Welke Live Action Joker-acteur heeft het hoogste vermogen?

Inhoudsopgave:

Welke Live Action Joker-acteur heeft het hoogste vermogen?
Welke Live Action Joker-acteur heeft het hoogste vermogen?
Anonim

Een van de meest bekende personages in de geschiedenis, deze schurk heeft een cult verworven door te wedijveren met zijn eigen aartsvijand Batman zelf. Het personage is door velen vertolkt, zowel in live action-versies als in animatiefilms en series. Als hij het over tekenfilms heeft, is hij het meest bekend als de stem van de veelgeprezen Mark Hamill.

Maar als het gaat om degenen die de terreur van Gotham speelden in een live-action setting, zijn er een paar opmerkelijke namen om de taak op zich te nemen. En met risico komt beloning, aangezien velen sindsdien het grote geld hebben verzameld na hun draai als de Clown Prince.

6 Cameron Monaghan - $5 miljoen

Cameron Monaghan, die voor het eerst verscheen in het late seizoen van Gotham, speelt de gestoorde Jerome Valeska in de serie (en zou later ook Jeremiah Valeska vertolken). Vaak bij naam of met "J" genoemd, is het technisch niet onthuld of dit personage de iconische Clown Prince wordt. Ondanks de dubbelzinnigheid werd Monaghan door fans zeer geprezen voor zijn vertolking van de rol, vooral omdat velen geschokt waren door de verrassende onthulling en het gebruik van de kenmerkende glimlach. Cameron is vooral bekend om zijn rol als Ian in Shameless van Showtime, maar is ook verschenen in The Giver, Amityville, Anthem of a Teenage Prophet, Reign of Superman, Mercy Street en hij heeft verschillende gastrollen gehad in verschillende misdaadshows (waar, interessant genoeg zou hij hoogstwaarschijnlijk elke keer de moordenaar spelen). Met al deze projecten heeft Monaghan een nettowaarde van $ 5 miljoen verdiend.

5 Cesar Romero - Geruchten van $ 5 miljoen

Bekend voor het spelen van de iconische Joker met witte gezichtsverf en bijna niet bereid zijn snor te scheren om het te doen, werd Cesar Romero bekend om zijn iconische lach in de Batman-serie van 1966. Hij was de eerste acteur die een live-actionversie van het personage uitbeeldde, dus velen herkennen de klassieke Joker en zijn vertolking als één geheel. Hij acteerde bijna 60 jaar in films en televisie, maar stopte pas met zijn overlijden in 1994. Hij verscheen in verschillende rollen, waaronder als Latin-liefhebbers en historische figuren, maar de Joker is misschien wel zijn meest herkenbare rol. Het gerucht ging dat hij op het moment van zijn overlijden een nettowaarde van $ 5 miljoen had. Maar er is ook veel over gespeculeerd, waarbij sommigen suggereren dat zijn vermogen meer dan $ 85 miljoen is. En zonder dat iemand het kan bevestigen, blijft zijn werkelijke vermogen een beetje een mysterie.

4 Heath Ledger - $16 miljoen

Helaas een andere overleden acteur op de lijst, Heath Ledger portretteerde het personage in The Dark Knight van Chistopher Nolan. Zijn versie van de Joker kreeg veel lof en lovende kritieken van zowel fans als critici. Helaas vond de dood van Ledger plaats toen de film in postproductie was, dus hij zou niet op de hoogte zijn van de erkenning of de postume onderscheidingen die hij voor de rol zou ontvangen. Hij is ook het meest bekend van zijn rollen in films als 10 Things I Hate About You, Brokeback Mountain en I'm Not There. De film The Imaginarium of Doctor Parnassus zou ook na zijn dood worden uitgebracht en zou zijn laatste filmoptreden zijn. Er is een documentaire geweest met de titel I am Heath Ledger die in 2017 werd uitgebracht met archiefbeelden van de acteur. Op het moment van zijn dood zou hij een vermogen van ongeveer $ 16 miljoen hebben.

3 Joaquin Phoenix - $50 miljoen

Bekend om het spelen van donkere en edgy personages in minder bekende onafhankelijke films, is het geen wonder dat Phoenix het realistische karakter van het personage kon vastleggen in de meest recente versie van deze nar. Joaquin speelt Arthur Fleck en brengt een nieuwe oorsprong naar de klassieke zogenaamde King of Gotham in Joker uit 2019. Hij is ook het best bekend voor zijn optredens in Quills, Buffalo Soldiers, Brother Bear, The Village, Walk the Line, Her en Inherent Vice. Joaquin Phoenix heeft sindsdien een nettowaarde van $ 16 miljoen verdiend.

2 Jared Leto - $90 miljoen

Jared Leto, een begrip, kwam laat in zijn carrière het DC Extended Universe binnen. Hij zou een meer maffia-versie van de Joker uitbeelden voor de film Suicide Squad (samen met Snyder's Cut of Justice League). Deze versie van het personage kreeg niet veel liefde van critici of fans, omdat velen dachten dat het uiterlijk te veel afweek van het bronmateriaal. Maar Jared Leto heeft genoeg om op terug te vallen, aangezien zijn meest herkenbare rollen American Psycho, Fight Club, Panic Room, Mr. Nobody, Dallas Buyers Club en The Little Things zijn. Hij staat ook bekend om zijn optredens in meerdere documentaires en als leadzanger in de band Thirty Seconds To Mars. Hij zal ook verschijnen in House of Gucci en de aankomende Marvel/Sony-film Morbius. Met al deze acteercredits is het geen wonder dat Leto een nettowaarde van $ 90 miljoen heeft veiliggesteld (zelfs terwijl hij zes jaar niet acteerde).

1 Jack Nicholson - $400 miljoen

De meest genomineerde man in de geschiedenis van de Academy Awards, de carrière van Jack Nicholson omvat meer dan zestig jaar. Een van zijn bekendste rollen is die van de Joker in Tim Burtons Batman. Hij zou verschijnen als de Jack Napier-versie van het personage, een nieuwe oorsprong dienend voor het eerder dubbelzinnige personage, waar hij verantwoordelijk is voor de dood van de Waynes. Deze alias is aangepast in verschillende versies van het personage. Zijn laatste film was How Do You Know uit 2010, waarna hij stopte met acteren. En wie kan het hem kwalijk nemen, aangezien hij gedurende zijn uitgebreide carrière een geschat vermogen van $ 400 miljoen heeft veiliggesteld.

Aanbevolen: