Roseanne Barr verdiende een fortuin met 'Roseanne

Inhoudsopgave:

Roseanne Barr verdiende een fortuin met 'Roseanne
Roseanne Barr verdiende een fortuin met 'Roseanne
Anonim

De jaren negentig waren een decennium vol geweldige sitcoms die een grote invloed hebben gehad op wat fans nu leuk vinden. Friends was een herkenbare krachtpatser, Seinfeld had een heleboel pre-fame sterren en Fraser had controversiële afleveringen die vandaag verboden zouden worden. Dit zijn slechts enkele van de shows die de jaren '90 zo gedenkwaardig hebben gemaakt.

In datzelfde decennium was Roseanne een enorme serie die van Roseanne Barr een begrip maakte. Door de populariteit van de show bleef het bijna tien jaar op tv en in die tijd verdiende Roseanne veel meer geld dan de meeste mensen zich realiseren. De daaropvolgende reboot en haar ruzie kostte haar echter een aardige cent.

Dus, hoeveel geld verdiende Roseanne Barr toen ze in Roseanne speelde? Laten we de show en het geld dat ze verdiende eens nader bekijken.

'Roseanne' is een iconische show

In 1988 maakte het televisiepubliek voor het eerst kennis met de familie Conner toen Roseanne haar debuut maakte op het kleine scherm. Er waren destijds veel goede sitcoms op tv, maar fans zagen al snel hoe geweldig deze show kon zijn, en na verloop van tijd groeide het uit tot een iconische serie.

Met Roseanne Barr, John Goodman en een uitzonderlijke jonge cast, was Roseanne een fantastische sitcom die komedie en serieuze familiethema's goed uitbalanceerde. Focussen op een arbeidersgezin was een briljante zet van de show. Elk personage speelde een integrale rol in de show die aansloeg bij het publiek, omdat veel mensen zichzelf op het scherm konden herkennen.

Terwijl de show zijn tijd op tv voortzette, was het in staat om met succes met de tijd mee te evolueren en werden de verhalen volwassener, wat paste bij de personages die opgroeiden en nieuwe fasen van hun leven insloegen. Zelfs toen nieuwere personages in de vouw werden gebracht, bracht de serie de zaken goed in evenwicht.

Na 10 seizoenen en meer dan 200 afleveringen kwam er in 1997 een einde aan Roseanne. In die jaren verzamelde Roseanne zelf enorme loonstrookjes, wat een belangrijke rol speelde bij het omhoogschieten van haar vermogen.

Barr verdiende jaarlijks $ 21 miljoen voor 'Roseanne'

Volgens Celebrity Net Worth is Roseanne Barr momenteel $ 80 miljoen waard. Veel van haar fortuin is te danken aan Roseanne, die haar het grote geld betaalde terwijl het nog in de lucht was.

De site meldt dat Barr tot $ 21 miljoen verdiende voor het laatste seizoen van de show, waardoor ze een van de best betaalde sterren op tv was. Het was een ongelooflijke prestatie, en het was allemaal te danken aan hoe briljant ze was in de show die haar al die jaren geleden hielp om een komische krachtpatser te worden.

Natuurlijk was dit voordat syndicatie begon. In 1993 meldde Variety dat Roseanne tot $ 1 miljoen per aflevering verdiende voor syndicatie. Omdat ze de ster, co-creator en uitvoerend producent was, kun je maar beter geloven dat ze wat van dat zoete syndicaatsgeld op zak had.

Toen Roseanne zich opmaakte om terug te komen, was het niet zo verwonderlijk om te horen dat Roseanne zelf weer goed geld zou gaan verdienen. De komiek merkte echter dat ze verwikkeld was in controverse, wat haar vervolgens een hoop geld kostte.

De reboot had een goede start vóór Roseanne's controverse

Het in de problemen komen op sociale media veroorzaakte een wervelwind van controverse voor Roseanne Barr. In plaats van dat de dingen gewoon overwaaiden, werd de komiek uit haar show geknipt, wat haar veel geld kostte.

Volgens Esquire: "Met de annulering van Roseanne krijgt Barr een hit van meerdere miljoenen dollars. Variety meldt dat ze naar schatting $ 250.000 per aflevering verdiende in het eerste opnieuw opgestarte seizoen, waarvan er negen waren. Dat leverde haar $ 2,25 miljoen op voor één seizoen werk. We weten niet hoe lang Roseanne in de ether zou zijn gebleven, maar we weten wel dat ABC nog 13 afleveringen heeft besteld voor een tweede opnieuw opgestart seizoen vóór het Twitter-incident, per Time. Dat betekent dat Barr zichzelf waarschijnlijk minstens $ 3,25 miljoen heeft gekost, gebaseerd op haar huidige tarief."

Iets wat een tijdlang de krantenkoppen domineerde, en veel mensen vroegen zich af of de Conner-clan, die net was teruggekeerd, voorgoed op tv was afgedaan. Het netwerk, in plaats van het gezin op de plank te houden, gaf ze hun eigen show, The Conners, minus Roseanne. Sommige fans klaagden, maar aangezien de show net terug is voor seizoen 4, zouden we zeggen dat deze gok zijn vruchten afwierp voor het netwerk.

Roseanne Barr verdiende miljoenen aan Roseanne, en hoewel ze door haar controverse veel geld verloor, ziet haar vermogen er nog steeds goed uit.

Aanbevolen: