Waarom het begin van de carrière van Chloe Grace Moretz een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem

Inhoudsopgave:

Waarom het begin van de carrière van Chloe Grace Moretz een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem
Waarom het begin van de carrière van Chloe Grace Moretz een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem
Anonim

Er is geen industrie of organisatie op de planeet die niet genoeg problemen heeft. Maar Hollywood is een gemakkelijke om naar te kijken voor fouten. Het is niet alleen het meest openbare en in-your-face bedrijf ter wereld, maar het zit ook vol met rijkdom en extravagantie. Hoewel dat veel inspirerende en liefdadigheidswerken kan inspireren, kan het ook slecht gedrag veroorzaken. En die rijkdom kan de controversiële carrières van mensen als Rob Lowe, Mel Gibson, Bill Cosby en Harvey Weinstein isoleren. Maar Hollywood is gemakkelijk te bekritiseren omdat het ook onze cultuur weerspiegelt. Dat betekent dat het licht kan werpen op onze donkere onderbuik. Dit is iets dat de vroegste ervaringen van Chloe Grace Moretz in Hollywood vrijwel zeker weerspiegelen.

Natuurlijk is Chloe Grace Moretz een van de meest talentvolle kindsterren van haar generatie. Hoewel er een heleboel weinig bekende feiten over haar zijn, weten fans misschien niet dat het begin van haar carrière een voorbeeld is van een groot probleem in Hollywood en de samenleving als geheel. Tijdens een bombshell-interview met The Inclusive in 2020 legde Chloe uit hoe haar leven veranderde toen ze als kind werd geseksualiseerd.

Chloe Grace Moretz werd gevraagd om haar borsten te verbeteren toen ze net 16 was

"Toen ik 16 was, was ik een film aan het maken en we hadden al alle screentests voor de outfits gedaan om er zeker van te zijn dat alles in orde was. En ze waren naar de studio gestuurd. En iedereen leek blij mee. Er waren geen problemen. En ik kom opdagen in mijn trailer op de eerste dag op de set. En ik kleed me aan, en ik zie mijn beha daar en ik denk: 'Dat is raar, het is een duw- Oke, ik ga het garderobemeisje vragen wat dit betekent' en voor de push-up bh zag ik twee kipkoteletten [siliconen bh-inzetstukken]."

Dit was wat Chloe echt verraste. Ten eerste vroeg ze niet om een push-up. Ten tweede begreep ze niet eens echt wat het doel van de koteletten was. Dus ging ze haar oudere broer laten zien, die haar vergezelde.

"Ik was 16, ik had nog nooit een kipfilet gezien. Ik had ze nog nooit gebruikt. Ik was een kind," vervolgde Chloe.

Hoewel Chloe niet echt wist wat de koteletten waren, deed haar broer het wel en hij was woedend. Dit zorgde ervoor dat de twee het garderobemeisje gingen vragen wat er aan de hand was.

"Ze zei: 'Oh ja, ik werd gevraagd om het in je trailer te plaatsen'. Ik dacht: 'Oké, ik heb een producer nodig'. Een van de producers komt binnen en mijn broer zegt: 'Wat is dat? Waarom is dat hier?'"

Chloe vroeg toen aan de producent of de borstverbeterende kledingstukken zijn idee waren. Zijn of haar reactie was dat de beslissing van "hoger" kwam, de studio dus. De producer vertelde Chloe zelfs dat het een studio-aantekening was. Dit betekent dat na het bekijken van afbeeldingen van een 16-jarige Chloe in de kledingkast voor hun film, de leidinggevenden besloten dat ze haar borsten perkier en groter moesten maken. Deze vraag sijpelde door naar de producenten en vervolgens naar de garderobeafdeling, die gedwongen werden om Chloe de materialen te geven waarvan de leidinggevenden vonden dat ze meer seksueel moest zijn.

Hoe geseksualiseerd zijn veranderde Chloe Grace Moretz

Het lijdt geen twijfel dat de reactie van Chloe Grace Moretz op de vraag om op 16-jarige leeftijd een push-up-bh en kipkoteletten te dragen, de loop van haar leven heeft veranderd. In plaats van toe te geven aan de wensen van een stel executives die haar wilden seksualiseren om (in theorie) meer winst te maken, zei ze 'nee'. Ze zei zelfs tegen de producent dat ze de leidinggevenden naar haar trailer moest sturen, zodat ze ze persoonlijk 'nee' kon zeggen en ter plekke kon stoppen.

"[Dat] briefje ging terug en niemand kwam in mijn trailer en zei dat ik dat moest doen," zei Chloe.

Achteraf gezien is er geen twijfel dat Chloe trots is op zichzelf omdat ze een standpunt innam, maar op het moment dat het haar diep raakte. Ze kon niet alleen zien hoe 'afschuwelijk' haar broer was van haar werkgevers, maar ze begon zich af te vragen of ze het juiste deed. Ze begon zich zelfs af te vragen of de leidinggevenden gelijk hadden dat haar lichaam niet rond genoeg was.

"Het was de eerste keer dat ik me echt onzeker voelde, zou ik zeggen. Het was de eerste keer dat ik naar mezelf in de spiegel keek en ik dacht: 'Nou, is het niet goed?'"

Chloe wees er ook op dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat een studio een briefje zou sturen waarin stond dat een man een sok in zijn broek moest stoppen. Maar dit lijkt iets te zijn/is typisch voor vrouwen om mee om te gaan. Natuurlijk is dit verre van de enige situatie waarin dit in Hollywood is gebeurd. Kiera Knightley maakte een soortgelijke ervaring mee als de vrouwen op Riverdale.

"Vanaf dat moment heb ik bij elke jonge actrice met wie ik werk zoiets van: 'Kijk naar jezelf en weet dat elke beslissing van jou is en als je je ongemakkelijk voelt, loop je van de set af'."

Hoewel de cultuur zo heeft gewerkt dat werknemers, vooral vrouwen, moeten doen wat hen wordt opgedragen, is Chloe een voorbeeld van verandering. Niet alleen was wat ze deed goed voor haar, maar het gaf ook een signaal aan alle anderen (ongeacht hun beroep, geslacht, geslacht of geaardheid) dat ook zij een standpunt in konden nemen. Ze hoefden geen situatie te verdragen waardoor ze zich ongemakkelijk voelden.

Aanbevolen: