Kristen Wiig was doodsbang om een scène op te nemen met deze A-lijstacteur

Inhoudsopgave:

Kristen Wiig was doodsbang om een scène op te nemen met deze A-lijstacteur
Kristen Wiig was doodsbang om een scène op te nemen met deze A-lijstacteur
Anonim

In maart 2016 werd Kristen Wiig officieel bevestigd als de nieuwe hoofdrolspeler voor Alexander Payne's op dat moment aanstaande sci-fi comedy-drama, Downsizing. Ze werd aan boord gehaald als vervanger van Reese Witherspoon, die zich terugtrok uit de film als gevolg van planningsconflicten.

In die tijd was Wiig op zichzelf al een gevestigde acteur. Ze koesterde tenslotte nog steeds de glorie van haar ster-beurt in Bridesmaids ongeveer vier jaar eerder. Hoewel ze niet van alle aspecten van de film hield, leverde haar optreden haar een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA-nominatie op.

Ondanks deze en andere prestaties in haar carrière, voelde Wiig zich afgeschrikt door de mogelijkheid om samen te werken met A-list acteur Matt Damon op de set van Downsizing. Damon heeft een geschiedenis van botsen met mensen in de industrie. Wiigs twijfels hadden echter weinig te maken met zijn persoonlijkheid en alles met zijn status als een van Hollywood's hoofdrolspelers.

Kristen Wiig was doodsbang om met Matt Damon te werken

Wiig sprak in december 2017 met James Lipton van de talkshow Inside the Actors Studio, kort voordat Downsizing zijn debuut maakte in de Verenigde Staten. In het gesprek legde ze uit hoe opgewonden ze was - niet alleen door het script van Payne, maar ook door de ervaring van het werken met Damon.

Een poster voor de film 'Downsizing&39
Een poster voor de film 'Downsizing&39

"Het script was echt inspirerend en een van de beste dingen die ik heb gelezen", legde ze uit. "Ik vond het zo leuk. En gewoon op de set zijn met Matt Damon en mijn scènes met hem doen, het was gewoon een les voor mij."

Dit was natuurlijk achteraf, nadat ze de opnames had afgerond en het leuk vond om met haar tegenspeler samen te werken. Voordat de productie begon, gaf Wiig echter toe dat ze doodsbang was geweest om in een scène met Damon te zitten - omdat ze het gevoel had dat ze in zijn aanwezigheid zou zijn geflopt.

"Ik was doodsbang omdat het Matt Damon is en ik niet wilde zuigen", zei ze. "Ik ben een grote fan van hem, maar hij is - verrassing, verrassing - zo'n aardige, gulle [man]. Hij vertelt gewoon de beste verhalen en hij is gewoon de beste kerel."

Wiig had eerder naam gemaakt in de loop van ongeveer zeven jaar op Saturday Night Live.

Kristen Wiig was ook in 'The Martian' met Matt Damon

De in New York geboren actrice begon haar carrière in 2003 als figurant in Melvin Goes To Dinner van Bob Odenkirk. Nog belangrijker, ze speelde datzelfde jaar in negen afleveringen van de reality-hoax-televisieserie The Joe Schmo Show.

Kristen Wiigs personage in 'Saturday Night Live&39
Kristen Wiigs personage in 'Saturday Night Live&39

Na verdere cameo's in de ABC-sitcoms I'm With Her en The Drew Carey Show, begon ze in 2005 op SNL. De sketchcomedyshow zou in wezen haar brood en boter worden, aangezien ze verder speelde in een totaal van 135 afleveringen tot 2012.

Ze maakte vervolgens haar volledige intrede in acteren op het grote scherm, en leende haar stem en persoon aan producties zoals Despicable Me (1, 2 en 3), Her en The Secret Life of W alter Mitty. In 2012 verscheen ze in Damon's sciencefictionfilm The Martian, hoewel ze helemaal geen scènes deelden.

Ze zouden uiteindelijk de kans krijgen om een paar jaar later de schermtijd te delen terwijl ze het Payne-verhaal tot leven brachten. Het was schijnbaar voorbestemd om te gebeuren, aangezien Damon zelf ook een vervanger was geweest - voor de oorspronkelijk beoogde Paul Giamatti.

Downsizing werd gebombardeerd aan de kassa

De synopsis voor Downsizing op Rotten Tomatoes luidt: 'De zachtaardige therapeut Paul Safranek [Damon] en zijn vrouw, Audrey [Wiig], besluiten een proces te ondergaan waarbij wetenschappers mensen verkleinen tot miniatuurformaat om in te leven kleine gemeenschappen.'

Matt Damon en Kristen Wiig als Paul en Audrey Safranek in 'Downsizing&39
Matt Damon en Kristen Wiig als Paul en Audrey Safranek in 'Downsizing&39

'De onomkeerbare procedure stelt de mensen in staat om rijkdom en een leven vol vrije tijd te verwerven en tegelijkertijd het verbruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen. Als Paul zijn nieuwe buren en omgeving leert kennen, komt hij er al snel achter dat het leven in een kleine buitenwijk zijn eigen grote problemen met zich meebrengt.'

Wiig en Damon werden in de cast aangevuld door Christoph W altz (Inglorious Basterds, Django Unchained), Jason Sudeikis (Ted Lasso) en Hong Chau in haar doorbraakrol. Ondanks al deze sterrenkracht, eindigde Downsizing als een bom aan de kassa.

Van een budget van bijna $ 80 miljoen wist de film slechts ongeveer $ 55 miljoen op te halen. Dat wil niet zeggen dat de foto een complete mislukking was, met meer positieve dan vernietigende recensies van critici.

Chau kreeg vooral veel lof voor haar optreden, met als hoogtepunt een SAG Award-nominatie voor Outstanding Performance door een vrouwelijke acteur in een ondersteunende rol. Voor Wiig was het een voorrecht om samen met Damon te mogen werken.

Aanbevolen: