Kelly McGillis zit niet in Top Gun: Maverick en het kan een voorbeeld zijn van een groot Hollywood-probleem

Inhoudsopgave:

Kelly McGillis zit niet in Top Gun: Maverick en het kan een voorbeeld zijn van een groot Hollywood-probleem
Kelly McGillis zit niet in Top Gun: Maverick en het kan een voorbeeld zijn van een groot Hollywood-probleem
Anonim

Als mensen praten over de beste actiefilms uit de jaren 80, is er een korte lijst met films die vaak heel snel verschijnen. Gelukkig voor iedereen die bij de productie van de film betrokken was, lijdt het geen twijfel dat Top Gun uit 1986 al lang deel uitmaakt van dat gesprek. Desondanks hadden de meeste mensen nooit verwacht dat Top Gun een vervolg zou krijgen, maar zoals iedereen inmiddels weet, werd Top Gun: Maverick uitgebracht in 2022.

Toen werd vernomen dat er een Top Gun-vervolg in de maak was en Tom Cruise terugkeerde, waren verschillende opmerkelijke acteurs erg enthousiast over het vooruitzicht om deel uit te maken van het project. Jon Hamm heeft zelfs gezegd dat hij tegen elke prijs een onderdeel van Top Gun: Maverick zou zijn geweest. Met dat in gedachten zou het niemand moeten verbazen dat Top Gun: Maverick een buitengewone cast heeft. Hoewel Kelly McGillis een groot deel van het succes van Top Gun was, maakt ze geen deel uit van het vervolg, wat een voorbeeld kan zijn van een groot Hollywood-probleem.

Waarom Kelly McGillis niet in Top Gun zit: Maverick

In de afgelopen jaren leek het alsof Tom Cruise elke keer dat hij in een nieuwe film schittert, ervoor zorgt dat deze al zijn vorige films overtreft. Om dat te bewijzen, hoef je alleen maar te kijken naar de manier waarop de actiescènes in elke Mission: Impossible-film steeds meer worden opgevoerd. Met dat in gedachten zou het niemand moeten verbazen dat Tom Cruise er zeker van wilde zijn dat Top Gun: Maverick zijn meest ongelooflijke film tot nu toe was.

Naast de Mission: Impossible-film die onthult dat Tom Cruise graag actiescènes naar een hoger niveau tilt voor sequels, geven ze ook aan dat hij graag acteurs terugha alt voor vervolgfilms. Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Jeremy Renner, Hayley Atwell, Sean Harris, Michelle Monaghan en Alec Baldwin zijn tenslotte allemaal in verschillende M:I-films verschenen.

Gezien alle Mission: Impossible-acteurs die zijn teruggekeerd voor sequels, is het logisch dat Val Kilmer is opgenomen in Top Gun: Maverick. Tom Cruise heeft zelfs gesproken over hoe krachtig het voor hem was om zich te herenigen met Kilmer op de set van Top Gun: Maverick.

Gezien het feit dat Kelly McGillis zo belangrijk was voor Top Gun, leek het enigszins verrassend dat ze geen deel uitmaakt van het vervolg van de film Top Gun: Maverick zoals Val Kilmer. Toch leek het mogelijk dat zij degene was die de kans om in de film te verschijnen afwees. Het blijkt echter dat dit niet het geval is, aangezien McGillis in 2019 onthulde dat ze niet eens was gevraagd om te verschijnen in Top Gun: Maverick.

“Oh mijn god nee. Dat deden ze niet, en ik denk ook niet dat ze dat ooit zouden doen. Ik bedoel, ik ben oud en ik ben dik, en ik zie er passend uit voor mijn leeftijd, en daar gaat die hele scène niet over. Gezien het feit dat veel mannelijke sterren in films blijven schitteren naarmate ze ouder worden en ze aankomen, zegt het citaat van McGillis aantoonbaar veel over hoe verschillend vrouwen worden behandeld in Hollywood.

Is het erg dat Kelly McGillis niet in de film zit?

Als we kijken naar het feit dat Val Kilmer voorkomt in Top Gun: Maverick en Kelly McGillis niet, kunnen sommige mensen meteen concluderen dat hij vooral is opgenomen omdat hij een man is. De dingen in het leven zijn echter zelden zo eenvoudig. In dit geval is het vermeldenswaard dat Kilmer heeft onthuld dat hij aanvankelijk ook niet werd benaderd om deel uit te maken van Top Gun: Maverick. In plaats daarvan was de enige reden waarom Kilmer werd opgenomen, dat Cruise hem aandrong om deel uit te maken van de film, deels op basis van hun vriendschap.

Het feit dat Val Kilmer werd opgenomen in Top Gun: Maverick omdat zijn vriend erop aandrong dat hij in de film zou spelen, kan natuurlijk ook een argument zijn voor seksisme in Hollywood. Die situatie lijkt tenslotte een perfect voorbeeld te zijn van de jongensclub in Hollywood die de carrière van een man helpt en hun vrouwelijke tegenhangers negeert.

Er zijn twee andere manieren om naar de opname van Val Kilmer in Top Gun te kijken: de uitsluiting van Maverick en Kelly McGillis. Ten eerste heeft Kilmer een geschiedenis als een bankabele ster, terwijl McGillis niet zo veel geld verzamelt om hem aan de cast toe te voegen, aantrekkelijker is voor producenten. Bovendien is het vermeldenswaard dat McGillis in hetzelfde interview waarin ze sprak over niet gevraagd te worden om in Top Gun: Maverick te verschijnen, ook sprak over het stoppen met acteren. Aangezien McGillis de afgelopen vijf jaar nauwelijks heeft gehandeld, hebben de producers van Top Gun: Maverick misschien gedacht dat het geen zin had om haar te vragen om in de film te verschijnen.

Als het op die twee argumenten aankomt, is het vermeldenswaard dat mannelijke sterren zoals Val Kilmer veel meer kansen krijgen om bankabele sterren te worden dan vrouwelijke acteurs zoals Kelly McGillis. Wat betreft het gebrek aan recente rollen van McGillis, de reden dat ze niet werd gevraagd om te schitteren in Top Gun: Maverick, veel mannelijke sterren zijn gevraagd om uit hun pensioen te komen om terug te keren naar hun beroemde rollen.

Aanbevolen: