Paul Rudd, Will Ferrell, ontmoet de man wiens angstaanjagende verhaal de inspiratie vormde voor 'The Shrink Next Door

Inhoudsopgave:

Paul Rudd, Will Ferrell, ontmoet de man wiens angstaanjagende verhaal de inspiratie vormde voor 'The Shrink Next Door
Paul Rudd, Will Ferrell, ontmoet de man wiens angstaanjagende verhaal de inspiratie vormde voor 'The Shrink Next Door
Anonim

Paul Rudd, de meest sexy man ter wereld, en zijn co-ster Will Ferrell vergezelden Jimmy Fallon in zijn talkshow om The Shrink Next Door te bespreken, de recente Apple TV+-serie van het paar. De duistere komedieserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt een bizarre dynamiek tussen een charmante psychiater en zijn vaste cliënt, en hoe deze verandert in een uitbuitende relatie vol manipulatie en machtsgrepen.

Het beklijvende waargebeurde verhaal

The Shrink Next Door is het waargebeurde verhaal van Martin Markowitz, wiens therapeut 30 jaar lang zijn leven, eigendom, Zwitserse bankrekening en financiën overnam door hem te manipuleren. De serie is gebaseerd op een podcast en Rudd en Ferrell onthulden dat ze Markowitz zelf hebben ontmoet, de man die aan deze bizarre beproeving leed.

"Het was alsof hij in een sekte was gevallen", zei Ferrell, verwijzend naar het verhaal.

Voordat het verhaal werd aangepast in een televisieserie, was het een populaire podcast. Will Ferrell en Paul Rudd luisterden er destijds allebei naar, en zo leerden ze het verhaal van Markowitz kennen.

Toen Fallon vroeg of de acteurs een kans hadden om Markowitz te ontmoeten, onthulden ze dat ze dat hadden gedaan.

"We brachten een hele dag met hem door", zei Ferrell, eraan toevoegend: "hij hing rond in het huis van zijn Hampton, waar ze al deze feestjes zouden geven. De dokter nam het huis over alsof het zijn eigen huis was, en hij woonde daar als tuinman, " vertelde hij.

De acteur voegde er verder aan toe dat elk verhaal "bizar" werd naarmate ze vorderden.

De presentator van de talkshow vroeg of Rudd en Ferrell Markowitz hadden gevraagd hoe dit was gebeurd. "Dood door duizend snijwonden. Na verloop van tijd besefte hij het gewoon niet totdat hij een beetje te laat wakker werd", zei Ferrell.

In 2012 diende Markowitz zijn eerste klacht in tegen Dr. Ike Herschkopf bij het New York State Department of He alth, maar het duurde lang voordat ze zijn beweringen begonnen te onderzoeken. Nadat een onderzoek van twee jaar was afgerond, ontnam de afdeling Herschkopf in april 2021 zijn vergunning om geneeskunde uit te oefenen.

Met inbegrip van "fraude" en "grove nalatigheid", werd Herschkopf schuldig bevonden aan 16 specificaties van professioneel wangedrag. Van het schokkende verhaal is in 2019 een podcast met dezelfde naam gemaakt door journalist Joe Nocera.

The Shrink Next Door wordt nu gestreamd op Apple TV+

Aanbevolen: