Exclusief: 'Gentefied'-ster Julissa Calderon vertelt over Yessika's activisme en het belang van gemeenschap in haar leven

Inhoudsopgave:

Exclusief: 'Gentefied'-ster Julissa Calderon vertelt over Yessika's activisme en het belang van gemeenschap in haar leven
Exclusief: 'Gentefied'-ster Julissa Calderon vertelt over Yessika's activisme en het belang van gemeenschap in haar leven
Anonim

Julissa Calderon is al jaren in de publieke belangstelling en heeft een grote internetaanhang gekregen nadat ze de hoofdrol speelde in een verzameling Buzzfeed-video's. Sindsdien breidde ze haar carrière uit als acteur en producer, met in Netflix's Gentefied als Yessika Castillo. Tijdens ons gesprek waren haar humor en intelligentie ongeëvenaard. Calderon straalde een aanstekelijke hoeveelheid passie uit voor haar acteercarrière en andere persoonlijke inspanningen.

Als het gaat om Gentefied: Yessika's lot in de serie werd tussen de seizoenen door onbepaald gelaten, gezien het uiteenvallen van het personage met het hoofdpersonage van de show, Ana Morales. Zelfs Calderon uitte haar bezorgdheid over de toekomst van haar personage in seizoen twee en deelt dat fans haar het laatste seizoen minder zien. Ze heeft echter veel hoop op Yessika's reis in toekomstige verhaallijnen en zou graag zien dat het comedy-drama zich concentreert op Yessika's activisme als de serie voor nog een seizoen wordt verlengd.

Julissa Calderon over Yessika's activisme in Gentefied

Calderon was heel openhartig over haar onzekerheid over de toekomst van Yessika in Gentefied. Ze vertelde ons: "Ik had geen verwachtingen omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Toen we in seizoen één eindigden, waren de meisjes uit elkaar. In de laatste aflevering zag je Yessika helemaal niet."

Ze vervolgde: "Ik had geen verwachtingen, want ik had zoiets van, nou ja, misschien is ze weg. Misschien zijn ze klaar. Misschien komt ze niet meer terug. Je ziet Yessika dit seizoen niet zo vaak. Maar dat is wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan."

Maar toen ze sprak over de mogelijke toekomst van haar personage in de serie, was Calderon onvermurwbaar over één ding. Ze vertelde: "Ik wil weten hoe het is om een bruine Latina-activist te zijn. Ik wil weten hoe dat is. Ik wil een diepe duik maken. Wat betekent dat voor haar? Hoe wordt ze wakker? Wat is een dag voor haar?"

Julissa Calderon over gemeenschapsverrijking en haar spirituele reis

Terwijl ze sprak over Yessika, deelde de 32-jarige acteur dat ze zich tot Yessika verhoudt door haar passie voor activisme. Calderon zei: "Een van de belangrijkste dingen die ik met Yessika vertel, is dat ze voor de gemeenschap staat. Ze houdt van de mensen. En dat ben ik, daar praat ik altijd over, toch?" Ze vervolgde: "Ik probeer altijd mijn mensen en mijn gemeenschap op te bouwen en ervoor te zorgen dat ik van hen ben. En ze zijn van mij. En dat ze zich vertegenwoordigd en gezien voelen als ze me zien en voelen en horen ik."

Calderon kiest ervoor om haar gemeenschap te verrijken en ermee in contact te komen via sociale media. Ze heeft veel initiatieven op het gebied van mentaal welzijn op het platform geleid en anderen aangemoedigd om op hun emoties af te stemmen. Dit doet ze door middel van een dagboek. De acteur zei: "Dit is mijn therapie. Ik wilde iets voor de mensen naar voren brengen dat "van mij" is, maar niet iets dat ik gewoon ga doen om mensen te laten kopen."

Het product waarnaar wordt verwezen is haar Dream and Manifest Journal, een begeleid dagboek vanaf $ 34,99 dat bedoeld is om mensen te helpen hun ware bestemming te bereiken door reflectie en manifestatie. Ze zei: "Omdat dit therapie voor mij is, had ik het gevoel dat ik mensen therapie moest geven. Veel mensen kunnen het zich niet veroorloven? Of hebben niet de middelen om een therapeut te vinden. Of hebben schaamte. En met dit hoef je aan niemand te vertellen. En het is allemaal onder de $40."

Vervolgend door het op te splitsen, zei Calderon: "Dit is als een therapie van een jaar. En je krijgt om het uit te zoeken. Er zijn hier vragen en aanwijzingen die je in staat stellen om na te denken. Ik wilde gewoon mijn mensen en laat mensen schrijven en voor deze kleine meisjes hier om te begrijpen dat ze niet alleen zijn. En hopelijk doet dit dat."

Gentefied streamt momenteel op Netflix.

Aanbevolen: