Brad Pitt werd gedwongen te schitteren in deze film die $ 500 miljoen opleverde

Inhoudsopgave:

Brad Pitt werd gedwongen te schitteren in deze film die $ 500 miljoen opleverde
Brad Pitt werd gedwongen te schitteren in deze film die $ 500 miljoen opleverde
Anonim

Brad Pitt heeft tijdens zijn carrière veel erkenning gekregen. Maar hij kreeg de meeste nominaties en prijzen voor zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood. Het leverde hem ook zijn allereerste Oscar op in 2019, op 56-jarige leeftijd. Hij acteert al sinds de late jaren 80 en speelde al in films in de vroege jaren 90, dus hoe komt het dat het een hele tijd duurde voordat hij die Academy Award scoorde winnen? Volgens de acteur zelf was hij voorheen niet zo selectief in zijn rollen. Hij zei dat dat pas veranderde nadat hij in de film Troy uit 2004 speelde, wat hij alleen maar moest doen.

De film was redelijk goed - bovenaan de kassa tijdens het openingsweekend, waar hij $ 46 verdiende.9 miljoen, waarmee hij wereldwijd maar liefst $ 497 miljoen verdiende, waarmee het de achtste meest winstgevende film van dat jaar was, en een Oscar-nominatie kreeg voor Beste Kostuumontwerp. Ten slotte wordt het gebeeldhouwde spartaanse lichaam van Brad Pitt als Achilles tot op de dag van vandaag beschouwd als zijn grootste lichaamsbouw. Dat is ondanks het feit dat hij de film zelf niet leuk vindt. Maar de acteur onthulde dat het nog steeds een enigszins carrièreveranderend project was. Dit is wat hij echt voelt over het epische oorlogsdrama.

Brad Pitt deed alleen 'Troy' vanwege kritieke omstandigheden

Als hij de keuze had gehad, zou Brad Pitt Troy hebben verlaten. Maar de kansen waren op dat moment tegen hem. "Ik moest Troy doen omdat - ik denk dat ik dit nu allemaal kan zeggen - ik me terugtrok uit een andere film en toen iets voor de studio moest doen", vertelde hij aan de New York Times. Desondanks leverde de World War Z-ster natuurlijk een geweldige prestatie. De acteur verduidelijkte dat "het niet pijnlijk was" om de film te maken, maar hij bekende dat hij niet volledig aan boord was met de richting ervan.

"Ik realiseerde me dat de manier waarop de film werd verteld niet was zoals ik wilde. Ik heb er mijn eigen fouten in gemaakt", zei hij. Een decennium voor Troy had Pitt een soortgelijke ontevredenheid ervaren over een film die hij maakte. De Fight Club-acteur was blijkbaar "ellendig" op de set van Interview with the Vampire. Naar verluidt had hij er een hekel aan om zes maanden in het donker door te brengen, lagen make-up te dragen en een personage te spelen dat niet zo "interessant" was als wat hem aanvankelijk werd voorgehouden.

Brad Pitt hield niet van het plot van 'Troy'

De critici van Rotten Tomatoes waren het erover eens dat Troy "een gespierd, vermakelijk spektakel was, maar zonder emotionele weerklank." Brad Pitt was het daar niet meer mee eens. Hij gaf toe dat het complot 'hem gek maakte'. Maar volgens de acteur had hij ook spijt van andere films die hij maakte, zoals het veelgeprezen 12 Monkeys. "Ik heb de eerste helft van 12 Monkeys genageld", vertelde Pitt in hetzelfde interview aan de New York Times."Ik had de tweede helft helemaal verkeerd"

Volgens de acteur zei hij dat hij het gevoel had dat hij het personage niet kon weergeven omdat hij het script niet kon achterhalen. "Die uitvoering stoorde me omdat er een val in het schrijven zat. Het is niet de schuld van het schrijven, maar het was iets dat ik niet kon achterhalen. Ik wist in de tweede helft van de film dat ik de gimmick speelde van wat echt was in de eerste helft, tot de laatste scène, en het stoorde me [expletief]", zei de tweevoudig Golden Globe Award-winnaar.

'Troy' deed Brad Pitt nadenken over zijn toekomstige projecten

Brad Pitt zei dat hij het gevoel had dat Troy diepgang miste. "Ik zou verwend worden door met David Fincher samen te werken. Wolfgang Petersen is niet gering. Das Boot is een van de beste films aller tijden. Maar ergens daarin werd Troy een soort commercieel ding", legde hij uit. Maar hij zei dat het op een bepaalde manier van carrière veranderde, omdat het hem inspireerde om vanaf dat moment alleen betrokken te raken bij 'kwaliteitsverhalen'."Elk schot was als, hier is de held! Er was geen mysterie. Dus rond die tijd nam ik de beslissing dat ik alleen zou investeren in kwaliteitsverhalen, bij gebrek aan een betere term," vervolgde hij.

In de jaren die volgden na de op Ilias gebaseerde film, begon Brad Pitt beslist kieskeuriger te worden met zijn rollen. Zoals hij zei: "Het was een duidelijke verschuiving die leidde tot het volgende decennium van films." Zo wees hij de rol van Big Daddy (gespeeld door Nicolas Cage) in de doorbraakfilm van Chloe Grace Moretz, Kickass, af. Pitt besloot in plaats daarvan in Inglorious Basterds te spelen. Het was de eerste samenwerking van de acteur met Quentin Tarantino, die veel fans nu beschouwen als Brad Pitt's Oscars-ticket.

Aanbevolen: