Fans haatten de nummers in 'Frozen 2', hier is de echte reden waarom

Inhoudsopgave:

Fans haatten de nummers in 'Frozen 2', hier is de echte reden waarom
Fans haatten de nummers in 'Frozen 2', hier is de echte reden waarom
Anonim

Fans zijn niet blij met de Frozen 2-soundtrack, vooral omdat het plezier en de kwetsbaarheid van de eerste film in het vervolg verdwijnen. Velen zijn het erover eens dat de eerste film meer memorabele nummers bevat, waaronder Elsa's solomeesterwerk, Let It Go.

Hoewel Frozen 2 een aantal interessante muziekkeuzes heeft, voldoet de film niet aan de verwachtingen van de fans.

Olaf's pakkende debuutsingle

Als komische verademing hebben de solo's van Olaf altijd een ironische twist. Bij de officiële ontmoeting met Kristoff en Sven zingt de sneeuwman In Summer, waarmee hij uiting geeft aan zijn verlangen om de warmte van de zomer te ervaren. De ironie gaat verloren aan de naïeve Olaf terwijl hij dagdroomt over het liggen op het brandende zand en het badderen in heet water, dit alles wordt aangevuld met bizarre beelden. De muziek en teksten vullen de luisteraar met zonnige vibes, hilarisch contrasterend met de grimmige waarheid dat hitte de sneeuw doet smelten.

Olaf zingt daarentegen een soortgelijk deuntje als hijzelf in het vervolg, When I Am Older, terwijl hij vrolijk door een somber bos springt, zich er niet van bewust dat zijn omgeving buitengewoon is, zelfs voor een pratende sneeuwpop. Helaas is het nummer niet zo grappig en pakkend in vergelijking met In Summer.

Anna's beste solo's zijn in de eerste film

Wat Anna's liedjes betreft, zijn fans het erover eens dat de Frozen 2-soundtrack niet te vergelijken is met haar duet met Hans, Love is an Open Door, in de eerste film. Anna is misschien een optimist, maar in Frozen 2 staat ze voor haar donkerste uur ooit, wanneer Elsa en Olaf schijnbaar aan hun einde komen. Haar hartverscheurende solo The Next Right Thing omvat alle oprechte pijn, waardoor het publiek met haar kapot gaat.

Met dit nummer kunnen kijkers het licht in Anna voelen vervagen terwijl verdriet haar verteert als een zwarte onweerswolk. Onverwacht is er nog steeds een sprankje hoop in de diepten van de duisternis dat Anna ertoe aanzet om vooruit te blijven gaan. Voor sommige fans klinkt het nummer goed, maar het heeft niets speciaals.

Ondertussen en voor zover Disney's romantische liedjes gaan, v alt Love is an Open Door om verschillende redenen op. Ten eerste is het niet het soort sierlijke meeslepende ballads die kijkers zouden horen van Celine Dion of Elton John die over de aftiteling zingen. In plaats daarvan is het een bruisend duet met zorgeloze teksten en een vrolijke melodie. Dat komt omdat het deuntje niet over ware liefde gaat, maar eerder over wat Anna denkt dat ware liefde is.

Terwijl ze met Hans rond paradeert, merkt Anna dat ze op lucht loopt met haar hoofd in de wolken. Naarmate de realiteit later doordringt, leert ze de ware bedoelingen van Hans, wat dit technisch ook een schurkenlied maakt. Hoewel het nog steeds werkt als het traditionele lied, spreekt het vooral tot degenen die een relatie aangaan alleen omdat de deur openstaat. Zonder twijfel een geweldig muziekstuk dat perfect aansluit bij het verhaal.

Het iconische 'Wil je een sneeuwpop bouwen?'

Een van de favoriete nummers van de fans van de franchise is Do You Want to Build a Snowman? uit de eerste film. Het lied is geworteld in de kinderjaren van Elsa en Anna en draagt overal een nostalgisch gevoel bij. Het wordt briljant gebruikt om het verstrijken van de tijd over te brengen terwijl de twee van zussen naar vreemden gaan. In het begin is het liedje zowel schattig als verdrietig als de kleine Anna probeert Elsa uit haar kamer te krijgen. Haar pogingen om contact te zoeken blijven in de loop der jaren vruchteloos totdat ze het opgeeft.

Ze is gemotiveerd om weer bij Elsa aan te kloppen. Wanneer hun ouders echter verdwaald zijn op zee, verandert het nummer in een echte tranentrekker, wat laat zien hoe songwriting en verhalen vertellen één kunnen zijn. Kijkers voelen de grote afstand tussen de zus, ook al zijn ze slechts gescheiden door een deur. Het is geweldig om zulke complexe gevoelens via een lied over te kunnen brengen.

Het overweldigende succes van 'Let It Go'

Niet sinds de jaren 90 is een Disney-nummer zo populair geworden als Let It Go die een Oscar en een Grammy won. Elsa's kenmerkende powerballad is een eigen leven gaan leiden en inspireerde talloze verschillende covers. Het nummer is van Idina Menzel, die Elsa evolueert van een bang, kwetsbaar meisje in een gedurfde vrouw die niet langer tevreden is met het verbergen van haar ware zelf. Afgezien van de triomfantelijke muziek en teksten, sloeg Let ItGo als een lopend vuurtje aan vanwege de menselijke thema's. Iedereen die met depressie te maken heeft gehad, weet hoe het is om sociale verwachtingen op zich te hebben. Dit nummer laat Elsa's kracht door die repressie zien die als een vlinder uit een cocon tevoorschijn komt als een nieuwe dag aanbreekt.

Hierdoor werd de lat te hoog gelegd en voldeed Elsa's solo in Frozen 2, Into the Unknown, niet aan de verwachtingen. Als een onbekende stem Elsa roept, probeert ze haar nieuwsgierigheid in bedwang te houden. Terwijl ze het aanvankelijk ontkent, weet Elsa diep van binnen dat ze zich buiten haar koninkrijk moet wagen en de oproep moet beantwoorden. Hoewel dit voor een Oscar genomineerde nummer langzaam begint, wint het met elke songtekst steeds meer aan kracht.

Into the Unknown vangt een gevoel van mysterie dat tegelijkertijd intimiderend, aanlokkelijk en inspirerend is, en hoewel er geen twijfel bestaat over de prachtige stem van Idina Menzel, kon het nummer de plaats van Let It Go niet innemen.

Aanbevolen: