Wat heeft Maggie Grace gedaan sinds 'Taken'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Maggie Grace gedaan sinds 'Taken'?
Wat heeft Maggie Grace gedaan sinds 'Taken'?
Anonim

Maggie Grace werd beroemd nadat ze werd gecast in de hitfranchise Taken (dezelfde die de carrière van Liam Neeson nieuw leven inblies en hem behoorlijk de betaaldag bezorgde). In de films speelde de actrice de dochter van Neeson, Kim Mills, die op een gegeven moment wordt ontvoerd. Ze speelde de rol ook in de drie films van de franchise.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat Neeson en Grace zich binnenkort op het grote scherm zullen herenigen. Dat gezegd hebbende, Grace zit niet alleen maar te wachten. Ze heeft het zelfs ongelooflijk druk gehad sinds ze in haar eerste Taken-film speelde.

Maggie's verloren personage werd teruggebracht nadat hij was vermoord

Aan het begin van haar carrière speelde Grace in de Emmy-winnende serie Lost als verwende rijke jongen Shannon. Helaas stierf haar personage in seizoen 2 nadat ze was neergeschoten (Shannon stierf in Sayid's armen). Terwijl de show zich voorbereidde op het zesde en laatste seizoen, verrasten uitvoerende producers Damon Lindelof en Carlton Cuse de fans door aan te kondigen dat Shannon terug was.

"We zijn erg enthousiast dat ze weer in de show is", vertelde Cuse aan Entertainment Weekly. “En we hebben een goed verhaal voor haar.” Wat Grace betreft, de terugkeer naar de show was "zo'n volledige emotionele ervaring". “Het was de eerste keer dat ik echt ver van mijn vrienden en familie woonde en mijn eigen huis had. Het is gek om te denken dat de dag dat ik 21 werd, ook de dag is waarop de show in première ging", vertelde de actrice aan de Los Angeles Times. "Het was volledig levensveranderend en uit het niets." Uiteindelijk hernam Grace haar rol voor nog twee afleveringen van de hitshow, inclusief de finale.

Maggie waagde zich aan meer films

Na een korte herhaling van haar Lost-personage, richt Grace haar blik weer op het grote scherm. Om te beginnen speelde ze in de avonturenkomedie Knight and Day naast Hollywood-supersterren zoals Tom Cruise, Viola Davis, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard. In de film schittert ze als de zus van Diaz die op het punt staat te trouwen.

Na Knight and Day ging Grace ook werken aan het misdaaddrama Faster met Dwayne Johnson en Billy Bob Thornton. Kort daarna speelde ze ook in de actie-sci-fi Lockout, waar ze de dochter van de Amerikaanse president speelde die moet worden gered uit een gevangenis in de ruimte. Voor Grace was het project perfect omdat het haar vanaf het begin aan het lachen maakte. "Toen ik klaar was met het lezen van het script, merkte ik dat ik hysterisch lachte, en toen ging ik terug en las ik een aantal oneliners opnieuw om nog meer te lachen", vertelde de actrice aan Complex. “Het heeft dat retrogevoel, teruggaand naar de tijd dat actiefilms zichzelf niet zo serieus namen. Het is echt leuk, en de oneliners zijn er in overvloed. Het is ongegeneerd vermakelijk.”

Naast deze films en de Taken-films, speelde Grace ook in het drama Decoding Annie Parker naast Helen Hunt, Aaron Paul en Samantha Morton. Ze boekte later ook een hoofdrol in de dramathriller Aftermath met veteraanacteur Arnold Schwarzenegger. Voor Grace was de film ongelooflijk speciaal omdat het haar letterlijk terug naar huis bracht. "Nadat ik me had aangemeld, kwam ik erachter dat ze opnamen maakten in mijn woonplaats in Ohio, wat echt bizar is omdat daar geen films worden opgenomen!" vertelde de actrice aan American Express Essentials. "Uiteindelijk schoten we aan de overkant van de straat van mijn vierde generatie familiewinkel in de Main Street daar, en we hebben zelfs geluncht in mijn kantine op de middelbare school!"

Maggie Grace trad ook toe tot de Twilight-franchise

Terwijl ze aan meer filmprojecten bleef werken, merkte Grace uiteindelijk dat ze zich waagde aan de Twilight-franchise met een vampierthema. In The Twilight Saga: Breaking Dawn delen 1 en 2 speelde de actrice de vampier Irina Denali.

Natuurlijk moest Grace contactlenzen dragen om de vampier er goed uit te laten zien. De actrice zou echter gaan beseffen dat dit niet de meest praktische accessoires zijn om in de buurt te hebben."Ik weet niet of dit ieders ervaring was, maar met mijn contacten zijn ze prachtig en met de hand beschilderd en ik was zeker blij om ze te hebben", vertelde Grace aan Daily Actor. "Ze zijn echt een leuke toevoeging voor de verhoogde realiteit van vampier, je weet wel, de vampieresthetiek. Maar ja, ik kon niets zien.”

Maggie is gecast in een andere populaire serie

Grace is de afgelopen jaren misschien bezig geweest met films, maar het lijkt erop dat ze het niet kon laten om terug te keren naar de televisie voor Fear the Walking Dead en de spin-off Fear the Walking Dead: The Althea Tapes. In de show speelt ze de overlevende van de uitbraak, Althea, die besluit journalist te worden om ieders verhalen te documenteren.

Voor Grace was het hele proces om in de show gecast te worden heel anders dan alle andere die ze heeft doorgemaakt. “Ik wist niet zoveel toen ik erover las. Het was niet het echte script. Het was dus veel gissen. Ik bedoel, het was duidelijk niet het echte script. Het speelde zich af in een andere wereld dan deze”, vertelde de actrice aan Fan Fest. Toen we elkaar daarna ontmoetten, hadden we wat telefoontjes, en toen konden ze meer onthullen. Ik had heel weinig tijd om te kiezen tussen dat en een paar andere aanbiedingen, en ik was echt overdonderd door hun plannen voor wie ze is.” Fear the Walking Dead is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen.

Aanbevolen: