Wat is de meest succesvolle komedie van Adam Sandler?

Inhoudsopgave:

Wat is de meest succesvolle komedie van Adam Sandler?
Wat is de meest succesvolle komedie van Adam Sandler?
Anonim

Hollywood-ster Adam Sandler verwierf bekendheid als castlid op Saturday Night Live tussen 1990 en 1995, waarna hij een van de meest bekende komische acteurs in de industrie werd. In 2021 sloot de acteur zelfs een deal voor vier films met Netflix ter waarde van meer dan $ 250 miljoen.

Hoewel Adam Sandler in allerlei verschillende genres heeft gespeeld, lijdt het geen twijfel dat de acteur vooral bekend is om zijn komedies. Vandaag bekijken we welke van Sandlers komedies het meest opleverde aan de kassa!

10 'The Longest Yard' - Box Office: $ 191,5 miljoen

De aftrap is de sportkomedie The Longest Yard uit 2005. Daarin portretteert Adam Sandler Paul "Wrecking" Crewe, en hij schittert naast Chris Rock, James Cromwell, Nelly, William Fichtner en Burt Reynolds. The Longest Yard vertelt het verhaal van gevangenen die een voetb alteam vormen - en het heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 191,5 miljoen op aan de kassa.

9 'Anger Management' - Box Office: $ 195,7 miljoen

De volgende op de lijst is de buddy-komedie Anger Management uit 2003 waarin Adam Sandler David "Dave" Buznik speelt. Naast Sandler zijn er ook Jack Nicholson, Marisa Tomei, Luis Guzmán, Woody Harrelson en John Turturro in de film te zien. De film volgt een zakenman die is veroordeeld tot een woedebeheersingsprogramma en heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Anger Management verdiende uiteindelijk $ 195,7 miljoen aan de kassa.

8 '50 First Dates' - Box Office: $ 198,5 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische komedie 50 First Dates uit 2004, waarin Adam Sandler samen met zijn goede vriend Drew Barrymore de hoofdrol speelt. Daarin portretteert Sandler Henry Roth, en naast hem en Barrymore zijn er in de film ook Rob Schneider, Sean Astin, Blake Clark en Dan Aykroyd te zien.

50 First Dates vertelt het verhaal van een man die verliefd wordt op een vrouw met geheugenverlies en hem de volgende dag vergeet - en het heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 198,5 miljoen aan de kassa.

7 'You Don't Mess With The Zohan' - Box Office $ 204,3 miljoen

De komedie uit 2008 You Don't Mess with the Zohan, waarin Adam Sandler Zohanele "Zohan" Dvir speelt, is de volgende. Naast Sandler zijn er in de film ook John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan en Rob Schneider te zien. De film volgt een Israëlische Special Forces-soldaat die zijn dood in scène zet en naar New York City gaat om haarstylist te worden. You Don't Mess with the Zohan heeft momenteel een rating van 5,6 op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 204,3 miljoen op aan de kassa.

6 'Bedtime Stories' - Box Office: $ 212,9 miljoen

De volgende op de lijst is de fantasiekomedie Bedtime Stories uit 2008. Daarin speelt Adam Sandler Skeeter Bronson en schittert hij naast Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths en Jonathan Pryce. De film volgt een hotelklusjesman wiens weelderige verha altjes voor het slapengaan op magische wijze uitkomen - en het heeft momenteel een 6,0-beoordeling op IMDb. Bedtime Stories verdiende uiteindelijk $ 212,9 miljoen aan de kassa.

5 'Go With It' - Box Office: $ 215 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de romantische komedie uit 2011 Just Go with It. Daarin speelt Adam Sandler Dr. Daniel "Danny" Maccabee, en hij schittert naast Jennifer Aniston en Nicole Kidman. Just Go with It is een remake van de film Cactus Flower uit 1969 - en heeft momenteel een beoordeling van 6,4 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 215 miljoen aan de kassa.

4 'Big Daddy' - Box Office: $ 234,8 miljoen

Laten we verder gaan met de komedie Big Daddy uit 1999 waarin Adam Sandler Sonny Koufax speelt. Naast Sandler zijn er in de film ook Joey Lauren Adams, Jon Stewart, Rob Schneider, Cole en Dylan Sprouse en Leslie Mann te zien.

Big Daddy vertelt het verhaal van een man die een kind adopteert om indruk te maken op zijn vriendin - en het heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. De film bracht uiteindelijk $ 234,8 miljoen op aan de kassa.

3 'Klik' - Box Office: $ 240,7 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de komediefilm Click uit 2006. Daarin speelt Adam Sandler Michael Newman en schittert hij naast Kate Beckinsale, Christopher Walken, Henry Winkler, David Hasselhoff en Julie Kavner. De film volgt een man die een magische universele afstandsbediening verwerft waarmee hij de realiteit kan controleren - en het heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. Click verdiende uiteindelijk $ 240,7 miljoen aan de kassa.

2 'Grown Ups 2' - Box Office: $247 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de komedie Grown Ups 2 uit 2013 die het vervolg is op Grown Ups uit 2010. Daarin speelt Adam Sandler Lenny Feder en schittert hij naast Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek en Maya Rudolph. De film heeft een beoordeling van 5,3 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 247 miljoen op aan de kassa.

1 'Grown Ups' - Box Office: $ 271,4 miljoen

En tot slot, de lijst wordt afgerond met de komedie 'Grown Ups' uit 2010 die vijf vrienden voor het leven volgt terwijl ze drie decennia herenigen na het winnen van hun basketbalkampioenschap op de middelbare school in 1978. De film heeft momenteel een beoordeling van 5,9 op IMDb en bracht uiteindelijk een indrukwekkende 271,4 miljoen dollar op - waardoor het op het moment van schrijven de meest winstgevende komedie van Adam Sandler is.

Aanbevolen: