Zendaya werd uit deze film gedwongen vanwege de fans

Inhoudsopgave:

Zendaya werd uit deze film gedwongen vanwege de fans
Zendaya werd uit deze film gedwongen vanwege de fans
Anonim

Aaliyah's fans waren woedend toen ze hoorden dat Zendaya was gecast als de overleden zangeres voor Lifetime's tv-film uit 2014, Aaliyah: The Princess of R&B. De trouwe fans van de "Rock the Boat"-hitmaker waren naar sociale media gegaan, woedend over het feit dat Zendaya en Aaliyah geen echte gelijkenis deelden, met sommigen ervan overtuigd dat de film om een reden rechtstreeks naar tv ging - omdat het niet van plan was om de moeite waard zijn om voor te betalen.

De opmerkingen van mensen op sociale media waren meedogenloos, maar het leek duidelijk dat mensen niet blij waren met de castingkeuze van de door Wendy Williams geproduceerde televisiefilm, wat Zendaya ertoe bracht een verklaring vrij te geven waarin ze bevestigde dat ze zich terugtrok van het spelen van de rol uit respect voor de fans en familieleden.

Hoewel er geen reden was om aan te nemen dat de familie van Aaliyah het niet eens zou zijn met de castingkeuze, werd ze volledig uitgesloten van het helpen bij het vertellen van het verhaal van de film, waarbij ze zich verder afvroegen hoeveel van de film waar was en hoeveel was gebaseerd op fictie.

De algehele productie en casting lieten een zure smaak achter in de mond van mensen, en aangezien velen al hadden benadrukt hoe ze het project boycotten als Lifetime verder zou gaan met Zendaya -- die naar verluidt een relatie heeft met Tom Holland -- als hoofdrolspeler trok de laatste zich terug en besloot dat het beter was om de rol toch niet te spelen.

Waarom keerde Zendaya terug uit de Lifetime Movie?

In juni 2014 bevestigde Lifetime dat het Zendaya als Aaliyah had gecast, en slechts enkele minuten nadat de verklaring met de pers was gedeeld, begon de naam van het Disney-aluin populair te worden op sociale media.

“Aaliyah was een tengere vrouw met een bruine huidskleur. Wie is het cherubijngezicht, het ivoorkleurige meisje, Harpo?' schreef een geërgerde fan op Twitter, terwijl een ander eraan toevoegde: Dit moet echt een grap zijn. Zendaya gecast als Aaliyah? Ze nemen letterlijk iemand in dienst voor deze rol zie ik? Ik kijk niet.”

Maar daar eindigde het niet.

Een andere woedende fan vervolgde: Ik denk dat we de film in het algemeen moeten boycotten. Het wordt al geproduceerd door Wendy en Lifetime, dus om te bedenken dat de film alles is wat de moeite waard is om te bekijken, naast het feit dat Zendaya de hoofdrol zal spelen, is een totale misser voor mij.”

Duidelijk overstuur en gehinderd door de negatieve opmerkingen op sociale media, besloot Zendaya haar mening over de kwestie te uiten en te delen waarom ze besloot om de rol op zich te nemen, om te beginnen, uit te leggen dat Aaliyah een van haar was grootste inspiratiebronnen opgroeien.

Dus natuurlijk werd ze aangetrokken door de kans om het karakter te belichamen van iemand die ze al zo lang bewondert. Ze had niet verwacht zo'n reactie te krijgen van Aaliyah's fans, waarbij velen haar ervan beschuldigden niet "zwart genoeg" te zijn om de rol te vertolken.

“Ze is een inspiratie en invloed geweest in mijn hele carrière, haar talent schijnt nog steeds helderder dan ooit, het enige wat ik wil doen is haar eren”, deelde ze op Twitter. "Ik ben slechts een 17-jarig meisje dat werd gecast om een van haar grootste inspiratiebronnen positief te spelen."

Een maand later vertelde Zendaya dat ze uit de film was gestopt - maar NIET omdat ze door fans onder druk werd gezet om te stoppen; het was simpelweg omdat de productiewaarde ontbrak.

Vermoedelijk werden de rechten op de muziek van Aaliyah geweigerd door de nalatenschap van de zangeres, naast andere zaken achter de schermen, waardoor Zendaya het gevoel kreeg dat het project niet zou voldoen aan de verwachtingen waarop ze had gehoopt.

En aangezien ze al zulke negatieve feedback had gekregen, wist Zendaya dat als de film niet bijna perfect zou zijn, ze zou worden geroosterd als ze zelfs maar instemde om de rol vanaf het begin op zich te nemen.

De reden waarom ik ervoor koos om de Aaliyah-film niet te doen, had niets te maken met de haters of mensen die me vertelden dat ik het niet kon, ik was niet getalenteerd genoeg, of ik was niet zwart genoeg Het had daar absoluut niets mee te maken, 'zei ze in een lange Instagram-video.

"De belangrijkste redenen waren dat de productiewaarde er niet was, er waren complicaties met de muziekrechten en ik had gewoon het gevoel dat het niet delicaat werd behandeld gezien de situatie. Ik heb mijn best gedaan om contact op te nemen met de familie alleen en ik heb een brief geschreven, maar ik was niet in staat om dat te doen. Daarom voelde ik me moreel niet goed om verder te gaan met het project."

De rol werd later overgedragen aan Nickelodeon-ster Alexandra Shipp, die Zendaya feliciteerde in een vervolgvideo, waarbij ze benadrukte dat er geen harde gevoelens waren over de situatie en dat ze hoopte dat de film nog steeds een succes.

Ik hoop alleen dat ze niet te maken krijgt met de helft van de haat waarmee ik te maken heb gehad. Onthoud dat we allemaal mensen zijn die proberen te doen wat we graag doen. Laten we motivatie en liefde oefenen, niet discriminatie en haat.”

Aanbevolen: