And Just Like That': dit is wat fans denken dat er ontbreekt

Inhoudsopgave:

And Just Like That': dit is wat fans denken dat er ontbreekt
And Just Like That': dit is wat fans denken dat er ontbreekt
Anonim

De afgelopen twee jaar waren zwaar voor schrijver Darren Star. Zijn Netflix-hit Emily in Parijs werd na de release van seizoen 1 in 2020 door de Franse media bekritiseerd. De reboot van Sex and the City, And Just Like That, kreeg ook luchtafweergeschut toen het werd uitgezonden op 9 december 2021.

Het HBO Max-origineel is uit elkaar gehaald omdat zijn huiveringwekkende wakkerheidsfans de schuld geven van slecht schrijven. We weten allemaal dat de originele serie de afgelopen jaren niet goed is verouderd. De poging tot verlossing maakte het echter alleen maar erger, met The Daily Mail die zei: "Sex and the City stierf van wakkerheid." En daarmee ging Mr. Big, wiens Peloton-dood net zo erg was. Het is halverwege seizoen 1 en veel dingen zijn nog steeds niet logisch voor kijkers. Ze dachten dat het kwam door dit ontbrekende iconische SATC-element.

Fans willen Carrie's voice-overs terug in 'And Just Like That'

We konden het niet helpen, maar vroegen ons af… Hoe komt het dat de schrijvers de voice-overs van Carrie Bradshaw hebben verwijderd, terwijl het waarschijnlijk het meest memed SATC-bit is dat de show al die jaren onsterfelijk heeft gemaakt?

Veel fans gingen naar de officiële subreddit van de show om hun mening te uiten over de ontbrekende voice-overs. "Ligt het aan mij of kan de show authentieker aanvoelen met Carrie's voice-overs?" schreef een Redditor. "Ik heb het gevoel dat zonder hen de show een deel van zijn [zin] heeft verloren." Zelfs vóór de release van de reboot gebruikten fans memes "Ik kon het niet helpen, maar vroeg me af" om hun speculaties over de nieuwe wendingen van de show te uiten.

Een van de redenen waarom we van SATC hielden, was omdat we Carrie's leven in New York City konden volgen. Het is niet hetzelfde zonder haar mijmeringen. "De show voelt erg stil zonder hen", merkte een fan op."En zonder hen is er vaak geen soepele overgang tussen scènes." En laten we het toegeven, Sarah Jessica Parker heeft een mooie stem. Waarom zou je dat nu wegnemen, net nu ASMR's al een ding zijn? Laten we hopen dat ze die voice-overs terugbrengen in seizoen 2 (als ze ooit een verlenging krijgen te midden van de terugslag).

Waarom heeft 'En net zo' de voice-overs van Carrie verwijderd?

Michael Patrick King, de regisseur van de show, heeft de reden voor deze keuze niet bekendgemaakt. Maar volgens Screen Rant komt dat waarschijnlijk omdat sommige voice-overs in de SATC-films "repetitief en stijf aanvoelden".

Carrie had ook deze goedkope slotzin, "van top tot teen verliefd gekleed" in de eerste film. De tweede film was ook een toondove ramp. We zijn er vrij zeker van dat dit een van de redenen is waarom AJLT zo hard zijn best doet om wakker te lijken. Met zoveel goed te maken, dacht King waarschijnlijk dat het veilig zou zijn om Carrie's voice-overs kwijt te raken. Carrie had tenslotte nogal controversiële overwegingen.

Bovendien is de stijlvolle (nog steeds ter discussie) New Yorker niet opgehouden met recht en veeleisend te klinken. Misschien dachten de schrijvers dat de voice-overs Carrie in dit klimaat alleen maar zouden hebben geannuleerd. Waarschijnlijk is ze daarom ook gestopt met schrijven. Eerlijk gezegd zou haar veroordelende karakter het niet redden in de seks-positieve media van vandaag. Toch hopen fans haar terug op haar bureau te zien komen en haar gedachten over modern daten te schrijven. De hele post-pandemische datingscène zou interessante inhoud opleveren. Serieus, geef Carrie gewoon haar eigen domein.

Carrie's voice-overs zouden 'en net zo' beter maken

Carrie's voice-overs zouden niet alleen haar gebrek aan schrijven in AJLT goedmaken. Fans geloven ook dat het het hele vervolg zou redden (nou ja, misschien een beetje). Fans denken dat de personages zonder de voice-overs gewoon minder herkenbaar lijken. Eén Redditor maakte zelfs een goede analogie voor hoe belangrijk dit iconische element is. "Ik heb het gevoel dat ze een groot deel van de show uitmaken, daarom voelt het raar om naar te kijken en die Carrie-commentaar niet te hebben", schreven ze."Als je bijvoorbeeld Grey's Anatomy verwijdert, zou het raar zijn om Meredith's gezichtspunt te verwijderen. Vroeger had ik het gevoel dat ik in Carrie's hoofd zat en nu ben ik gewoon een buitenstaander als dat logisch is." Dat is precies hoe het voelt.

Maar sommige fans blijven optimistisch over de voice-overs. Een van hen zei dat het waarschijnlijk terug zou komen en dat Carrie voorlopig "haar stem kwijt was". Dat is eigenlijk een briljante theorie. Misschien krijgen we de voice-overs als ze een nieuw thuis heeft gevonden en over Big's tragische dood heen is. Een andere fan beweert dat "het officiële argument [voor het ontbreken van voice-overs] is dat [Carrie's] niet langer het centrale deel van het verhaal is." We begrijpen echter waarom veel fans het niet kopen. Ze hebben gewoon het gevoel dat Carrie tot nu toe nog steeds diezelfde egocentrische vriend is. Hopelijk is dat nu toe aan een herschrijving.

Aanbevolen: