‘Matrix Resurrections’: eerste reacties beginnen sociale media te raken

Inhoudsopgave:

‘Matrix Resurrections’: eerste reacties beginnen sociale media te raken
‘Matrix Resurrections’: eerste reacties beginnen sociale media te raken
Anonim

Vroege reacties op de langverwachte The Matrix Resurrections beginnen binnen te komen nadat het embargo op sociale media donderdagavond eindelijk werd opgeheven. Critici en journalisten zijn naar Twitter gegaan om hun mening te delen over de vierde aflevering van de Matrix-franchise, en het lijkt erop dat de dystopische thriller de recensenten gepolariseerd heeft achtergelaten. Vroege reacties variëren van 'ontzagwekkend' tot 'zeer gebrekkig'.

The Matrix 4 bevat de terugkeer van franchisesterren Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss Lambert Wilson en Jada Pinkett Smith die hun rollen opnieuw opnemen naast franchise-nieuwkomer Abdul-Mateen II. Het trio wordt vergezeld door een aantal spraakmakende co-sterren, waaronder Neil Patrick Harris en Priyanka Chopra.

Resurrections pakt het verhaal twintig jaar nadat The Matrix Revolutions uit 2003 was gestopt op en veel fans hopen dat het het wachten waard was.

Sommige recensenten noemden 'Resurrections' slim en grappig, anderen zeiden dat het de beste film van het jaar was

Polygons Matt Patches prees de film als een van de beste van het jaar en tweette: "The Matrix Resurrections: beste film van het jaar? Zo boos, zo blij, zo leuk, "en gevolgd door verwarring toen hij merkte dat er geen positieve consensusreactie was.

Emily VanDerWerff van VOX zei dat ze halverwege de twee en een half uur durende thriller dacht dat dit misschien wel de beste film ooit was geweest en dat ze 'lovvvvved it'.

Filmrecensent Erik Davis gelooft dat het het wachten waard was en noemde het 'STELLAR'. Slim, grappig, raar, naar zichzelf verwijzend en onverwacht', en dat de film 'wilde inventieve actiescènes, verheven beslissingen over het vertellen van verhalen en een VEEL grote ideeën' bood.

"Keanu Reeves geeft een van zijn beste optredens … Hij en Carrie-Anne Moss hebben nog steeds die magische chemie, met een prachtige, dynamische film die ruw is in stukken en toch geweldige toevoegingen ontdekt in Yahya Abdul-Mateen II en Jessica Henwick," schreef criticus Robert Daniels.

People's Nigel Smith zei dat de nieuwe film 'leuker is dan ik me herinner dat de sequels ooit waren', maar dat de film 'verzand in expositie' en dat 'de climax ROCKS'.

Niet iedereen vond dat de Matrix-franchise had moeten herrijzen

Liz Shannon Miller van Consequence was niet zo enthousiast en zei dat de film niet perfect was en dat sommige scènes 'complete en totale onzin' waren.

Rotten Tomatoes Joey Magidson was teleurgesteld en tweette: Het is een vervolg op Matrix, dat is zeker. Beter dan de laatste twee, verbleekt nog steeds in vergelijking met het origineel. Sommige van de ideeën waar over werd gesproken, zijn interessant, en de cast is een game om terug te komen, maar niet genoeg voelt hier nieuw aan. Solide, maar een teleurstelling.” Hoera!

Alison Foreman van Mashable volgde met nog een vernietigende eerste blik: Ik ben heel blij voor degenen die zullen genieten van TheMatrixResurrections. Ik zit er helaas niet tussen. Het zijn competities beter dan Reloaded en Revolutions - laten we duidelijk zijn dat ze echt niet goed zijn - maar met slechte inzetten. Niets doet ertoe, en niet op een coole nihilistische manier.”

The Matrix Resurrections komt op 22 december in de bioscoop en bij HBO Max, bekijk ondertussen enkele weinig bekende feiten die de eerste film tot een fenomeen maakten.

Aanbevolen: