Game Of Thrones BTS: Emilia Clarke viel van een paard en huilde tijdens haar eerste dag

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones BTS: Emilia Clarke viel van een paard en huilde tijdens haar eerste dag
Game Of Thrones BTS: Emilia Clarke viel van een paard en huilde tijdens haar eerste dag
Anonim

Emilia Clarke's Emmy Award-genomineerde kijk op Daenerys Targaryen hielp de Mother of Dragons een van de populairste personages van Game of Thrones te worden, en speelde een belangrijke rol in de verontwaardiging van de fans nadat de seriefinale het tragische lot van Daenerys onthulde.

Voordat Jon Snow haar leven beëindigde omdat ze schijnbaar gek werd van macht, was Daenerys een formidabele heerser die in staat was koninkrijken neer te halen op de rug van haar draken. Zowel zij als Emilia groeiden met elk seizoen van Thrones, en in HBO's videoserie The Cast Remembers herinnert Emilia zich dat ze van een paard viel en huilde voor haar castgenoten tijdens haar allereerste dag op de set.

Emilia's eerste dag toen Daenerys vol schaamte was

Afbeelding
Afbeelding

In het laatste seizoen van HBO's Game of Thrones was Daenerys Targaryen een van de meest gevreesde kandidaten voor Westeros' Iron Throne. Ze leek nauwelijks op het verlegen jonge meisje dat in het eerste seizoen van de show werd gedwongen tot een huwelijk met Khal Drogo, en Emilia's groei door de jaren heen leek een afspiegeling te zijn van die van haar personage.

In HBO's videoserie "The Cast Remembers", die is gemaakt om fans te helpen afscheid te nemen van Game of Thrones in de aanloop naar het laatste seizoen, bespraken de sterren van de serie hun tijd in de hitshow. Emilia vertelde over haar eerste ervaring op de set, die zo gênant was dat ze in tranen eindigde.

"Ja, ik herinner me mijn eerste dag op de set. Oh mijn god, ik viel van een verdomd paard", onthulde ze. "Jezus, dit is mijn eerste baan, dit is het eerste wat ik ooit heb gedaan en ze hebben me op een paard gezet. In een bamboeveld in Belfast, en het regent. Ik viel van het paard en probeerde me stil te doen, en ik herinner me dat ik gewoon… volhield voor mijn leven."

Emilia deed haar uiterste best om haar karakter te behouden tijdens de moeilijke scène, maar merkte dat ze niet in staat was om verder te gaan en verzocht om te stoppen met filmen totdat ze haar kalmte had hervonden.

"Ik herinner me net dat ik riep 'stop alsjeblieft met filmen!' En ik heb zoiets van 'OK, alles komt goed.' Draai je om en ik heb zoiets van, 'oh mijn god, er is net als de hele crew', en ik huilde gewoon. Dat was mijn eerste dag op Game of Thrones."

Jason Momoa zorgde ervoor dat ze comfortabel bleef op de set

Afbeelding
Afbeelding

Emilia's problemen op de set bleven gedurende het eerste seizoen van Thrones, terwijl ze zich steeds ongemakkelijker voelde met het niveau van naaktheid dat de scripts van haar vroegen. Ze heeft haar echtgenoot Jason Momoa op het scherm bedankt voor de zorg voor haar tijdens de hele ervaring, en zijn steun heeft geleid tot de hechte vriendschap die ze sindsdien hebben gedeeld.

"Hij zorgde voor me in een omgeving waar ik niet wist dat er voor me gezorgd moest worden", vertelde ze Dax Shepard op zijn podcast Armchair Expert. "Jason was een ervaren acteur die een heleboel dingen had gedaan voordat hij naar Game of Thrones kwam. Hij zei: 'Dit is hoe het bedoeld is en hoe het niet bedoeld is. Ik ga ervoor zorgen dat dat niet het geval is.' Dus hij zei altijd: 'Kunnen we haar een badjas geven? Ze rilt!'"

Daenerys hielp Emilia groeien als persoon en actrice

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Emilia's eerste seizoen als Daenerys gevuld was met gênante en ongemakkelijke situaties, zegt ze dat haar Thrones-personage haar op een aantal manieren heeft geholpen te groeien.

"Ik had meer kippenvel-, kippenvel-, vrolijke, punch-the-air-yay-dagen op deze show dan wat dan ook in mijn leven. Dat is het ding met Dany: elk seizoen wordt ze beter, elk seizoen is er iets anders groter dan het vorige seizoen, beter dan het vorige seizoen, "zei ze in haar "The Cast Remembers" -segment."Als je deze show verlaat, verlaat je een deel van mij."

Emilia opende onlangs voor The New Yorker over het lijden aan meerdere hersenbloedingen na het filmen van haar eerste seizoen op Thrones, en ze gelooft dat Daenerys haar leven heeft gered tijdens die gezondheidsproblemen.

"Als ik in haar schoenen liep, stopte ik zoveel meer in elk seizoen omdat het echt leven of dood was. Ik voelde zo krachtig dat ze me redde. Ik kon haar alleen zien. Dat was mijn enige punt van focus waardoor ik aan niets enger kon denken dan alleen maar op de set te komen."

Ze ging van het vallen van een paard naar het vliegen op de rug van een draak

Afbeelding
Afbeelding

De groei van zowel Emilia als haar Thrones-personage werd heel duidelijk in de epische Daznak's Pit-reeks van seizoen 5 toen Drogon binnenvloog om Daenerys te redden van een legioen Sons of the Harpy.

De voor een Emmy genomineerde actrice is misschien van een paard gevallen tijdens haar eerste dag op de set, maar plotseling vloog ze op de rug van een complex Pixomondo-model dat uiteindelijk haar volwassen draak werd nadat visuele effecten waren toegepast.

Na die onvergetelijke scène werd Daenerys omgevormd tot een onafhankelijke heerser die in heel Westeros werd gevreesd. Zij en Emilia zijn samen geëvolueerd, en nu de Moeder der Draken eindelijk in staat is om de strijd om de IJzeren Troon naar de hemel te voeren, zou Game of Thrones nooit meer hetzelfde zijn.

Aanbevolen: