Hoe Ashton Kutcher zich voorbereidde op zijn rol in 'The Butterfly Effect

Inhoudsopgave:

Hoe Ashton Kutcher zich voorbereidde op zijn rol in 'The Butterfly Effect
Hoe Ashton Kutcher zich voorbereidde op zijn rol in 'The Butterfly Effect
Anonim

Performers die gedijen in een specifiek genre, bereiken meestal een punt waarop ze hun horizon willen verbreden en nu iets proberen. Zeker, op veilig spelen kan voor velen goed uitpakken, uiteindelijk kopen mensen hetzelfde soort rol beu en zijn ze geïnteresseerd om zichzelf te testen terwijl ze de wereld laten zien waar ze echt van gemaakt zijn.

Ashton Kutcher is vooral bekend als een komische artiest, maar door de jaren heen is hij vertakt naar duistere rollen. The Butterfly Effect was een film die veel veranderde voor de artiest, en de voorbereiding die nodig was om het personage tot leven te brengen, speelde een grote rol in het succes van de film en in de uitvoering van Kutcher.

Laten we eens nader kijken naar de manier waarop Ashton Kutcher zich voorbereidde op The Butterfly Effect.

De film was een enorme verandering voor de acteur

Ashton Kutcher met vlindereffect
Ashton Kutcher met vlindereffect

Voordat hij zijn hoofdrol in The Butterfly Effect kreeg, hadden fans Ashton Kutcher voornamelijk in komische rollen gezien. Zijn personage Kelso uit That '70s Show is een perfect voorbeeld van het soort werk dat fans gewend waren te zien, dus er was enige verwachting om te zien wat hij zou kunnen doen in een donkere rol.

Als hij met Cinema sprak, zei Kutcher: Nee. Het was een bewuste keuze om iets nieuws te doen. Ik wil altijd nieuwe dingen blijven doen en dingen die ik nog niet eerder heb gedaan. Het was een bewuste keuze om mezelf uit te dagen. Eerlijk gezegd was het een film die een dramatische film was. Ik waardeerde het karakter. Ik waardeerde de metafoor van het verhaal. Ik waardeerde de boodschap van de film.”

Het is interessant om zijn denkproces achter het nemen van de rol te horen. Zijn komische timing is fantastisch en hielp hem te schitteren op het kleine scherm, maar het was duidelijk tijd om dingen te veranderen met iets dat hem oprecht interesseerde.

Omdat dit een ander soort rol is waar veel bij komt kijken, moet Kutcher geweten hebben dat hij dingen zou moeten doen met zijn voorbereiding als hij dingen met succes wilde afronden. Als zodanig eindigde hij met een uitgebreide hoeveelheid onderzoek naar verschillende onderwerpen om zich voor te bereiden op het maken van filmmagie in The Butterfly Effect.

Hij deed onderzoek naar psychologie, psychische stoornissen en de chaostheorie

Ashton Kutcher met vlindereffect
Ashton Kutcher met vlindereffect

Om in het karakter te komen en de best mogelijke uitvoering in de film te geven, zou Ashton Kutcher wat tijd besteden aan het onderzoeken van een aantal onderwerpen, waaronder psychologie, psychische stoornissen en de chaostheorie.

Toen hem werd gevraagd naar onderzoek naar dissociatieve stoornissen door EW, zou Kutcher onthullen: Nou, dat heb ik eerder gedaan: mijn moeder gaf les aan kinderen met een mentale handicap. Ik heb er dus veel mee te maken gehad. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan, boeken gelezen en psychologielessen gevolgd om te proberen te begrijpen waarom mensen worden zoals ze worden. Ik ging naar een universiteit in Santa Monica en kwam gewoon binnen.”

Dit is niet de enige keer dat Kutcher veel moeite heeft gedaan om zich voor te bereiden op een filmrol. In feite ging hij ooit zo ver dat we een enkele reis naar het ziekenhuis kregen terwijl hij zich opmaakte om Steve Jobs te spelen in de biopic Jobs.

Kutcher wilde een volledig beeld krijgen van het leven dat Steve Jobs leidde, en hij nam zijn unieke dieet over, wat enorm negatieve gevolgen had voor de artiest. Het dieet zelf, dat vegetarisch was en gericht was op het eten van veel fruit, veroorzaakte pancreatitis in de ster. Over rolvoorbereiding gesproken, veel te ver gaan!

De film werd een succes

Ashton Kutcher met vlindereffect
Ashton Kutcher met vlindereffect

Blijkbaar was alle voorbereiding op The Butterfly Effect het helemaal waard, want de film werd een succes voor de artiest. Niet alleen dat, maar het liet het publiek ook zien dat hij meer dan alleen een komische rol kon spelen.

Volgens Box Office Mojo kon The Butterfly Effect een totaal van $ 96 miljoen binnenhalen aan de kassa. Nee, dit is geen duizelingwekkend bedrag om een film te maken, maar gezien het feit dat het een sprong in het diepe was voor de studio om Kutcher te casten en het feit dat het slechts $ 13 miljoen kostte om te maken, zouden we zeggen dat iedereen hier was in orde met hoe de dingen gelopen waren.

Dankzij het financiële succes zijn er nu twee extra films in de Butterfly Effect-franchise. Geen van de sequels bevatte Ashton Kutcher, maar ze hebben dingen op interessante manieren uitgebreid. Dit moet geweldig hebben gevoeld voor de studio en voor Kutcher, die veel tijd investeerde om zich voor te bereiden op een rol die geen garantie bood om te slagen aan de kassa.

Ashton Kutcher deed het werk, en het offer dat hij bracht werd uiteindelijk de moeite waard.

Aanbevolen: