Hier is hoe Sam Worthington zich voorbereidde op zijn rol in 'Avatar

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Sam Worthington zich voorbereidde op zijn rol in 'Avatar
Hier is hoe Sam Worthington zich voorbereidde op zijn rol in 'Avatar
Anonim

Het is moeilijk te geloven dat Avatar 12 jaar geleden uitkwam. De James Cameron-film is de meest winstgevende film aller tijden en versloeg zelfs de andere beroemde film van de regisseur, Titanic. Het is een van de meest populaire en iconische films die ooit is gemaakt. Hoewel het jaren geleden werd uitgebracht, heeft Avatar nu nog steeds miljoenen fans, vooral omdat Disney de eigenaar is van de film en er twee nieuwe Disney World-attracties op gebaseerd heeft.

De film is altijd zo'n enorme hit geweest vanwege het ongelooflijke verhaal en de visuele effecten die zijn tijd ver vooruit waren. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe ze die visuele effecten hebben gedaan en het leek alsof Sam Worthington echt zijn Na’vi-avatar aan het worden was. Hier is alles wat Sam deed om zich voor te bereiden op zijn rol als Jake Sully en hoe hij zijn karakter zo geloofwaardig maakte.

10 Het duurde maanden voordat de filmmakers besloten of hij de juiste was om Jake Sully te spelen

Sam had het moeilijk om carrière te maken als acteur totdat hij werd gecast voor Avatar. Hij speelde eerder in een paar films, maar dat waren kleinere rollen. Avatar was de film die zijn carrière maakte en het was alsof hij gemaakt was om de rol van Jake Sully te spelen. Volgens Fandom: "Na maandenlang naar acteurs in de VS en Europa te hebben gekeken, meldde [casting director] Simkin aan Cameron dat ze een kandidaat had gevonden … Voor Cameron en Landau was Worthington het wachten waard. 'Ik denk dat een van de moeilijkste dingen om te vinden in een acteur van Sam's leeftijd een combinatie is van gevoeligheid, kwetsbaarheid en kracht, en Sam heeft dat allemaal', zegt Landau."

9 Hij was dakloos voordat hij erachter kwam dat hij gecastreerd was

Sam woonde in zijn auto toen hij auditie deed voor Avatar. Toen kreeg hij het telefoontje dat zijn hele leven veranderde. Volgens Fandom: Zelfs nadat Cameron hem had verteld over het verhaal en over het personage van Jake, en een intrigerende vraag had toegevoegd om zijn pitch aan de acteur te voltooien - 'Ben je klaar om aan het avontuur te beginnen?' - had Worthington één aardgebonden prioriteit om vervullen voordat hij aan zijn reis naar Pandora begint. 'Ik zei tegen Jim: ja, natuurlijk ga ik met hem mee op avontuur, maar eerst moet ik de remmen van mijn auto laten repareren.' zei tegen James Cameron. Maar dat avontuur werd er een van je leven en nu is hij een beroemde acteur met een vermogen van $30 miljoen.

8 Hij bracht tijd door met een voormalige marinier om zich voor te bereiden op de rol

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen kreeg een speciale fysieke training en wapentraining. Hoewel Sam fysiek trainde, wilde hij zich ook mentaal voorbereiden op de rol. Hij zei: "Ik wilde niet dat mijn voorbereiding als een bootcamp zou zijn. Iedereen kan push-ups doen. Ik ging om met Jims broer, John David, een voormalige marinier. Voor mij ging het meer om het vastleggen van de manier waarop deze mariniers de wereld zien - en hoe hun training hen kan laten denken dat ze niet te stoppen zijn."

7 Hij ging naar Hawaï om 'in contact te komen met de natuur'

Sam Worthington als zijn Na'vi-avatar naast Neytiri in Avatar
Sam Worthington als zijn Na'vi-avatar naast Neytiri in Avatar

Naast het rondhangen met een voormalige marinier, ging hij met zijn collega's naar Hawaï om zich ook op de rol voor te bereiden. "De regisseur legde uit dat de Australische acteur voorafgaand aan het filmen naar Hawaï ging om 'in contact te komen met de natuur', en misschien iets te ver ging", aldus The Independent. Hij wilde dat zijn overgang naar de Na'vi authentiek was en de natuur op dezelfde manier zou waarderen als zij.

6 Zijn manier van acteren ging een beetje te ver

Sam Worthington als zijn Na'vi-avatar met een pijl en boog naast Neytiri in Avatar
Sam Worthington als zijn Na'vi-avatar met een pijl en boog naast Neytiri in Avatar

Terwijl Sam in Hawaï onderzoek deed voor de rol, raakte hij echt in het karakter. Zo erg dat hij bijna een hond met een pijl neerschoot. In een interview met Variety zei James Cameron: Hij draagt deze voorbindpruik die er belachelijk uitzag met een soort kinband en hij heeft een pijl en boog en hij komt door een bocht in het pad en hij komt uit op het pad en er loopt een man met zijn poedel. En Sam trekt gewoon instinctief zijn boog en schiet bijna de poedel neer. Hij was zo karaktervol. De man zei: 'Wat ben je aan het doen?' en Sam zegt: 'We maken een film, maat!'”

5 Hij bracht dagen door in het bos om te leren hoe de Na'vi zouden leven

Sam Worthington met Neytiri en de rest van de Na'vi bidden in een bos in Avatar
Sam Worthington met Neytiri en de rest van de Na'vi bidden in een bos in Avatar

Sam raakte niet alleen echt in karakter toen hij op Hawaï was, hij leerde ook hoe hij moest leven als een Na'vi. James Cameron vertelde Variety: "We hebben ongeveer drie dagen in het bos doorgebracht. We waren vis aan het schoonmaken, fruit aan het snijden en ma altijden aan het bereiden. Zoe [Saldana] kookte op een avond in de grond. Ik denk dat het van onschatbare waarde was voor de acteurs om een idee te krijgen van hoe ze moeten bewegen en hoe het zou zijn om zo dicht bij de natuur te leven." Dit moet de reden zijn waarom hij de Na'vi-versie van zijn personage zo goed kon uitbeelden.

4 Hij moest een Motion Capture-pak dragen

De hele tijd die Sam in Hawaï doorbracht om zich te verbinden met de natuur, was om zich beter voor te stellen dat hij zich in een bos bewoog toen hij op de set was. Hij en de andere acteurs moesten motion capture-pakken dragen, zodat hun Na'vi-personages op dezelfde manier op het scherm bewogen. Volgens Variety, vereist Cameron zijn cast om zich voor te stellen dat de geluidspodia waar ze een groot deel van de productie deden, in feite dichte regenwouden en drijvende bergen waren. Hij gebruikte 'performance capture-technologie' om de acteurs te filmen en ze vervolgens digitaal te transformeren in de blauwhuidige Na'vi met lange ledematen.”

3 Hij zat op hout voor de vliegscènes

Sam Worthington houdt zich vast aan bewegend hout om de vliegende banshee-scène in Avatar vast te leggen
Sam Worthington houdt zich vast aan bewegend hout om de vliegende banshee-scène in Avatar vast te leggen

Omdat de vliegende banshee-scènes volledig geanimeerd moesten worden, moesten Sam en de andere acteurs op hout gaan zitten en doen alsof het een banshee was. Sigourney Weaver (die Grace Augustine speelt) vertelde Variety: "We hadden een houten vorm die leek op een paard [voor de Ikran] dat in de lucht zou zijn en het was erg praktisch en gaf je ook zeker het gevoel vrij te zijn. in de lucht en duiken. We gaan de acteurs niet 30 voet de lucht in laten zweven, maar al die bewegingen kunnen niet zo ver van de grond worden ervaren en vastgelegd." Het verplaatsen van hout is niet precies hetzelfde als een banshee, maar het laat zien hoe getalenteerd de acteurs zijn, omdat het er op het scherm geloofwaardig uitzag.

2 Hij gebruikte protheses om het te laten lijken alsof hij echt verlamd was

Sam gebruikt in het echte leven geen rolstoel, dus de filmmakers moesten hem eruit laten zien alsof hij echt verlamd was in de film. In plaats van CGI gebruikten ze protheses om zijn benen er magerder uit te laten zien. James Cameron vertelde Entertainment Weekly: "John Rosengrant in de studio van Stan Winston nam een mal van de benen van een dwarslaesie die ongeveer Sam's skeletgrootte had, en toen maakten we rubberen poten. Sam's echte benen zitten door de stoel naar beneden geschoven."

1 Zijn rol veroorzaakte wat controverse, maar kreeg overwegend positieve recensies

Sam Worthington in een rolstoel in het avatarlab in Avatar
Sam Worthington in een rolstoel in het avatarlab in Avatar

De film veroorzaakte al enige controverse omdat een paar mensen geloven dat het gebaseerd is op politiek, maar Sams rol als Jake Sully veroorzaakte op een andere manier controverse. Gehandicapte kijkers hadden verschillende meningen over Sam die een verlamd personage speelde. Sommige kijkers dachten dat het niet authentiek was omdat hij in het echte leven niet gehandicapt is, maar anderen vonden het geweldig dat er een gehandicapt hoofdpersonage in een actiefilm was. De meeste films portretteren schadelijke stereotypen over mensen met een handicap en portretteren hen als hulpeloos of ongelukkig met een handicap. Maar Avatar doet dat niet. Hoewel Sams vertolking van Jake Sully enkele onnauwkeurigheden bevatte, was het toch verbazingwekkend om een gehandicapt hoofdpersonage te zien in een iconische film als Avatar.

Aanbevolen: