Welke van de broers en zussen van Dolly Parton had de meest succesvolle carrière?

Inhoudsopgave:

Welke van de broers en zussen van Dolly Parton had de meest succesvolle carrière?
Welke van de broers en zussen van Dolly Parton had de meest succesvolle carrière?
Anonim

Countryzangeres en succesvolle zakenvrouw Dolly Parton,75, is niet het enige muzikale talent dat voortkomt uit haar familie. Verre van. Dolly, die opgroeide in de Smoky Mountains van Tennessee, heeft liefdevol gesproken over haar nederige opvoeding met haar broers en zussen, en hoe belangrijk zingen thuis voor hen was toen ze opgroeiden met heel weinig. Zoals Dolly zelf beschrijft, was het gezin "vuil arm", en moesten ze vaak hun fantasie gebruiken en zichzelf vermaken toen ze jong waren.

Dolly is de vierde van elf overlevende kinderen van haar moeder Avie Lee en vader Robert Lee Parton. Haar broers en zussen, zes jongens en zes meisjes, zijn Willadeene, David Wilburn, Coy Denver, Robert Lee, Stella Mae, Cassie Nan, Randle Huston (overleden), Larry Gerald (overleden), tweeling Floyd Estel (overleden) en Frieda Estelle, en Rachel Ann. Velen delen de fantastische muzikale vaardigheden van hun beroemde zus, en sommigen hebben zelfs besloten om zich in de showbusiness en roem te wagen - geïnspireerd door Dolly's wereldwijde succes.

Dus welke van Dolly's broers en zussen hebben ook een grote carrière opgebouwd, en wie heeft in het algemeen het meeste succes gehad?

6 Verschillende van Dolly's broers en zussen zijn niet in de showbusiness gegaan

Voor veel van Dolly's broers en zussen waren showbusiness of grote carrières niet iets waar ze in geïnteresseerd waren, en ze hebben ingehouden, grotendeels privé-levens geleid. David Parton, 77, Coy Parton, 76, en Robert Lee Parton Jr., 71, leven normaal en hebben niet actief succes nagestreefd. Dolly's echtgenoot, Carl, is ook beroemd privé, en hij vermijdt de schijnwerpers waar hij kan.

5 Broeder Randy is ook in de muziekbusiness gegaan

Dolly was niet de enige Parton met muzikaal talent. Haar jongere broer Randy, 65, streefde ook een muziekcarrière na. Hij vond enig succes met optredens met zijn band, Moonlight Bandits, en zong ook op de soundtrack van de film uit 1984, Rhinestone met in de hoofdrol Dolly en Sylvester Stallone. Hij trad ook op met zus Rachel in de acapellagroep van Dollywood, Honey Creek.

4 Willadeene vond succes als auteur

De talenten van de Parton-clan gaan verder dan muzikaal entertainment. Willadeene, de oudste Parton, 79, heeft haar hand op het schrijven gericht en heeft verschillende boeken op haar naam gepubliceerd - die vaak de familiegeschiedenis van de Partons beschrijven. Haar memoires, Smoky Mountain Memories: Stories from the Hearts of the Parton Family, werd in 1996 gepubliceerd en werd gevolgd door haar kookboek uit 1997, All-Day Singing & Dinner on the Ground.

3 Rachel had succes op het gebied van acteren

Dolly's jongere zus, Rachel Parton Dennison, 60, heeft verder bijgedragen aan het succes van de familie, met een voorspoedige carrière in zang en acteren. Ze speelde in de ABC sitcom 9 tot 5 van 1982 tot 1988, en zong ook in Honey Creek. Ze trad ook op met zus Dolly - in 2014 zongen ze samen met zus Stella op de Red Tent Women's Conference in Tennessee.

2 Tweeling Cassie en Freida kunnen ook wonderbaarlijk zingen

De zanggenen waren sterk in deze familie. Cassie Parton, 68, en Freida Parton, 62, hebben ook succes gevonden als zangers en artiesten.

Cassie Nan heeft samen met haar broer Randy op het podium gestaan in de Dollywood-show "My People".

Freida, hoewel ze nu met pensioen is, had in de jaren tachtig veel succes met optredens in een punkband en zong ook back-up op verschillende albums van Dolly. Ze had echter een grote carrièreswitch toen ze besloot een gewijde predikant te worden. Ze is succesvol geweest in haar religieuze carrière, ze heeft haar eigen trouwkapel geopend in Sevierville, en nu leidt ze vaak bruiloften.

1 Stella Parton is misschien wel de meest succesvolle

Van alle broers en zussen van Dolly Parton is het misschien Stella die het meest succesvol is geworden en die roem het hardst heeft nagestreefd. Stella, 70, heeft behoorlijk veel succes gehad in zingen en acteren. Ze volgde Dolly's voetsporen op de voet, maakte haar countryzangdebuut in 1967 en bracht in de jaren '70 verschillende grote countryhits uit. Haar grootste hit was het nummer 'I Want to Hold You in My Dreams Tonight' uit 1975. Tijdens haar carrière heeft ze maar liefst 23 studioalbums uitgebracht. Haar nieuwste, Survivor, werd uitgebracht in 2019 en bevat een cover van 'Wake Me Up' van Avicii.

Haar acteercarrière is even succesvol geweest. Ze verscheen in tal van Broadway-musicals, waaronder Seven Brides For Seven Brothers en recentelijk in Dolly's televisiefilm Coat of Many Colors uit 2015.

Stella heeft haar vaardigheden ook gebruikt om anderen te helpen, nadat ze met succes een carrière in het maatschappelijk werk heeft gedaan. Ze geeft les aan de New Opportunity School for Women van Berea College, Kentucky, waar ze kwetsbare vrouwen helpt hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Alsof dit nog niet genoeg was, heeft Stella ook haar eigen adviesbureau opgericht, Attic Entertainment Artist Development en Entertainment Consulting, waar ze vaardigheden in de entertainmentindustrie doceert, en heeft ze niet minder dan drie kookboeken geschreven. Behoorlijk indrukwekkend spul!

Aanbevolen: