Hoe Tom Hanks zich voorbereidde op zijn rol in 'Cast Away

Inhoudsopgave:

Hoe Tom Hanks zich voorbereidde op zijn rol in 'Cast Away
Hoe Tom Hanks zich voorbereidde op zijn rol in 'Cast Away
Anonim

Naast Forrest Gump en Saving Private Ryan is Cast Away een van de beroemdste films van Tom Hanks en een film waar hij goed bekend om staat. Het kwam uit in 2000 en het is een enorm populaire overlevingsfilm geworden. Voor het geval je het nog niet hebt gezien, het gaat over een FedEx-manager die tijdens een vlucht naar Maleisië voor een werkopdracht neerstort op een onbewoond eiland en daar ongeveer vier jaar vastzit. Hij moet doen wat nodig is om te overleven en in de tussentijd toch gezond te blijven.

Het plot klinkt misschien eenvoudig, maar de film is angstaanjagend realistisch omdat het gaat over een gewoon persoon die op een eiland strandt en het is iets dat echte mensen is overkomen. Tom Hanks liet zich inspireren door echte overlevenden en dat maakt de film zo krachtig. Hier is alles wat hij deed om zich voor te bereiden op zijn rol in Cast Away.

6 Hij kwam met het idee voor 'Cast Away'

Tom Hanks is de reden waarom Cast Away bestaat. Hij kwam op het idee voor het uit een probleem waar mensen mee te maken hebben met al die verloren tijd. Hij vertelde The Hollywood Reporter: Ik las een artikel over FedEx en ik realiseerde me dat 747's gevuld met pakketten drie keer per dag over de Stille Oceaan vliegen. En ik dacht gewoon: 'Wat gebeurt er als dat mislukt?'” Nadat hij over het idee had nagedacht, bracht hij het naar de scenarioschrijver en regisseur van de film om de rest van het verhaal uit te werken. Het kostte ze ongeveer zes jaar om het script af te maken, maar het was het waard, want het leverde Tom Hanks een Oscar-nominatie op en maakte hem zelfs nog beroemder dan voorheen.

5 Hij moest 50 pond verliezen

Sinds Toms personage, FedEx-directeur Chuck Noland, ongeveer vier jaar vastzit op een eiland, verandert zijn uiterlijk in de loop van de tijd drastisch. Met nauwelijks voedsel om te eten en de hele tijd buiten vast te zitten, is hij tegen het einde van de film vrijwel huid en botten. De enige manier waarop Tom Hanks dit kon uitbeelden was door zelf af te vallen. “Hanks viel eigenlijk 50 pond af en liet zijn baard groeien om Chuck te spelen tijdens zijn leven op het eiland. Om hieraan tegemoet te komen, heeft Cast Away eerst de vroege scènes opgenomen voorafgaand aan de vliegtuigcrash. Daarna nam de productie een jaar pauze om Hanks in de gelegenheid te stellen zich in te leven”, aldus Showbiz CheatSheet. Tom liet ook zijn haar en baard groeien om eruit te zien alsof hij echt jarenlang op een eiland was gestrand.

4 Hij werkte samen met het team voor visuele effecten om een vuur te maken

Op het scherm lijkt het alsof Tom Hanks zelf vuur heeft gemaakt. Tijdens het begin van de film (voordat hij tonnen gewicht verliest en een baard laat groeien), legt hij gras tussen hout en gebruikt een houten stok om het aan te steken. Maar achter de schermen moest het team voor visuele effecten hem helpen het vuur aan te steken. Volgens Entertainment Weekly: "Het team voor visuele effecten zou een aansteker gebruiken om de vonk te creëren, rook toe te voegen en het aanmaakhout te ontsteken voor de langverwachte vlam. Wat het fotograferen betreft, was het plan om 'zo simplistisch mogelijk' te zijn en de camera statisch te houden, om een 'meer afstandelijk gevoel' te geven en te laten zien dat Chuck 'los van de samenleving wordt'."

3 Hij stierf bijna tijdens het filmen

Een film opnemen op een afgelegen eiland is zo moeilijk als het lijkt. De hitte en vochtigheid maakten het een moeilijke omgeving om in te werken. En de fysieke uitdagingen van het uitbeelden van Toms karakter maakten het nog moeilijker. Tom zat constant op zijn knieën, dus hij eindigde met een open wond die na verloop van tijd geïnfecteerd raakte en hem bijna doodde. “Een willekeurige stafylokokbesmetting beroofde bijna de wereld van Tom Hanks, toen hij zijn been sneed tijdens een scène in Cast Away en weigerde het voor een langere periode te laten behandelen. Door het tot op de draad af te snijden, zou de acteur vermoedelijk een uur verwijderd zijn van overlijden aan zijn stafylokokbesmetting , aldus Cinemablend. Hij nam de rol zo serieus dat hij worstelde om te overleven zoals zijn karakter.

2 Hij moest tonnen kokosnoten eten (wat veel uitstapjes naar de badkamer betekende)

Toen het personage van Tom Hanks, Chuck, op het eiland was, at hij tonnen kokosnoten om te overleven, aangezien dat een van de weinige soorten voedsel op het eiland was. Maar het gaf hem niet zoveel voeding, omdat het hem steeds naar de badkamer bracht. In een interview met Entertainment Weekly zei Tom: Ken je kokosnoten? Denk je dat je veel kokosnoten kunt eten? Nou, laat me je vertellen, het is een natuurlijk laxeermiddel. Dus zet er gewoon twee en twee bij elkaar. Neem een kokosnoot, drink alle melk eruit en eet dan alle binnenkant op, en je vertelt me hoe je je voelt na anderhalf uur…” De hitte en het krijgen van een geïnfecteerde wond is al heel moeilijk, maar naar de badkamer de hele tijd erbovenop is brutaal.

1 Hij las dagboeken van mensen die echt verdwaald zijn op zee

De scenarioschrijver van de film verbleef een paar dagen op een eiland om zelf te zien hoe het is en om het verhaal op de juiste manier te kunnen schrijven, maar Tom Hanks bereidde zich op een andere manier voor op de film. Hij leerde over de ervaringen van echte mensen die op een eiland overleefden en baseerde zijn karakter daarop. Tom vertelde ABC News: Er zijn veel logboeken en dagboeken gevonden van mensen die schipbreuk hebben geleden of zijn weggegooid op eilanden, en ze kunnen een tijdje tegen de elementen vechten. Ze konden uitzoeken hoe ze vuur konden maken en water konden vinden en voedsel konden eten. Maar er is een geest van hopeloosheid die hen lijkt in te halen, en als ze gaan, worden ze gek - ze worden gek… erg zwak, en altijd gebouwd op onze connecties met andere mensen. En ze hadden er geen, dus ik denk dat het een oneindig fascinerend rijk van orde is om een verhaal te vertellen.”

Aanbevolen: