Wat is de meest succesvolle komedie van Jim Carrey?

Inhoudsopgave:

Wat is de meest succesvolle komedie van Jim Carrey?
Wat is de meest succesvolle komedie van Jim Carrey?
Anonim

Hollywood-ster Jim Carrey werd begin jaren '90 beroemd en sindsdien staat hij bekend als een van de beste komische acteurs in de industrie. Hoewel Carrey in tal van genres heeft gespeeld, worden zijn komedies altijd enorme blockbusters.

Vandaag bekijken we welke van zijn komedies het meeste aan de kassa heeft gehaald. Van Dumb And Dumber tot Bruce Almighty - blijf scrollen om te zien welke film meer dan $ 400 miljoen heeft verdiend!

10 'Fun With Dick And Jane' - Box Office: $ 204,7 miljoen

De aftrap is de zwarte komedie uit 2005 Fun with Dick and Jane, waarin Jim Carrey Dick Harper speelt. Naast Carrey zijn er in de film ook Téa Leoni, Alec Baldwin en Richard Jenkins te zien. Fun with Dick and Jane is een remake van de gelijknamige film uit 1977 - en heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb. De komedie verdiende uiteindelijk $ 204,7 miljoen aan de kassa.

9 'Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events' - Box Office: $ 211,5 miljoen

De volgende op de lijst is A Series of Unfortunate Events uit 2004, de zwarte avonturenkomedie Lemony Snicket. Daarin speelt Jim Carrey de rol van graaf Olaf, en hij schittert naast Jude Law, Liam Aiken, Emily Browning, Jennifer Coolidge en Meryl Streep. De film is een bewerking van de eerste drie romans van de kinderboekenreeks A Series of Unfortunate Events van Lemony Snicket. Het heeft momenteel een 6,8-rating op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 211,5 miljoen op aan de kassa.

8 'Ace Ventura: When Nature Calls' - Box Office: $ 212,4 miljoen

Laten we verder gaan met de detectivekomedie Ace Ventura: When Nature Calls uit 1995. Daarin speelt Jim Carrey Ace Ventura en schittert hij naast Ian McNeice, Simon Callow, Maynard Eziashi en Bob Gunton.

De film is het tweede deel van de Ace Ventura-franchise en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. Ace Ventura: When Nature Calls verdiende $ 212,4 miljoen aan de kassa.

7 'Yes Man' - Box Office: $ 223,2 miljoen

De romantische komedie Yes Man uit 2008 waarin Jim Carrey Carl speelt, is de volgende. Naast Carrey zijn er in de film ook sterren Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins en Terence Stamp. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires uit 2005 van Danny Wallace, en heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb. Yes Man bracht uiteindelijk $ 223,2 miljoen op aan de kassa.

6 'Dumb And Dumber' - Box Office: $ 247,3 miljoen

De volgende op de lijst is de buddykomedie Dumb and Dumber uit 1994. Daarin speelt Jim Carrey Lloyd Christmas en schittert hij naast Jeff Daniels, Lauren Holly, Karen Duffy, Mike Starr en Charles Rocket. De film volgt twee domme vrienden die op reis gaan om een koffer vol geld terug te geven - en die heeft momenteel een 7.3 rating op IMDb. Dumb and Dumber verdienden uiteindelijk $247,3 miljoen aan de kassa.

5 'Liar Liar' - Box Office: $ 302,7 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag opent met de fantasiekomedie Liar Liar uit 1997, waarin Jim Carrey Fletcher Reede speelt. Naast de acteur, zijn er in de film ook Maura Tierney, Jennifer Tilly, Swoosie Kurtz, Amanda Donohoe en Anne Haney te zien. De film volgt een pathologische leugenaar die 24 uur lang niet kan liegen dankzij de verjaardagswens van zijn zoon. Liar Liar heeft momenteel een 6,9-rating op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 302,7 miljoen op aan de kassa.

4 'Sonic The Hedgehog' - Box Office: $ 319,7 miljoen

Laten we verder gaan met de actie-avonturenkomedie Sonic the Hedgehog uit 2020. Daarin speelt Jim Carrey Dr. Robotnik en schittert hij naast Ben Schwartz, James Marsden en Tika Sumpter.

De film is gebaseerd op de videogamefranchise met dezelfde naam en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Sonic the Hedgehog verdiende uiteindelijk $319,7 miljoen aan de kassa.

3 'How The Grinch Stole Christmas' - Box Office: $ 345,1 miljoen

De top drie van de lijst van vandaag is de kerstkomedie How the Grinch Stole Christmas uit 2000. Daarin speelt Jim Carrey de Grinch - een rol die bijna door iemand anders werd gespeeld - en hij schittert naast Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Bill Irwin, Molly Shannon en Taylor Momsen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr. Seuss uit 1957 en heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Hoe de Grinch Stole Christmas uiteindelijk $ 345,1 miljoen opbracht aan de kassa.

2 'The Mask' - Box Office: $ 351.6 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de superheldenkomedie The Mask uit 1994, waarvan fans hopen dat er ooit een vervolg komt. Daarin speelt Jim Carrey Stanley Ipkiss / The Mask, en hij schittert naast Peter Riegert, Peter Greene, Amy Yasbeck, Richard Jeni en Cameron Diaz. De film was oorspronkelijk bedoeld als een horrorproject, maar gelukkig hebben de filmmakers daar verandering in gebracht. The Mask heeft momenteel een 6,9-rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 351,6 miljoen aan de kassa.

1 'Bruce Almighty' - Box Office: $ 484,6 miljoen

Ten slotte, de lijst met plek nummer één, is de fantasiekomedie Bruce Almighty uit 2003. Daarin portretteert Jim Carrey Bruce Nolan en speelt hij samen met Morgan Freeman, Jennifer Aniston en Philip Baker Hall. De film volgt een man die een enorme levensles van God krijgt - en heeft momenteel een beoordeling van 6,8 op IMDb. Bruce Almighty verdiende uiteindelijk $ 484,6 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: