Waarom verschijnen er zoveel beroemdheden op de A-lijst in tv-commercials?

Inhoudsopgave:

Waarom verschijnen er zoveel beroemdheden op de A-lijst in tv-commercials?
Waarom verschijnen er zoveel beroemdheden op de A-lijst in tv-commercials?
Anonim

Zijn blockbusterfilms en bekroonde tv-shows niet genoeg, of moeten beroemdheden echt hun zakken vullen met commerciële tv-inkomsten?

Fans beginnen zich echt af te vragen of beroemdheden uit de A-lijst naar tv-spots komen omdat ze dat willen, of omdat er een vreemde psychologische truc in het spel is om consumenten ertoe te brengen meer te kopen … nou ja, alles.

Commercieel werk is gemakkelijk voor A-Listers

Eén reden waarom veel beroemdheden ervoor kiezen om commercieel werk te doen? Het kan zijn dat tv-spots gemakkelijk geld opleveren in vergelijking met projecten op langere termijn, van slopende filmschema's voor films tot seizoenslange verplichtingen tot sitcoms.

Er is ook het feit dat andere soorten beroemdheden, zoals muzikanten, in veel gevallen muziek moeten blijven maken om geld te verdienen. Dat verklaart natuurlijk niet waarom Drake er bijvoorbeeld voor koos om met de nieuwe Jake in een State Farm-commercial te verschijnen.

Dus misschien is het filmen van reclame soms gewoon leuk? Trouwens, Drake krijgt waarschijnlijk een zeer hoge vergoeding -- maar het is duidelijk dat State Farm hem kan betalen.

Sommige reclames betekenen constant werk

Hoewel A-listers waarschijnlijk geen moeite hebben om lucratieve optredens te vinden, is het waar dat commercials een stabielere bron van inkomsten kunnen bieden. Maar ze bieden celebs ook een constante blootstelling aan hun fans en een groter publiek dat merkloyaliteit kan beginnen te ontwikkelen - zowel aan wat de celeb ook verkoopt, als aan de celeb zelf.

Natuurlijk gaat het commerciële werk niet altijd zoals gepland, zelfs niet voor A-listers. Hoewel Drake's verzekeringsbit grappig was, waren kijkers niet blij met Khloe Kardashian die True betrekt in haar commercial voor migrainemedicijnen.

Maar andere beroemdheden gingen de tegenovergestelde route; schitteren in tv-advertenties voordat ze echte A-listers worden. En het punt is dat veel voorheen obscure acteurs populairder zijn geworden vanwege hun acteervaardigheden in commercials.

De vrouw uit de commercials van 'Jake from State Farm' heeft bijvoorbeeld een lang Hollywood-cv dat alleen maar is gegroeid sinds ze om drie uur 's nachts verscheen als de verdachte, badjas-dragende vrouw.

Waarom huren bedrijven A-Listers in voor commercials?

Het is logisch dat beroemdheden een lekker salaris, een beetje PR en meer zichtbaarheid willen, en misschien zelfs wat productvoordelen. Maar waarom zou een groot bedrijf investeren in een beroemdheid op hoog niveau voor een commercial?

Omdat, wetenschap. Onderzoek heeft bevestigd dat aantekeningen van beroemdheden deel uitmaken van moderne marketing omdat ze effectief zijn in het promoten van producten. In de loop van de tijd hebben onderzoeken bevestigd dat "er een direct verband bestaat tussen het gebruik van beroemdheden in advertenties en de verbetering van de bedrijfswinsten."

Dus zelfs als een bedrijf tonnen contant geld moet betalen om een beroemdheid voor hun merk te laten vertegenwoordigen, is het meestal de investering waard.

Aanbevolen: