De 'Dune'-cast had dit te zeggen over het werken aan de film

Inhoudsopgave:

De 'Dune'-cast had dit te zeggen over het werken aan de film
De 'Dune'-cast had dit te zeggen over het werken aan de film
Anonim

Denis Villeneuve's nieuwste film, Dune, volgt het epische verhaal van de futuristische messias-figuur Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Atreides draagt de grote verantwoordelijkheid om een hele bevolking te redden. De dystopische speelfilm raakt aan de zware thematische boodschappen van het behoud van de planeet, maatschappelijke ongelijkheid en de invloed van angst. Het is dan ook geen verrassing dat de film een aantal van Hollywoods beste talenten in dienst moest nemen om deel uit te maken van de grote cast.

Van de voor een Academy Award genomineerde Timothée Chalamet die de film leidde en bekroonde bijrollen zoals Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Javier Bardem en Zendaya tot de prestigieuze regisseur Villenvue, het proces van het maken van de film heeft een effect achtergelaten op de hele cast en crew. Door middel van interviews, weetjes en waarderende posts op sociale media heeft de cast duidelijk gemaakt hoe het was om aan zo'n groots en langverwacht project te werken. Hier is alles wat de cast van Dune heeft gezegd over het werken aan de film.

8 Verbindingen tussen karakters gespiegeld die gevormd in het echte leven

De lange en uitgebreide duur van een filmopname dwingt de cast en crew ongetwijfeld om een aanzienlijke hoeveelheid tijd in constant contact door te brengen. Daarom is het geen verrassing dat er zich achter de schermen van Dune hechte banden begonnen te vormen. Tijdens een interview met Entertainment Weekly op 15 oktober werd de cast de vraag gesteld of ze een vergelijkbare relatie met hun co-sterren hadden ontwikkeld als die op het scherm. In antwoord op de vraag verklaarde Oscar Isaac dat de cast "zeker als familie voelde".

7 Kostuums waren van vitaal belang

Later in het interview werd de cast gevraagd naar de betekenis van hun kostuums. Vanwege het dystopische, futuristische genre van de film, was de kleding van de personages een essentieel aspect van de verdere ontwikkeling van het verhaal. Het lijkt er echter op dat de kostuums ook enorm behulpzaam waren bij het belichamen van de personages.

Stellan Skarsgård, die de schurk van de film speelt, benadrukte dit toen hij zei: "Ik heb de rol niet gespeeld, de protheses deden de rol." Hij gaf verder toe dat "het allemaal om het visuele ging."

6 Het was erg ontmoedigend

Naarmate het interview vorderde, ging de cast dieper in op enkele diepere onderwerpen. Toen hem werd gevraagd hoe ze zich op de allereerste filmdag hadden gevoeld, haalde de ster van de film, Chalamet, herinneringen op aan de ontmoedigende ervaring van het filmen van zijn eerste scène op de set. Terwijl hij sprak over het speciale moment, gaf hij toe dat hij zich "geslagen" voelde.

5 De filmomstandigheden bleken een uitdaging

Aangezien de originele roman zich afspeelt op een woestijnplaneet, werd de recente aanpassing voornamelijk gefilmd in de Jordaanwoestijn. Tijdens een virtueel interview met Stephen Colbert vertelde de cast over de uitdagingen van filmen onder zulke extreme omstandigheden. Aquaman-ster Jason Momoa benadrukte hoe zijn extreem fysieke rol bijzonder uitdagend bleek te zijn om uit te voeren onder de hitte en omstandigheden in een woestijnomgeving.

4 Toch was de locatie adembenemend

Ondanks deze uitdagingen bleef de locatie echter niet ongewaardeerd. Tussen gekke stunts en fantastische vechtscènes door nam Momoa zelf de tijd om het landschap in zich op te nemen en zijn fans het adembenemende landschap te laten zien. In een Instagram-video die op 20 oktober is gepost, neemt Momoa de camera mee langs enkele prachtige locaties in de woestijn terwijl hij zijn ontzag uitdrukt voor het landschap om hem heen.

3 Ze leerden dit belangrijke feit over zichzelf

Prachtige landschappen en fysieke uitdagingen waren niet de enige dingen die de opnamelocatie de cast bood. Tijdens het Colbert-interview vertelde hoofdrolspeelster Rebecca Ferguson hoe het was geweest om op zo'n enorme locatie te filmen. Ze legde uit hoe de ervaring haar over zichzelf en haar ego had geleerd.

Ze verklaarde: "De manier waarop het werd opgenomen, en het was een behoorlijk intense shoot, heeft me ongelooflijk veel over mezelf geleerd." Ze voegde eraan toe: “de woestijn, het is zo groot dat het eigenlijk moeder natuur is die je overspoelt en gaat ‘je meent niets’. Het neemt het ego weg.”

2 Ze hadden betrekking op hun karakters

In de kern verkent de film een coming-of-age-verhaal over adolescentie en jongvolwassenheid. De omstandigheden waaronder beide jonge hoofdrolspelers, Paul Atreides (Chalamet) en Chani (Zendaya) worden gedwongen op te groeien in, angstaanjagend parallel met die waarin de huidige jongere generatie dat ook moet doen. Tijdens het interview vraagt Colbert de jonge hoofdrolspelers of de verhalen van de personages over het opgroeien in een gebroken wereld iets waren waar ze zich mee konden identificeren. Chalamet reageerde hierop door te stellen dat hij geloofde dat alle jonge mensen zich konden verhouden tot de weergave van de worstelingen van het opgroeien in het verhaal.

1 Het was de rol van je leven

Het v alt niet te ontkennen dat het deel uitmaken van zo'n episch project een impact zou hebben op de cast en crew. In een Instagram-bericht dat op 19 oktober werd geüpload naar de officiële Instagram-pagina van de film, benadrukte Momoa dit.

De video toont Momoa bij de première van de film terwijl hij in de camera zegt: Voor al mijn fans, dit is waarschijnlijk een van de beste films die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Ik heb het vier keer in de theaters gezien.”

Aanbevolen: