Ryan Gosling werd gedwongen om met deze actrice te leven tijdens hun voorbereiding op 'Blue Valentine

Inhoudsopgave:

Ryan Gosling werd gedwongen om met deze actrice te leven tijdens hun voorbereiding op 'Blue Valentine
Ryan Gosling werd gedwongen om met deze actrice te leven tijdens hun voorbereiding op 'Blue Valentine
Anonim

Blue Valentine was een van de beste indiefilms van 2010. Schrijver en regisseur van Derek M. Cianfrance was erin geslaagd een aantal grote namen binnen te halen voor het project, zijn allereerste speelfilm. Een daarvan was Ryan Gosling, ster van The Notebook van een paar jaar eerder. Naast hem in de cast was Michelle Williams van Dawson's Creek, en het paar werkte ook samen in de Verenigde Staten van Leland (2003).

Belangrijkste fotografie was oorspronkelijk bedoeld om plaats te vinden in Californië, dezelfde plaats waar het verhaal zich afspeelde. Dit werkte niet helemaal voor Williams en de opnamelocaties werden in plaats daarvan verplaatst naar Brooklyn, New York en Honesdale, Pennsylvania. Het verhaal setting werd ook veranderd in Brooklyn. Als gevolg hiervan vonden de twee co-sterren het verstandig om samen te wonen voor de periode van de shoot, en uiteindelijk deelden ze de kosten van levensonderhoud en huishoudelijke taken.

Michelle Williams weigerde bijna de kans om in 'Blue Valentine' te verschijnen

Het script voor Blue Valentine kwam voor het eerst op de schoot van Williams in 2002, toen ze nog maar 21 jaar oud was. Gosling was toen ook 21, maar het zou pas in 2006 zijn dat hij ermee instemde om mee te doen aan het project. De opnames zouden pas in 2009 beginnen, toen Cianfrance zich inspande om financiering te vinden voor de productie van de film.

Een poster voor de film 'Blue Valentine&39
Een poster voor de film 'Blue Valentine&39

In de tussentijd mocht Williams schitteren in de film Brokeback Mountain. Het was op deze set waar ze in 2004 hoofdster Heath Ledger ontmoette, met wie ze kort daarna begon te daten. Het stel ging ook samenwonen, in de wijk Boerum Hill in Brooklyn. Hun dochter Matilda werd het jaar daarop geboren.

Ledger zou tragisch sterven in januari 2008, ongeveer een jaar voordat de productie van Blue Valentine zou beginnen. Met het vooruitzicht haar leven met Matilda uit New York te moeten ontwortelen voor het project, weigerde Williams bijna de kans om in de film te verschijnen. Cianfrance slaagde er echter in haar te overtuigen door de hele productie naar locaties bij haar in de buurt te verplaatsen.

Gosling zou uiteindelijk zelf een inwoner van New York worden na het einde van de productie van de film, maar hij was nog niet permanent naar de stad verhuisd.

Directeur Derek Cianfrance moedigde zijn co-sterren aan om samen te leven

Blue Valentine werd gefilmd in de loop van vier weken, een periode waarin Cianfrance zijn co-sterren aanmoedigde om samen te leven. Dit was zijn manier om hen te helpen de chemie van hun personages op te bouwen. In een interview met HollywoodLife.com legde Williams uit dat hun leven in deze periode erg veel leek op dat van een getrouwd stel, waarbij Gosling zelfs hielp met huishoudelijke taken.

'Blue Valentine'-ster Ryan Gosling met regisseur Derek Cianfrance
'Blue Valentine'-ster Ryan Gosling met regisseur Derek Cianfrance

"We deden alles; we woonden overdag samen", zei ze. "Hij hielp altijd met de afwas. Het was leuk." Ondanks haar aanvankelijke aarzeling om door te gaan met de film, legde de actrice uit dat de bereidheid van Cianfrance om zich aan haar aan te passen haar aan het denken zette.

"Derek maakte het mij onmogelijk om nee te zeggen," legde ze uit. "De film speelde zich af in Californië en zou daar worden opgenomen. Ik zei dat ik vastbesloten was om op één plek te blijven en mijn dochter elke ochtend naar school te brengen en haar 's avonds naar bed te brengen. Hij zei: 'Ok, als we kan dat, doe jij de film?' Het moest dus in Californië zijn [maar] hij zette het op het oosten."

Blue Valentine volgt het verhaal van twee geliefden, van daten tot trouwen en uiteindelijk scheiden.

Cianfrance zou meningsverschillen veroorzaken tussen Gosling en Williams

Een rapport in de Huffington Post in 2011 beweerde dat Cianfrance meningsverschillen tussen Gosling en Williams zou veroorzaken om de conflicten van het verhaal te voeden. Het idee dat The Notebook-ster de afwas moet doen, kwam misschien niet van de regisseur, maar het droeg wel bij aan de spanning die vervolgens op het scherm zou blijven hangen.

Gosling en Williams in een scène uit 'Blue Valentine&39
Gosling en Williams in een scène uit 'Blue Valentine&39

"Alledaagse huishoudelijke taken hebben een manier om twee mensen echt te laten stagneren en iets moois te verslechteren", zei Cianfrance. "Het zijn geweldige acteurs, maar ze doen ook niet alsof. Als er iets wordt gezegd of gedaan dat slechte gevoelens oproept, wordt het niet vergeten."

Tegelijkertijd vond hij echter ook een manier voor de twee om hekken te herstellen na een ruzie. "Maar ik zou ze na een dag vechten naar het familiepretpark laten gaan", legde hij uit. "Ze zouden de echte wereld in moeten gaan en een glimlach op moeten toveren."

Het was het uiteindelijk allemaal waard, want Blue Valentine genoot van behoorlijk commercieel en kritisch succes. Williams werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor haar optreden, terwijl Gosling ook een nominatie in de wacht sleepte.

Aanbevolen: