Hoe 'Family Guy' omgaat met moeras in het MeToo-tijdperk

Inhoudsopgave:

Hoe 'Family Guy' omgaat met moeras in het MeToo-tijdperk
Hoe 'Family Guy' omgaat met moeras in het MeToo-tijdperk
Anonim

Family Guy is nooit verlegen geweest voor controverse. De show, nu in zijn negentiende seizoen, heeft van shockhumor een lucratieve onderneming gemaakt. Onder de grappen over "prom night dumpster baby's", de genadeloze schoten van beroemdheden en ongebruikelijke afbeeldingen van de popcultuur, heeft de show een welverdiende reputatie als edgy.

Sinds het debuut van Family Guy is één personage echter altijd een ironisch probleem geweest vanwege zijn ranzige grappen over perversie en seksuele afpersing. Nee, dit gaat niet over Herbert the Pervert (hoewel hij een dezer dagen zal moeten worden aangesproken), dit gaat over niemand minder dan de meest beruchte seksduivel in de tekenfilmgeschiedenis, Glenn Quagmire.

Quagmire, ingesproken door Seth MacFarlane, de maker van de show, is een personage wiens beroemdste stukjes werden geschreven voordat de MeToo-beweging de kracht werd die het nu is. Als zodanig is het personage verschillende keren gebruikt om seksueel geweld te ontmaskeren, hoewel MacFarlane beweert dat het nooit de bedoeling was om overlevenden van verkrachting te beledigen.

Iedereen die twee afleveringen van de show heeft gezien, weet dat een Glenn Quagmire in de echte wereld geen sympathieke grap is, maar een gevaarlijk seksueel roofdier. Terwijl de MeToo-beweging de jaren 2020 in marcheert terwijl Family Guy blijft uitzenden, moet je je afvragen, hoe zal de show Quagmire nu aanpakken?

7 Ze trekken zijn oude afleveringen niet terug

Quagmire is een van de meer populaire personages van de show. Hoewel niet zo iconisch als Peter of Stewie, heeft de door seks geobsedeerde piloot te veel Family Guy-afleveringen en merchandise-artikelen gesierd om te wissen. Hij heeft een volledige karakterboog die zelfs een trans-ouder en een aartsvijand in de hond van Peter, Brian, omvat. Terwijl sommige showrunners oudere, problematische afleveringen van hun shows uit de distributie halen, is Quagmire zo hardnekkig aanwezig dat het Family Guy onrendabel en vrijwel onmogelijk te syndiceren zou maken. MacFarlane en de producenten van de show hebben ook geen intentie getoond om de afleveringen van Quagmire uit de circulatie te verwijderen.

6 Seth MacFarlane maakte controversiële opmerkingen over seksueel geweld vóór MeToo

Seth MacFarlane heeft in het verleden opmerkingen gemaakt over aanranding die hem kritiek hebben opgeleverd. Bij het commentaar van zeven seizoenen van Family Guy horen we MacFarlane klagen over Fox' censuur over een opengewerkte grap waarin ze laten zien dat Quaqmire Marge Simpson seksueel misbruikt. De grap eindigt met Quaqmire die de hele Simpson-familie vermoordt, en zou uit uitgezonden afleveringen worden verwijderd, maar op de dvd-release worden bewaard. MacFarlane grapte ook ooit tijdens een awardshow dat "jullie vijf dames niet langer hoeven te doen alsof ze zich aangetrokken voelen tot Harvey Weinstein", jaren voordat de in ongenade gevallen producent werd veroordeeld voor het verkrachten van meerdere vrouwen.

5 Ze schrijven het personage niet uit de show

De schrijvers van de show tonen niet de intentie om Quagmire uit de show te schrijven, en ze tonen ook geen interesse om hem te veranderen van de symbolische pervert van de show (naast Herbert). MacFarlane heeft ook geen indicatie getoond dat Quagmire op enig moment uit de show zal worden verwijderd. Volgens de producenten heeft MacFarlane er echter bijzondere aandacht aan besteed dat Quagmire een MeToo-moment in de show tegenkomt.

4 Ze concentreren zich meer op zijn niet-seksuele karaktereigenschappen

Er is meer in Quagmire dan alleen seks. Hij is ook een piloot, de vijand van Brian, een kattenmens, in het geheim kaal, en heeft een ouder die transgender is. In recente afleveringen werden andere aspecten van Quagmire's karakter onderzocht, met name zijn rivaliteit met Brian die meerdere keren met zijn trans-ouder uitging. Dit stuit echter nog steeds op enige controverse, aangezien sommige LGBTQ-voorstanders de weergave van transgenders in de show net zo aanstootgevend vinden als de roofzuchtige seksualiteit van Quagmire.

3 Ze pakken de relaties van andere personages met vrouwen aan

Quagmire is niet het enige personage dat opnieuw wordt geëvalueerd. Brian, die een notoir slechte staat van dienst heeft op het gebied van gezonde relaties, had onlangs een moment van beloning toen elke vrouw met wie hij in de show had gedatet, meteen terugkwam. Peter wordt nu regelmatig gehekeld omdat hij Lois niet verdient, die door schrijvers regelmatig bedriegt met Peter dankzij bepaalde grappen.

2 Ze schreven een MeToo-aflevering voor Quagmire

In een aflevering uit 2018, nadat hij een vrouw op het werk seksueel heeft lastiggevallen, krijgt Quagmire eindelijk te maken met consequenties. Hij werd effectief het doelwit op Twitter, verliest zijn baan en vrienden, en wordt gedwongen om zichzelf te leren niet langer seksueel afwijkend te zijn. De aflevering kreeg gemengde recensies, sommigen beweerden dat de aflevering roofdieren meer vermenselijkte dan overlevenden, terwijl anderen vonden dat het een voorbeeld was van hoe de beschuldigden hun gedrag kunnen veranderen.

1 Ze erkennen dat hij een roofdier is in de show

"Quagmire, je bent een verkrachter", was een directe lijn die Peter aan Quagmire afleverde in een recente aflevering van Family Guy. Hoewel sommigen beweren dat ze nog steeds seksueel misbruik maken, kan niet worden ontkend dat ze geen blad voor de mond nemen over de publieke perceptie van Family Guy-personages. De schrijvers en producenten van de show blijven werken rond de problemen die zich in onze samenleving voordoen, maar alleen de tijd zal leren hoe vruchtbaar het zal zijn. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te onthouden dat het moeilijk is om een show die al 20 jaar draait perfect tijdloos te maken.

Aanbevolen: