Hoe bracht Lisa "Left-Eye" Lopes van TLC het laatste jaar van haar leven door?

Inhoudsopgave:

Hoe bracht Lisa "Left-Eye" Lopes van TLC het laatste jaar van haar leven door?
Hoe bracht Lisa "Left-Eye" Lopes van TLC het laatste jaar van haar leven door?
Anonim

Lisa "Left Eye" Lopes was de rapper van de platina-verkopende groep TLC. Haar vers over " Waterfalls" is een van de meest geprezen bars uit haar carrière. Lopes kreeg haar artiestennaam nadat Michael Bivins, een groepslid van New Edition, zei dat haar linker, schuine oog aantrekkelijk was. In 2002 verloor Lopes op tragische wijze het leven tijdens een ontsnapping naar Honduras en zwenkte het voertuig dat ze bestuurde uit, dat kantelde en een schedelbreuk veroorzaakte.

Als gevolg daarvan was Lopes meteen voorbij. De andere passagiers in de auto overleefden. Het jaar daarvoor verloor de wereld R&B-zangeres en actrice Aaliyah. Wanneer een geliefde ster zijn leven verliest, begonnen mensen te speculeren over het traject van hun carrière. Lopes had projecten in de maak en was slechts een maand voor haar 31e verjaardag. Laten we ons verdiepen in wat er gaande was in de wereld van Left Eye voordat ze stierf.

9 Ze nam "3D" op

"3D" is het vierde studioalbum van TLC en het laatste met Lopes erop. Het trio nam het album op van mei 2001 tot juli 2002 en het label bracht het album uit na de dood van Lopes. Het album was bijna compleet, maar degenen die aan het album werkten, voegden vocalen toe van Lopes' onuitgebrachte soloprojecten. "3D" werd platina, en de muziekvideo voor "Girl Talk" bevatte een geanimeerd linkeroog in de video, en kinderen hadden camouflageverf onder hun linkerogen.

8 Haar album "SuperNova" werd op de plank gebracht

Lopes' album "SuperNova" zou uitkomen op 16 augustus 2001, de verjaardag van haar vader en de dag dat haar grootvader overleed. Het label schoof de releasedatum echter terug naar 29 oktober 2001 en annuleerde het hele album. Het eerste nummer van het album, "The Block Party", was een top 20-hit in het VK, maar deed het niet goed in de Verenigde Staten. De video heeft momenteel meer dan 1 miljoen views op YouTube en veel commentatoren denken dat ze haar tijd vooruit was.

7 Lopes en Andre Rison waren niet langer samen

Lopes' leven was niet zonder controverse. Rison stopte met voetballen in 2005. Maar toen hij en Lopes in 1993 een koppel werden, was hij op het hoogtepunt van zijn carrière. Hun relatie was tumultueus en gewelddadig. Als gevolg van Rison die Lopes bedroog, brandde ze zijn herenhuis in Atlanta in 1994 af. Rond 2001 lijkt het alsof het knipperlichtpaar eindelijk uit elkaar gaat.

6 De overleden rapper had naar verluidt een affaire met producer Suge Knight

Lifetime's Hopeloos verliefd is een beperkte serie die keek naar beruchte koppels in de popcultuur. Volgens The Source onthulde de show tijdens één aflevering dat Lopes een romantische relatie had met Suge Knight, de inmiddels ter ziele gegane producer van Death Row Records.

Rond 2002 veranderde de naam van het label in Da Row. Knight hielp Lopes met het produceren van muziek onder een nieuwe naam, N. I. N. A., wat stond voor New Identity Non-Applicable. Lopes was er kapot van dat Arista haar eerste album niet goed deed. Zij en Rison zouden niet trouwen, en jaren na zijn dood was ze nog steeds 's ochtends het verlies van haar goede vriend Tupac Shakur.

5 Lopes verscheen op '106 &Park'

106 & Park was de video-aftelshow van BET waar ze de muziekvideo's speelden voor de top 10 van meest populaire hiphop- en R&B-platen van dat moment. Lopes' verschijning in deze show was haar laatste tv-optreden. Het interview leek vreemd toen zij en Knight op de bank zaten te praten over haar nieuwe muzikale richting. Het leek alsof Lopes zich op zo'n donkere plek bevond. Ze droeg een zonnebril, sprak langzaam en bijna onsamenhangend en leek ontwijkend. Lopes legde aan AJ en Free, de presentator van de show, uit dat ze haar nieuwe naam "N. I. N. A." zou gebruiken. op alle projecten die geen verband houden met TLC.

4 Ze bracht tijd door met Dr. Sebi

Alfredo Bowman, bekend als Dr. Sebi, was een Hondurese kruidkundige en genezer. Sebi verkondigde dat hij mensen holistisch kon genezen, voornamelijk door middel van homeopathische diëten. De lijst meldde dat Lopes Sebi steunde en tijd doorbracht in Honduras om reinigingen te doen. Dit soort reiniging omvatte het eten van strikte diëten, vasten en het drinken van kruidendrankjes.

3 Ze was mentor van de meidengroep Egypte

Tijdens haar reis door Honduras was de meidengroep Egypte, die ze ontdekte, bij haar. Lopes geloofde in het machtigen van andere vrouwen en hen te leren over de muziekindustrie. Ze tekende de platina-verkopende R&B-groep Blaque bij haar productiebedrijf dat bekend staat om hun nummers "808" en "Bring It All To Me."

Je kunt de liefde van Lopes voor futuristische concepten zien in hoe Blaque zich kleedde en in hun muziekvideo's. De zangeres T-Melle van de voormalige groep liep bij het auto-ongeluk ernstige verwondingen op en kon niet lopen. Maar nu loopt en danst ze en tart ze wat de dokters zeiden dat ze kon doen.

2 Lopes werkte aan iets teruggeven aan de Hondurese gemeenschap

Zoals veel beroemdheden was Lopes liefdadigheidswerk. Lopez had de reputatie enorm gepassioneerd te zijn, bekend als de "gekke" in TLC. T-Boz was de "coole" en Chilli was de "sexy", met hun tweede studioalbum met de passende titel "Crazy. Sexy. Cool."

Toch lijkt het erop dat ze een groot hart had. Lopes was bezig met het opzetten van twee educatieve centra voor Hondurese kinderen. Na haar dood richtte MTV The Lisa Lopes Aids Scholarship op. Het doel was om een subsidie van 25.000 dollar uit te delen aan een jongere die zich inzet voor de strijd tegen aids.

1 De dood van een 10-jarige Hondurese jongen heeft haar getraumatiseerd

Wat de dood van Lopes angstaanjagend maakt, is dat Lopes in een busje reed dat weken voor haar dood een tienjarige jongen aanreed en doodde. De overleden rapper betaalde zijn medische zorg en begrafeniskosten en gaf geld aan de familie. De familie deed geen aangifte omdat Bayron Isaul Fuentes Lopez plotseling op de mediaan stapte. De familie wist niet eens van Lopes' roem en nam aan dat ze een gewoon persoon was. Dit tragische ongeval heeft haar getraumatiseerd. Daarna had ze het gevoel dat een geest haar volgde.

Aanbevolen: