Hier is waarom 'Midnight Mass' beter zal zijn dan 'The Haunting Of Bly Manor

Inhoudsopgave:

Hier is waarom 'Midnight Mass' beter zal zijn dan 'The Haunting Of Bly Manor
Hier is waarom 'Midnight Mass' beter zal zijn dan 'The Haunting Of Bly Manor
Anonim

Hoewel sommige fans misschien willen dat The Haunting Of Hill House wordt geannuleerd, is Netflix succesvol geweest met horror, waaronder de horrortrilogie van R. L. Stine. Nu Mike Flanagan terug is met zijn nieuwe tv-serie Midnight Mass, die nu beschikbaar is voor streaming op Netflix, vragen mensen zich af hoe het zich verhoudt tot zijn laatste project, The Haunting Of Bly Manor.

Er zijn veel redenen waarom Midnight Mass veel beter is dan Bly Manor, dus laten we eens kijken.

Het pand

Het uitgangspunt van Midnight Mass maakt het veel gestroomlijnder en geschikter voor een miniserie.

Hoewel Victoria Pedretti's Bly Manor-uitvoering geweldig is, is het tv-programma geen directe bewerking van het bronmateriaal, de Henry James-novelle The Turn of The Screw. Er zijn veel andere elementen toegevoegd, van de personages in het landhuis waar Dani als gouvernante begint te werken tot haar achtergrondverhaal. Hoewel deze meeslepend zijn, voelt de show gewoon niet zo eng aan, althans niet zo angstaanjagend als sommige scènes in het vorige seizoen The Haunting Of Hill House.

Midnight Mass werd op vrijdag 24 september 2021 uitgebracht op Netflix en er zijn zeven afleveringen, wat klinkt als het perfecte aantal. Op basis van de algemene verhaallijn klinkt het alsof het beter gemaakt en gemakkelijker te volgen zal zijn dan Bly Manor. Het personage van Hamish Linklater, Father Paul, verhuist naar Crockett Island en zodra hij dat doet, beginnen er verbazingwekkende dingen te gebeuren, en de inwoners van de kleine stad vragen zich af of dit komt door een religieuze kracht.

Zack Gilfords personage Riley Flynn staat ook centraal in het verhaal, wanneer hij na een aantal moeilijke tijden in zijn leven terugkeert naar het eilandstadje. Op basis van de trailer ziet de show er prachtig geschoten en sfeervol uit, en hoewel dat ook gold voor Bly Manor, is Midnight Mass misschien wat herkenbaarder, aangezien Riley zijn moeilijke verleden leert verwerken.

Fanreactie op 'Bly Manor'

Hoewel horrorfans enthousiast waren om naar The Haunting Of Bly Manor te kijken, vooral als ze het eerste seizoen hadden leuk gevonden en bekeken, vond niet iedereen het geweldig.

Toen een fan deelde in een Reddit-thread, werd de show ingewikkeld om te volgen: "Overdreven ingewikkeld plot. Ze probeerden slim te zijn en het faalde spectaculair. Dit hele seizoen had gemakkelijk kunnen worden teruggebracht tot één film, en ze zouden hebben vermeden keer op keer in cirkels te draaien. Ze verspilden zoveel tijd met geestdodend saaie achtergrondverhalen, dat het heel weinig inhoud aan het algemene plot toevoegde."

Het algemene gevoel op Reddit lijkt te zijn dat het tweede seizoen gewoon niet eng was, en op basis van de trailer voor Midnight Mass voelt het alsof deze show veel angstaanjagender zal zijn.

Mike Flanagan's gedachten

Mike Flanagan is een ongelooflijk getalenteerde maker die verantwoordelijk is voor enkele van de meest interessante horrorfilms van de afgelopen jaren. Hij regisseerde Hush en Before I Wake, samen met Oculus, en hij heeft ook een tv-show in ontwikkeling genaamd The Midnight Club.

Mike Flanagan zei dat Midnight Mass zijn "favoriete project" is en volgens Den Of Geek probeerde hij dit verhaal zelfs op een paar verschillende manieren, van een scenario tot een roman tot een tv-show. Hij legde uit: "Het grootste verschil voor mij is dat dit project altijd is geweest waar ik me heb gefocust op het plaatsen van alle persoonlijke dingen. Het gaat over veel van wat ik denk over geloof en religie en wat het betekent om te leven in de wereld en wat er gebeurt als we sterven. Je weet wel, dat soort kleine vragen.'

Het klinkt echt alsof de middernachtmis bedoeld was, aangezien Mike Flanagan er sterk in geloofde en wist dat hij het echt wilde laten gebeuren. Hij liet zelfs zijn hoofdpersoon in de film Hush een boek schrijven met de naam Midnight Mass, omdat dit verhaal altijd in zijn achterhoofd bleef hangen.

Volgens Entertainment Weekly is Mike Flanagan drie jaar nuchter en daarom is deze show zo 'persoonlijk' voor hem. Hij zei: "Ik weet niet hoe lang ik had kunnen gaan zonder het te schrijven. Er is iets heel natuurlijks dat gebeurt waarbij, als je iets opschrijft dat op je tenen komt, je merkt dat je van alles moet overgeven Het is me op een behoorlijk grote manier overkomen met Hill House. Het gebeurde met [The Haunting of Bly Manor]. Dit was echter het verhaal dat ik altijd al wilde vertellen."

Aanbevolen: