Waarom waren er zoveel beroemdheden in 'Spy Kids 3D'?

Inhoudsopgave:

Waarom waren er zoveel beroemdheden in 'Spy Kids 3D'?
Waarom waren er zoveel beroemdheden in 'Spy Kids 3D'?
Anonim

In 2001 bracht regisseur Robert Rodriguez de eerste Spy Kids-film uit, en voor het publiek dat verliefd was geworden op zijn door wraak gedreven Mexico Trilogy, of de horrorfilms From Dusk till Dawn en The Faculty, kwam Spy Kids als iets van een schok. Spy Kids, de eerste in een kwartet van films die in de komende 10 jaar werden uitgebracht, was een actie-komedie familiefilm over Carmen en Juni Cortez, twee kinderen die betrokken raken bij spionage nadat hun ouders, voormalige spionnen, zijn gevangengenomen..

Spy Kids maakte kleine sterren van zijn twee hoofdrollen, Alexa Vega en Daryl Sabara. De twee acteurs zijn nu allemaal volwassen, met zangers-echtgenoten, maar ondanks dat ze de hoofdrolspelers van de franchise waren, werden de twee acteurs vaak overschaduwd door de uitgebreide cast van beroemdheden waarmee ze samenwerkten. In de eerste film speelden acteurs als Teri Hatcher, Alan Cumming en Cheech Marin de hoofdrol, evenals franchise-nietjes Antonio Banderas en Carla Gugino als de ouders van de titulaire kinderen. En de sterren stopten niet bij de eerste film. Bij alle vier de inzendingen zijn beroemdheden van de hoogste orde betrokken, van Jessica Alba tot Bill Paxton, Ricky Gervais en Jeremy Piven. Maar waarom hebben zoveel gerespecteerde acteurs zich in de eerste plaats aangesloten bij de low-budget, op een groen scherm gebaseerde productie?

Volgens Looper, "uit een combinatie van liefde voor het medium en Rodriguez' eigen filmgeschiedenis", sloten veel sterren zich aan bij de franchise, vooral voor het derde uitje, Spy Kids 3-D: Game Over. Rodriguez had in zijn eigen huis een filmstudio gebouwd, waardoor hij films zo goedkoop kon produceren dat een terugkeer aan de kassa bijna onvermijdelijk was. Omdat Rodriguez sterren had gemaakt van zijn cast uit zijn eerdere films, zoals Salma Hayek en George Clooney in From Dusk till Dawn, keerden ze terug om hem te helpen voor Spy Kids, en, zoals Antonio Banderas het uitdrukte, de films waren leuk manier om tijd door te brengen op de set met zijn vriend Robert Rodriguez. Maar niet alle cast was destijds bevriend met Robert Rodriguez. Lees verder om erachter te komen welke beroemdheden je vergat een rol te spelen in Spy Kids 3-D !

9 Selena Gomez' eerste filmrol was in 'Spy Kids 3-D'

In haar allereerste filmrol werd acteur-zanger-producer Selena Gomez gecast als Waterpark Girl in Spy Kids 3-D, in een oogwenk-en-je-zult-het-rol die Gomez slechts een handvol woorden om op het scherm uit te spreken. Waterpark Girl huurde Juni in om uit te zoeken waarom het water in haar waterpark "Agua Park" ontbrak.

8 Elijah Wood herenigd met Rodriguez slechts een paar jaar nadat hij samen aan 'The Faculty' had gewerkt

2003 was een belangrijk jaar voor Elijah Wood. Hij was niet alleen de hoofdrolspeler in de film die in de 94 jaar van de Academy de meeste Oscars zou winnen, maar hij zou ook een korte en tragische rol spelen in Spy Kids 3D als The Guy. The Guy had "100 levens over" in het spel, maar werd minder dan een minuut na het verschijnen gedood. Fans van Wood zouden meer filmtijd van de acteur kunnen krijgen in de 201 minuten durende The Lord of the Rings: The Return of the King die in hetzelfde jaar werd uitgebracht.

7 'Spy Kids' lanceerde een spin-off-serie voor Danny Trejo

Danny Trejo, een frequente medewerker en achterneef van Rodriguez, speelde de oom van de spionagekinderen Isador "Machete" Cortez, en de films brachten een pseudo-spin-off voort voor Trejo: de Machete-serie. Hoewel de Machete-films niet passen in het thema van het Spy Kids-universum, heeft Trejo voor de grap gezegd dat de films laten zien wat het personage uitspookt als hij niet op de kinderen past.

6 Emily Osment zou kunnen vliegen in 'Spy Kids'

Voordat Emily Osment beroemd zou worden als Lilly Truscott, de beste vriendin van Miley Stewart, die Hannah Montana in Disney's onvergelijkbare Hannah Montana neerha alt, trad de jonge actrice toe tot het Spy Kids-universum als Gerti Giggles, uitgerust met draaiende staartjes die haar hielpen zweven. Osment voegde zich bij de cast in Spy Kids 2: Island of Dreams en nam haar rol in het vervolg opnieuw op.

5 Steve Buscemi keert terug na zijn existentiële crisis in 'Spy Kids 2'

De eeuwig vreemde Steve Buscemi speelde Romero, de wetenschapper achter Romero's Zoo, de thuisbasis van de genetisch geminiaturiseerde dieren. Romero woont op een onzichtbaar eiland en verscheen net als Osment in de tweede film voordat hij terugkeerde om de familie te helpen in Spy Kids 3-D.

4 Holland Taylor speelde de grootmoeder van Juni en Carmen in 'Spy Kids 3-D'

Holland Taylor, vooral bekend van haar werk aan Two and a Half Men en, meer recentelijk, The Morning Show, speelde de grootmoeder van Juni en Carmen in Spy Kids, maar dat betekende niet dat ze het moest missen alle actie! Tegenwoordig heeft Taylor een geliefde relatie met haar American Horror Story-stervriendin Sarah Paulson.

3 Salma Hayek's carrière begon dankzij Robert Rodriguez

Salma Hayek zwoegde al ongeveer zeven jaar in Mexicaanse telenovelas voordat ze haar doorbraakrol als Carolina in Robert Rodriguez's hit Desperado uit 1995 naast Antonio Banderas belandde. Slechts een jaar later zou ze meer erkenning krijgen als Santanico Pandemonium in From Dusk till Dawn en een paar jaar later zou ze zich weer bij Robert Rodriguez voegen voor Spy Kids 3-D. Ze speelde Gerti Giggles' moeder Cesca en liet zien hoe vlechten in de familie voorkomen.

2 Sylvester Stallone deed mee aan 'Spy Kids 3-D' voor zijn eigen kinderen

Rodriguez had Stallone voor het eerst ontmoet in 1997 en was verrast hoe grappig hij de actiester vond. Hij besloot Stallone te casten als de gemene Toymaker (in vier verschillende iteraties) in Spy Kids 3D, en voor Stallone was het accepteren van de klus gemakkelijk gedaan: zijn kinderen zijn grote Spy Kids-fans. "Ik moest het doen", zegt hij. "Anders zou ik verstoten worden door een 6-jarige."

1 George Clooney speelde de president in 'Spy Kids 3-D'

Ongetwijfeld een van de grootste namen die Spy Kids vereerde met zijn aanwezigheid, de voormalige ER-ster George Clooney was slechts een paar jaar eerder begonnen met zijn overgang van tv naar film samen met Salma Hayek in Rodriguez's From Dusk till Dawn. Zijn verrassende cameo in Spy Kids 3-D zag de ster de president van de Verenigde Staten van Amerika spelen, om vervolgens over te stappen en onthuld te worden als de gemene Toymaker in vermomming.

Aanbevolen: