Hoe 'Jurassic World 3' een groot probleem met het verhaal van Allen en Elle kan oplossen

Inhoudsopgave:

Hoe 'Jurassic World 3' een groot probleem met het verhaal van Allen en Elle kan oplossen
Hoe 'Jurassic World 3' een groot probleem met het verhaal van Allen en Elle kan oplossen
Anonim

Het publiek heeft grote verwachtingen van Jurassic World: Dominion, en met alle hype rond wat vermoedelijk het laatste hoofdstuk is, moet de film een episch slot zijn. De film zal niet iedereen tevreden stellen, hoe fenomenaal hij ook is. Er zijn echter een aantal dingen die dit hoofdstuk in de franchise kan bereiken, waarvan er één tegelijkertijd een continuïteitsfout in Jurassic Park 3 kan corrigeren.

Voor alles is dit geen kritiek op de slechtst beoordeelde Jurassic Park-film. Het derde deel heeft positieve eigenschappen die erkenning verdienen, en het is niet zo slecht als de recensies de film doen voorkomen. Toch zit er een cruciale fout in de verhaallijn waar we niet omheen kunnen, en dat heeft te maken met Elle Sadler (Laura Dern) en Allen Grant (Sam Neill).

In de derde film leert het publiek dat Grant bleef graven naar meer botten terwijl Elle ergens anders trouwde. Ze had ook een paar kinderen, waarvan we vermoedden dat Dr. Sadler die met haar voormalige minnaar zou hebben. De waarheid is helaas dat ze uit elkaar zijn gegaan en uiteindelijk vrienden zijn gebleven. Het vreemde is dat de eerste aflevering impliceerde dat precies het tegenovergestelde zou gebeuren.

Allen Grant hield niet van kinderen

Sam Neill draagt een babylam in de film Rams (2020)
Sam Neill draagt een babylam in de film Rams (2020)

Om samen te vatten: Allen Grant had aan het begin van Jurassic Park een unieke instelling ten opzichte van kinderen. Hij gebruikte zelfs een opportunistische uitwisseling om een onbeschoft kind enorm bang te maken. Hun interactie suggereerde dat Allen nooit van kinderen zou houden of Elle's subtiele hints zou begrijpen dat ze er een paar wilde hebben. Die verwachtingen veranderden echter snel.

Allen's aangrijpende reis met Tim en Lex door het park heeft hen behoorlijk sterk verbonden. Hij ging van het feit dat hij geen tijd met hen wilde doorbrengen naar een gewillig surrogaatvader spelen. Omdat hij hen niet alleen beschermde, maar Dr. Grant hen ook troostte. Hij zorgde ervoor dat de kinderen zich veilig voelden toen de brachiosaurussen hun kop opstaken. Allen hoefde dat niet, maar toch dwong iets hem ertoe, wat evolutie in zijn karakter aantoonde.

Van een gemene oude grom tot een medelevende, zorgzame persoon, Grant veranderde in korte tijd nogal wat. Die ontwikkelingen bleven zichtbaar naarmate de film vorderde en kwamen uiteindelijk tot een hoogtepunt in de laatste scène.

Daarin zijn de overlevenden van het park aan boord van een helikopter op de terugweg naar het vasteland. Allen en Elle wisselen opgeluchte blikken wanneer ze het door dinosauriërs geteisterde eiland ontvluchten om verder te gaan met hun leven, en dan delen ze een andere gedachte die alleen door hun gezichtsuitdrukkingen wordt uitgedrukt.

De camera draait naar Elle en kijkt met een glimlach op haar gezicht naar beneden. Het is bij Allen die Lex en Tim in zijn armen heeft. Ze erkennen de aanblik samen, gevolgd door Grant grijnzend, wetend wat er zal volgen: hun eigen kinderen. Hoewel het publiek weet dat het verhaal zich niet op die manier ontvouwde, waren de verwachtingen altijd aanwezig. Alles aan Allens avontuur door het park deed ons geloven dat hij van gedachten was veranderd over het krijgen van kinderen. De laatste scène had de deal moeten sluiten, maar de scenarioschrijvers sloegen een andere richting in toen Allen en Elle terugkwamen voor de derde film.

Potentieel om de liefde uit het verleden nieuw leven in te blazen

Jurassic Park gegoten in promo-afbeelding
Jurassic Park gegoten in promo-afbeelding

Het goede nieuws is dat Dominion het potentieel heeft om deze tortelduifjes weer bij elkaar te brengen - zoals ze bedoeld waren. Hoewel de context rond hun respectieve terugkeer nog onbekend is, is het veilig om aan te nemen dat ze binnenkort weer in elkaars armen zullen zijn. Elle heeft een man om over na te denken. Natuurlijk, in een overlevingssituatie zou hij waarschijnlijk eindigen als dino-chow. Niemand verwacht dat Elle's echtgenoot uit Jurassic Park 3 heel lang zal overleven, en als hij eenmaal uit beeld is, opent dat de deur voor Allen en Elle om een oude romance nieuw leven in te blazen. Houd er rekening mee dat ze niet zomaar voor elkaar vallen.

Hoewel een onmiddellijke liefdesverklaring van een van hen niet in de kaarten zit, kan het in het nauw gedreven worden door een wrede carnivoor een aantal onopgeloste gevoelens tussen de twee opbrengen. Er is geen garantie, maar de dood onder ogen zien zou hen motiveren om alles te zeggen wat er gezegd moet worden.

Of het nu gebeurt of niet, de hoop is dat de regisseur van Dominion heeft nagedacht over het liefdesverhaal van Elle en Allen. De derde Jurassic Park-film deed hen geen recht, en het wordt tijd dat dit stel op het scherm het einde krijgt dat ze verdienen, een waarin ze samen de zonsondergang tegemoet rijden. Er is geen manier om met zekerheid te zeggen, maar zodra een trailer voor de film uitkomt, kan de zaak anders zijn. Misschien zal een montage van scènes laten zien dat het paar elkaars hand vasthoudt terwijl een schuilplaats om hen heen schudt in afwachting van een dinosaurus die doorbreekt. Kijken hoe ze ineenkrimpen terwijl de dood hen achtervolgt, klinkt als iets dat Universal een ideale spanningsbouwer zou zijn. We zullen echter moeten afwachten.

Jurassic World: Dominion gaat op 10 juni 2022 overal in de bioscoop in première.

Aanbevolen: