Hoe Netflix 'Manifest' uit de dood bracht

Inhoudsopgave:

Hoe Netflix 'Manifest' uit de dood bracht
Hoe Netflix 'Manifest' uit de dood bracht
Anonim

Net als de passagiers van vlucht 828 zou Manifest inmiddels dood moeten zijn. Maar Netflix heeft de hitshow nieuw leven ingeblazen, net als veel andere series die werden geannuleerd door hun oorspronkelijke netwerk. Showmaker Jeff Rake wist dat hij een topper in handen had. Maar nadat de finale van seizoen 3 op NBC werd uitgezonden, hoorde hij niets over een pick-up van seizoen 4. Ondanks de groeiende populariteit van de show, besloot het netwerk een praktische beslissing te nemen om de serie te annuleren. Nu, als je denkt dat Netflix het heeft opgeslagen vanwege de tweets van fans, kun je het niet meer mis hebben. Dit is wat er echt is gebeurd.

Waarom werd 'Manifest' geannuleerd door NBC?

Rake dacht aanvankelijk dat de beslissing van NBC te wijten was aan creatieve problemen."Het gaat om wat er niet wordt gezegd", vertelde hij aan The Hollywood Reporter. "Het normale aantekeningenproces terwijl je van het ene seizoen naar het andere overgaat, gebeurde niet. Ik hoorde niet veel van het netwerk. Ik zou mijn collega's in de studio vragen of er iets was dat we konden doen om te helpen, van een creatief standpunt, om tot een gunstige beslissing te komen voor toekomstige seizoenen van Manifest." Hij voegde eraan toe dat ze "consequent hoorden dat de problemen die op tafel lagen niet creatief waren, maar financieel." Je weet wel, zaken.

"Ik denk dat er veel interne handenwringen aan de gang was bij NBC," vervolgde Rake. "Omdat ik denk dat ze de show echt leuk vonden en ze gewoon probeerden te zien of ze er een economisch argument voor konden maken. Dat was een moeilijke periode. Er is die oude grap over de kat die op het dak was en het was heel duidelijk om mij de kat was op het dak." De ervaren producer was echter niet nieuw in dergelijke dingen. Nadat hij shows als Bones en Boston Legal had uitgebracht, was hij gewend aan zulk slecht nieuws. Maar deze keer was hij hoopvoller.

Waarom heeft Netflix 'Manifest' vernieuwd?

Rake wilde Manifest niet opgeven. NBC was ook cool met het voortzetten van de serie onder een andere studio. Met de serie die in de top 10 van Netflix belandde, wist iedereen dat het streamingbedrijf niet zou aarzelen om het op te slaan. Toen het nieuws over de annulering naar buiten kwam, gingen fans naar Twitter om een verzoek tot verlenging in te dienen. "Ik heb eerder shows geannuleerd en dit is de eerste keer dat ik zo'n golf van steun onder de fandom ervaar", zei Rake over de reactie van de fans.

"Een kleine groep superfans vormde een Twitter-groep en zei: 'We hebben je Jeff. SaveManifest. De campagne begint'", vervolgde hij. "Dus voordat we de kans hadden om een vinger uit te steken om erachter te komen of we een PR-campagne nodig hebben om ons te redden, stonden de fans op en creëerden deze campagne en verspreidden het woord - wat ongelooflijk lonend en bemoedigend was." Het maakte het voor Netflix echter niet makkelijker om de show op te slaan.

Warner Bros. TV had Manifest blijkbaar internationaal verkocht in verschillende gebieden. "Waar we echt naar streven, is om geweldige shows beschikbaar te hebben voor al onze leden wereldwijd", zei het Netflix-hoofd van de wereldwijde TV Bela Bajaria. "We willen echt dat al onze leden ten volle kunnen profiteren van de service, dus we wilden dat Warner Bros. de tijd zou nemen om al die rechten wereldwijd te verwerven." Bovendien waren de contracten van de cast al verlopen. "Dat was heel moeilijk voor mijn collega's en voor de acteurs zelf, omdat de acteurs wilden dat de show doorging", zei Rake over de hindernis.

Hij vervolgde: "Zodra we glimpen van het leven op Netflix begonnen te zien, nam de studio contact op met de vertegenwoordigers van de vaste klanten van de serie en vroeg hen: 'Hé, kun je ons een paar weken uitstel geven kijken of we hier misschien een deal kunnen sluiten?' En dat deden ze allemaal. Maar toen liep zelfs de verlenging van de optie af." Het zou moeilijk zijn geweest als hoofdrolspelers als Josh Dallas (Ben Stone) waren doorgegaan met een nieuwe show. Gelukkig ging NBC weer naar binnen en hielp. "Hoewel het gemakkelijk zou zijn om naar een plaats van 'ik zei het je toch' te gaan, nee, eerlijk gezegd, zodra ik erachter kwam dat we potentieel een reddingslijn bij NBC hadden, voelde ik niets dan dankbaarheid," zei Rake over de hernieuwde interesse van studio.

"Ze waren altijd kampioenen van de show geweest en ze wilden hem echt terug", vervolgde hij. "Maar tegelijkertijd werd het al snel duidelijk dat er gewoon een meer overtuigende zaak was om de show naar Netflix te verplaatsen en te beginnen en te eindigen met de legioenen nieuwe fans die in het Netflix-universum waren ontstaan." Toch verduidelijkte Rake dat het niet de SaveManifest-tweets waren die hen een vierde en laatste seizoen bezorgden. Het was eigenlijk het opvallende aantal kijkers dat de eerste twee seizoenen op Netflix bingewatchte. Alleen al in de VS en Canada hebben 25 miljoen accounts Manifest in de eerste 28 dagen op het platform bekeken. Het bleef ook 71 dagen in de top 10 staan sinds de première.

Aanbevolen: