Wat critici zeggen na de première van 'And Just Like That

Inhoudsopgave:

Wat critici zeggen na de première van 'And Just Like That
Wat critici zeggen na de première van 'And Just Like That
Anonim

De langverwachte spin-off van Sex And The City And Just Like That… ging in première op HBO Max, en liet iedereen vol meningen achter over de heropleving van de iconische personages van SATC, wat begrijpelijk is, gezien de enorme impact op de popcultuur en televisie prestige. Originele makers, schrijvers en producenten zoals Michael Patrick King en John Melfi zijn teruggekeerd om te herrijzen en de dobbelstenen te gooien, waardoor SATC terug naar televisieschermen komt.

Zes seizoenen en twee speelfilms later, And Just Like That… is het nieuwste hoofdstuk voor Carrie, Miranda en Charlotte met de toevoeging van nieuwe personages en het verlies van enkele oude. Tot nu toe geven critici de show gemengde recensies door te ontrafelen wat dit nieuwe hoofdstuk precies is en wat het betekent. Dit is wat je moet weten, inclusief spoilers, over And Just Like That…

6 ' And Just Like That…' Omarmt en ziet verandering onder ogen

Spin-off, reboot, revival… al deze zijn gebruikt om And Just Like That te beschrijven… Officiële marketing en promotie noemen het 'een nieuw hoofdstuk van Sex And The City'. Voordat ze in het nieuwe springen, blijven sommige critici hangen bij de vorige hoofdstukken van SATC's kritiek. Was er verandering nodig om het SATC-universum in een baan om de aarde te laten blijven? Rolling Stone breidt meer uit. "De serie debuteerde aan het einde van de go-go jaren negentig, toen er nog nooit een televisieshow was geweest die zo openhartig en expliciet over seks was… Toen het volkomen normaal leek dat een show over het vrijgezellenleven in New York zich concentreerde op vier hetero blanken vrouwen … je kunt de maker Michael Patrick King niet beschuldigen van te doen alsof het nog steeds 1998 is - of zelfs 2004, toen de show eindigde, of 2010, toen de tweede van twee verschrikkelijke SATC-films werd uitgebracht - of dat Carrie, de wereld en de televisiehaven in die tijd niet veranderd. Carrie, Miranda en Charlotte kunnen niet blijven wie ze waren, en dat geldt ook voor het soort verhalen dat King vertelt."

5 Verwacht geen sprookje

De veelgehoorde kritiek waarmee SATC te maken kreeg, waren de onrealistische details rondom personages. Hoe kan Carrie's krantenkolom haar huurgecontroleerde appartement in Upper East Side, merkkleding en schoenen betalen met een gemiddelde prijs van $ 500? Maar dat was en blijft de sprookjesachtige charme van SATC. And Just Like That… confronteert echter zijn voormalige sprookjesachtige zelf, en brengt de personages terug naar de aarde in de huidige cultuur van vandaag. Ja, de dames dragen nog steeds merkkleding, maar And Just Like That… streeft naar herkenbaarheid. De New York Times gaf een gemengde recensie, wees op tekortkomingen van SATC en zijn twee speelfilms, terwijl ze ook dit ambitieuze nieuwe hoofdstuk erkende. "Het is aan het proberen. Het is zeker meer verlicht en veel beter dan de Birkin-tas met luxe goederen en oriëntalisme die Sex and the City 2 was. En zelfs in het grotere tv-universum van vandaag zijn ensemblekomedies over vrouwen van midden vijftig niet bepaald gebruikelijk."

4 Dood, wedergeboorte en het onverwachte

Big is dood. Samantha is een geest. (Ze is naar Londen verhuisd en heeft geen contact meer met haar vrienden.) En sommige dames hebben hun haarverf laten rusten. De tweede aflevering gaat over de nasleep van Big's dood, Carrie's rouwverwerking en Big's begrafenis. Het is nog emotioneler om foto's te zien van Carrie en Stanford, gespeeld door Willie Garson, die tragisch stierf tijdens het filmen. De dood hangt zwaar, wat een plechtig gevoel geeft aan een show die vooral luchtig was. "Hoewel geen enkele fan zich het schokkende verlies van Big (Chris Noth) in de eerste aflevering had kunnen voorstellen, zou het, tragisch genoeg, enigszins de publiekelijk onverwachte dood van seriester Willie Garson weerspiegelen, de SATC-follow-up - die plaatsvindt als New York Stad komt tevoorschijn uit een dodelijke pandemie - is tonaal in overeenstemming met wat veel van de televisie het afgelopen jaar heeft gekozen om te doen. Dat wil zeggen, het heeft ervoor gekozen om het voor de hand liggende niet te vermijden", zegt The Hollywood Reporter. Kristen Davis, die met THR sprak, voegde eraan toe: "Ik zou niet zeggen dat deze serie ervoor heeft gekozen om zich te concentreren op verdriet als geheel. Ik weet dat we uitkwamen van de doos daarmee, dus ik begrijp ieders gevoelens. En ik voel ook dat cultureel, we ervaren nu veel [zoals] verdriet, angst - veel dingen. " De titel And Just Like That … is een klassiek Carrie-isme dat overal in SATC wordt gebruikt wanneer er iets onverwachts met haar of de personages gebeurde. Deze show draait helemaal om het aanpassen aan het ongemak.

3 Manhattan Circa op dit moment

Miranda v alt een overvaller aan in de metro
Miranda v alt een overvaller aan in de metro

Manhattan was altijd meer dan een decor, het was een hoofdpersoon. And Just Like That… portretteert NYC zoals het nu is - ontdaan van glamour, waardoor de grimmige realiteit van de hedendaagse stedelingen wordt blootgelegd. De dames leven nu in een post-pandemisch nog steeds pandemisch klimaat. Grappenmakers verkleed als horrorfilmpersonages liggen op de loer bij metroh altes. (Dat is echt gebeurd.) Protesten, activisten en problemen uit de echte wereld staan op de voorgrond, waardoor de show verder weg gaat van het sprookje en naar de realiteit.

2 U kunt weer op uw pelotonfietsen

Big had meer dan 1.000 ritten, maar dat kon hem niet redden. Misschien had de pre-workout sigaar er iets mee te maken? Maar goed… het doden van Big was een schokkende zet, zelfs voor een show die draait om de bruutheid van het leven en onvoorziene tragedies. Michael Patrick King vertelde Entertainment Weekly: "Ik zou niet zijn teruggekomen als ik niet echt een sterke impuls had gehad [om het idee te onderzoeken van] "is het beter om liefgehad te hebben en verloren te hebben dan nooit liefgehad te hebben?" … Mensen vergeten dat Carrie Big nooit in de serie heeft gehad. Ze had hem kort - een minuut of twee. En ze heeft Big nu niet. Het is gewoon een andere omstandigheid. Het is meer definitief."

Samen met het gesprek rond RIP Big, is het Peloton van dit alles. Er werd gemeld dat Peloton-voorraad daalde nadat de aflevering was uitgezonden, en er werden details gelekt dat Peloton niet wist hoe hun product zou worden gepresenteerd. In een zeer korte tijd corrigeerde de Peloton-koers, met de hulp van Ryan Reynolds, een vakantiereclame die Big tot leven wekte. Die advertentie is, net als Big, dood. Peloton heeft sindsdien hun advertentie met Chris Noth ingetrokken vanwege recente beschuldigingen van aanranding tegen de acteur.

1 Critici verdeeld over Woke-thema's

And Just Like That… is zich hyper bewust van diversiteit en inclusie. Nieuwe personages met verschillende achtergronden en seksuele geaardheden voegen zich bij de hoofdcast, en het grootste deel van de dialoog leunt zwaar op wat sommigen de 'pc'-cultuur zouden kunnen noemen. Sommige critici hebben de "wokeness" van de show cringey gevonden, in strijd met zijn missie van inclusiviteit. "Steeds opnieuw, And Just Like That … laat zien hoe slecht de personages zich in 2021 op hun gemak voelen … Miranda doet zo haar best om haar wakkere bonafide aan te tonen dat ze bij elke gelegenheid het absoluut verkeerde zegt. Charlotte is nu een somber monster van hypergeprivilegieerd ouderschap dat pruilt als een van haar dochters de bijpassende bloemenjurken die ze voor haar bij Oscar de la Renta heeft gekocht niet wil dragen.' W Magazine biedt een meer vergevingsgezind beeld. poging om fouten uit het verleden te herstellen, moet warm worden omarmd. Nu genuanceerder en sympathieker voor de zeer menselijke gebreken van zijn leidende trio… Als onderdeel van die modernisering en druk om het hedendaagse New York te weerspiegelen, is Carrie nu regelmatig te zien op X, Y and Me, een progressieve, op seks gerichte podcast die wordt georganiseerd door haar vriend, de niet-binaire strip Che Diaz."

Aanbevolen: