ABC wilde geen deel van deze beroemdheid op 'Shark Tank

Inhoudsopgave:

ABC wilde geen deel van deze beroemdheid op 'Shark Tank
ABC wilde geen deel van deze beroemdheid op 'Shark Tank
Anonim

Begin mei 2021 verlengde ABC 'Haaientank' voor nog een seizoen, de 13e geloof het of niet. In totaal heeft de show bijna 300 afleveringen uitgebracht. Ondanks zijn lange levensduur blijft het een monsterhit.

Een groot deel van de reden zijn de haaien die aan de show vastzitten, waaronder Kevin O'Leary, Mark Cuban, Lori Grenier, Robert Herjavec, Daymond John, Barbara Corcoran en zoveel anderen.

De show inspireerde ook internationale versies, waaronder Australië, Mexico, Columbia, India en een handvol anderen.

Het blijkt dat, volgens een cast-interview naast 'Vulture', het succes van de show nooit een garantie was en in feite was het idee er een die eerder in Japan werd gebruikt in een show genaamd 'Dragon's Den'.

De kijkcijfers in het begin van het seizoen stegen ook niet en het castingproces was iets ingewikkelder dan de meesten zouden denken. In feite werd een van de meer geliefde haaien in de show aanvankelijk nee verteld door ABC. Dankzij de producers kon hij het uiteindelijk wel redden, maar het ging niet zonder slag of stoot.

Laten we eens kijken naar het moeilijke gietproces waarmee ABC in het begin nee te horen kreeg. We zijn het er allemaal over eens, inclusief hem in het volgende seizoen veranderde alles voor de show.

Casting & vroege strijd

Clay Newbill en Yun Linger zouden toegeven dat het concept van de show niet nieuw was, hoewel ze er hun eigen draai aan wilden geven.

"De show is een format dat al een tijdje bestaat, gebaseerd op Japan. Het heet Dragon's Den. Tegen de tijd dat we het in de VS kregen, was het in 30 gebieden, maar we hadden een een heleboel ideeën voor wat we zouden kunnen doen voor de Amerikaanse versie en de hosts."

De show had al vroeg problemen, samen met beoordelingen, de set was extreem verouderd: "De eerste set was afschuwelijk, we konden er niet veel langer naar kijken! Er was een beetje fijnafstemming, maar wat de structuur van de show betreft, zijn we hetzelfde gebleven."

Het was ook niet gemakkelijk om in de show te verschijnen als panellid. Barbara Corcoran geeft toe dat het een intensief proces was en dat ze zelfs zo ver moest gaan om haar financiële overzichten te tonen.

"Ik had een heel intens interview dat ik wil delen. Ze vroegen me om hun mijn financiële overzicht te sturen. Dat deed ik, en ze zeiden: "Je doet mee."

Wat Kevin betreft, het proces om hem op de show te krijgen was een beetje makkelijker, aangezien hij al op 'Dragon's Den' in Canada was.

"Ja, ik had het format gedaan met Robert in Canada. Ik kreeg een telefoontje van Mark Burnett en hij zei: "Kom naar ABC, ik werk aan een nieuw idee genaamd Shark Tank. Het lijkt erg op elkaar naar Dragon's Den en we hebben een klootzak nodig.' Ik zei: "Ik ben je man."

Het proces was een beetje anders voor een bepaalde ster in de show. Eerlijk gezegd, wie weet of de show het had overleefd als ze hem er vanaf hadden gehouden. Toen hij eenmaal in de tank was, veranderde alles, vooral de kijkcijfers.

Mark Cuban kreeg nee te horen

Het is moeilijk voor te stellen, maar Mark Cuban gaf samen met Vulture toe dat ABC in het begin nee had gezegd. Gelukkig had hij constant de steun van de producenten en makers van de show.

"Het waren niet Mark en Clay. Het was ABC," verklaarde Cuban.

Robert werd snel binnengehaald om Cubaan te vervangen, maar uiteindelijk belandde Mark op de show.

Geloof het of niet, Cuban crediteert de HBO-show 'Entourage' voor het krijgen van een plek in de show. Het toonde een beetje meer van zijn persoonlijkheid, zoals hij onthulde met ' Page Six'.

"Ja, het heeft 100% geholpen. "Ik denk dat ik mijn kleine verhaal ga doen, een typische cameo, en ineens zegt Doug: 'We hebben deze verhaallijn…'"

Hij floreerde op de show en hetzelfde zou plaatsvinden in ' Shark Tank ', omdat hij de kijkcijfers verhoogde en een onmisbare haai werd voor degenen op de show.

Uiteindelijk wil Cuban dat de blijvende indruk van de show er een is die anderen motiveert, "Onze erfenis zal zijn, als je genoeg Shark Tank bekijkt, weet je wat je moet doen. Dat is de boodschap die we willen om te vertrekken."

"Met een idee, met inspanning, met een beetje chutzpah, is alles mogelijk, ongeacht wie je bent, hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt. Als dat onze erfenis is, zou ik dat zijn heel, heel blij."

ABC is zeker blij dat ze het heroverwogen hebben…

Aanbevolen: