verdienen. De komende jaren kunnen veel veranderingen inluiden, en dit zal spannend zijn om te zien.

Een van de echte hoofdrolspelers in Hollywood is George Clooney, die al sinds de jaren 90 hits maakt. Hoewel hij bekend staat als een filmster, zal een nadere blik op zijn carrière onthullen dat Clooney's grote doorbraak op televisie kwam en dat hij een fortuin verdiende terwijl hij verpletterde op het kleine scherm.

Laten we de ER-betaling van George Clooney eens nader bekijken.

George Clooney is een grote filmster

Tegenwoordig kent het wereldwijde publiek George Clooney als een van de meest succesvolle filmsterren van zijn tijd. De man heeft het allemaal gedaan in Hollywood en hij heeft laten zien dat hij in elk genre een geweldige prestatie neer kan zetten. Niet alleen zijn acteerwerk is geweldig, maar Clooney's werk achter de camera is net zo indrukwekkend.

Clooney heeft een solide lijst met acteercredits samengesteld en hij heeft zelfs een succesvolle filmtrilogie verankerd. Enkele van zijn meest opvallende projecten zijn de Ocean's franchise, Syriana, Gravity en nog veel meer, waar we het binnenkort over zullen hebben.

Natuurlijk, afkomstig uit een familie met showbizz-namen als Rosemary Clooney, heeft hij zeker een helpende hand geboden, maar de waarheid is dat de man jarenlang werk heeft verzet en geweldige prestaties heeft geleverd toen hij de kans kreeg om schijnen terwijl de camera's draaien.

Hoewel Clooney vooral bekend staat als filmster, is de waarheid dat hij doorbrak op televisie lang voordat hij op het grote scherm verscheen.

Hij kreeg een grote doorbraak op 'ER'

In 1994 was George Clooney net klaar met een periode van 19 afleveringen van Sisters, en hij begon zijn tijd op ER als Dr. Doug Ross. Het momentum dat hij kreeg van Sisters was een perfecte match voor de hype die ER genereerde, en in een oogwenk was Clooney een televisiester die de leiding had in een gloeiend hete show.

Van 1994 tot 2000 was George Clooney een vaste waarde in de serie en hij verscheen uiteindelijk in meer dan 100 afleveringen. Veel mensen vergeten vaak dat Clooney een televisiester was, en de jaren die hij op ER doorbracht, deden wonderen voor zijn aantrekkingskracht op het reguliere publiek toen hij eenmaal de overstap naar het grote scherm maakte.

Tijdens de hoofdrol op ER speelde Clooney filmrollen en bouwde hij gestaag aan zijn status als hoofdrolspeler. In die jaren verscheen hij in opmerkelijke films zoals From Dusk til Dawn, The Peacemaker, Three Kings en nog een paar meer. In 2000, hetzelfde jaar dat hij zijn tijd in de show beëindigde, speelde Clooney in The Perfect Storm en O Brother, Where Art Thou?, en deze films hielpen hem officieel als filmster te worden.

Clooney's tijd op ER was niet alleen het perfecte startpunt voor zijn carrière, maar het was ook een lucratieve onderneming.

Hij verdiende $ 100.000 per aflevering

Dus, hoeveel verdiende George Clooney precies terug toen hij een televisiester was?

Volgens Celebrity Net Worth haalde George Clooney een indrukwekkende $ 100.000 per aflevering van de show binnen. Dit is een mooi stuk verandering om aan te brengen, en hoewel hij nog veel meer had kunnen maken, had Clooney grotere vissen om te bakken.

Zoals de site opmerkt: "George verdiende $ 100.000 per aflevering van ER. Hij vroeg opzettelijk nooit om opslag en concentreerde zich in plaats daarvan op het worden van een grote ster om zijn ontluikende filmcarrière vooruit te helpen. In totaal verdiende George ongeveer $ 11 miljoen voor zijn werk aan ER."

Het is vrij ongewoon om iemand te zien die bereidwillig niet het grootst mogelijke salaris najaagt terwijl hij in Hollywood was, maar het is duidelijk dat Clooney wist dat hij voorbestemd was voor het grote scherm. En ja, hij had wat misbaksels zoals Batman & Robin, maar een snelle blik op waar hij nu is, zal aantonen dat dit altijd de juiste beslissing was.

ER was een lucratief optreden voor George Clooney terwijl hij in de show was, en het is verbazingwekkend om te zien hoeveel hij uiteindelijk verdiende als filmster toen hij in de loop van de tijd de aftiteling en lofbetuigingen begon op te stapelen. Simpel gezegd, de man weet al heel lang hoe hij moet bankieren.

Aanbevolen: