Wat is er echt gebeurd tussen Adrien Brody en Halle Berry?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tussen Adrien Brody en Halle Berry?
Wat is er echt gebeurd tussen Adrien Brody en Halle Berry?
Anonim

De Academy Awards bestaan al zo'n 92 jaar. Een feest dat de excentriciteit van de beste artiesten ter wereld samenbrengt, het is misschien niet verwonderlijk dat er in die tijd talloze adembenemende momenten zijn geweest bij de Oscars.

Alfred Hitchcock - een van de beste filmmakers aller tijden - kwispelde met de kortste toespraak in de geschiedenis van de prijsuitreiking. Toen hem in 1968 een Irvin G. Thalberg Memorial Award werd toegekend voor zijn bijdragen aan de industrie, pakte hij zijn gong en sprak gewoon de woorden: "Dank u."

De verwarring waarbij La La Land in 2017 kort tot winnaar van Beste Film werd uitgeroepen, zal niet snel worden vergeten. Die specifieke fout werd natuurlijk snel gecorrigeerd, waarbij de overwinningstoespraken van de Ryan Gosling/Emma Stone-foto werden onderbroken en in plaats daarvan de rechtmatige winnaars - Moonlight - werden gekroond. Het zorgde allemaal voor een behoorlijk spektakel.

Toen acteur Adrien Brody echter een Oscar won voor zijn rol in het Roman Polanski-oorlogsdrama The Pianist, creëerde hij een moment om de meest schokkende mensen een run voor hun geld te geven. Zelfs Halle Berry - de andere partij die bij het incident betrokken was - weet nog steeds niet goed uit te leggen wat er is gebeurd.

Zeer verdiende onderscheiding

Brody was nog een paar maanden voor zijn 30e verjaardag toen hij werd uitgeroepen tot winnaar van de Academy Award voor Beste Acteur. De prijs was zeer verdiend, want Brody had net de prestatie van zijn leven geleverd. Doorgewinterde filmcriticus James Berardinelli was zeer uitbundig in zijn lof:

"De enige acteur met veel schermtijd is Adrien Brody, wiens krachtige vertolking van het titelpersonage een van de beste mannelijke uitvoeringen van het jaar vertegenwoordigt", schreef Berardinelli."Brody begint de film als een beschaafde, intelligente jood, maar tegen de tijd dat de film zijn laatste handeling ingaat, lijkt hij op een holbewoner."

Brody de pianist
Brody de pianist

Zelfs vandaag de dag zijn fans nog steeds enthousiast over Brody die de Pools-joodse pianist en Holocaust-overlevende Władysław Szpilman speelt. "De echte kracht van [The Pianist] is Adrien Brody. Er is geen enkel frame waar zijn uitvoering wordt verspild. Gemakkelijk de meest hartverscheurende en herkenbare uitvoering die ik heb gezien van een Oscarwinnaar voor beste acteur. Het is door de kracht van zijn acteerwerk dat Ik voel echt hoe het in zijn situatie geweest kan zijn."

Een verbluffende line-up van zwaargewicht uitdagers

Het opnemen tegen Brody in de categorie Beste Acteur was een verbluffende line-up van zwaargewicht uitdagers. De legendarische Jack Nicholson werd genomineerd voor zijn film About Schmidt. Nicolas Cage speelde in het komische drama Adaptation, Michael Caine in The Quiet American en Daniel Day-Lewis in Gangs of New York. Ze waren allemaal in voor de prijs.

De onderscheiding in die specifieke categorie was Halle Berry. Toen ze 37 jaar oud was, was de actrice nog relatief vers van haar eigen Oscar-triomf. Een jaar eerder had ze gewonnen in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van een personage genaamd Leticia Musgrove in Monster's Ball.

Toen ze Brody's naam riep boven de rest van zijn concurrenten, leek hij net zo dolblij als elke artiest die zojuist hun allereerste Oscar won. Hij herkende een paar mensen om hem heen en liep toen naar het podium om zijn prijs in ontvangst te nemen. De meeste mensen bieden gewoonlijk een simpele knuffel of een kus op de wang om de presentator te erkennen voordat ze hun toespraak houden.

Berry ging gewoon mee

Brody was echter niet in de stemming om zich als gewone mensen te gedragen. In plaats van een simpele groet aan Berry - die hij amper kende - ging hij all-in en plantte een hartstochtelijke kus op haar lippen. Het is onwaarschijnlijk dat dit een gebaar zal zijn dat te goed zou vallen in dit tijdperk van de MeToo-beweging, waarin gesprekken over toestemming gemeengoed zijn geworden.

Brody Berry Oscar-moment
Brody Berry Oscar-moment

Maar zelfs toen was er een mengeling van gejuich en gehijg te horen in de menigte, toen het publiek reageerde op het onverwachte moment. Berry vatte het allemaal redelijk goed op en dramatiseerde op ware acteursmanier haar verbazing over de gang van zaken voordat hij Brody zijn trofee overhandigde. Het is echter een recent interview dat een beetje licht heeft geworpen op wat er echt door haar heen ging op dat ongelooflijke moment.

Berry uitte haar gedachten in een aflevering van Watch What Happens Live With Andy Cohen. Ze werd gevraagd of het moment van tevoren was gepland, waarop ze antwoordde: "Nee! Dat was niet gepland! Ik wist er niets van. Ik had zoiets van, wat is er nu aan de hand? En omdat ik daar het jaar ervoor en ik ken het gevoel om uit je lichaam te zijn, ik ging er gewoon mee door."

Aanbevolen: