Was 'Friends' gewoon een ripoff van 'Living Single'?

Inhoudsopgave:

Was 'Friends' gewoon een ripoff van 'Living Single'?
Was 'Friends' gewoon een ripoff van 'Living Single'?
Anonim

De jaren negentig zaten boordevol geweldige shows die het spel voor altijd hebben veranderd. Sommige van deze shows moeten opnieuw worden opgestart, sommige moeten opnieuw worden bekeken en andere zijn vergeten. Het maakt niet uit waar deze shows in het peloton staan, het is duidelijk dat ze ertoe hebben bijgedragen dat de jaren negentig een gedenkwaardig decennium werden voor tv-fans.

Tot op de dag van vandaag is Friends een van de meest populaire shows aller tijden, en het blijft het kleine scherm domineren. Hoe geweldig de show ook was tijdens zijn bloei, er is een groeiende stem van mensen die hebben gemerkt dat de show een waanzinnige gelijkenis vertoont met Living Single. Sommigen hebben Vrienden zelfs afzetterij genoemd.

Laten we naar beide shows kijken en kijken wat mensen te zeggen hebben.

'Friends' is een iconische show

Friends wordt grotendeels beschouwd als een iconisch stukje tv-geschiedenis en het blijft een van de meest populaire shows die ooit op het kleine scherm te zien waren.

Met namen als Jennifer Aniston en Matt LeBlanc in de hoofdrol, was Friends meteen een succes dat NBC naar een hoger niveau heeft getild. Het netwerk was al enorm met een show als Seinfeld aan boord, en Friends was gewoon de kers op de taart toen het van start ging met het publiek.

De verhalen, personages en regels uit de show blijven allemaal even solide als altijd, waardoor de show lang na de oorspronkelijke uitvoering relevant is gebleven. Er zijn maar weinig shows die ooit zo groot worden als Friends, en nog minder shows blijven zo populair.

Hoe geweldig deze show voor velen ook is, er was een show die het jaar ervoor debuteerde en die een van de meest onderschatte shows aller tijden lijkt te zijn.

'Living Single' is een onderschatte serie

1993's Living Single heeft misschien niet dezelfde erfenis als Friends, maar iedereen die het een horloge heeft gegeven, kan bevestigen hoe geweldig de show is.

Gedurende 5 seizoenen en meer dan 100 afleveringen deed Living Single geweldige dingen op televisie. Hoewel het niet hetzelfde type kijkers trok als Friends, had de show nog steeds een geweldige run op Fox, wat nog steeds een netwerk in ontwikkeling was dat in die tijd veel potentieel had.

Living Single had veel meer liefde moeten krijgen dan in de jaren negentig, en fans hebben de show in de loop van de tijd uitgebreid besproken. Een ding dat fans niet anders kunnen dan opvallen, is het feit dat Friends veel overeenkomsten heeft met Living Single, waardoor sommigen dachten dat Friends niet meer was dan alleen maar afzetterij.

Het v alt niet te ontkennen hoe vergelijkbaar 'Friends' en 'Living Single' zijn

Dus, was Friends gewoon een ripoff van Living Single? Nou, er zijn zeker verdeelde meningen over, maar het v alt niet te ontkennen dat er een aantal overeenkomsten zijn tussen de twee shows.

Odyssey heeft fantastisch werk geleverd door de overeenkomsten tussen de twee te benadrukken. Het is echt schokkend hoe vergelijkbaar ze zijn, en in de ogen van de auteur hebben de mensen achter Friends veel gestolen van Living Single.

"Het was de gentrificatie van zwarte kunst. Ze namen een script over een groep jonge zwarte professionals die een Brooklyn brownstone deelden en wat lachten en verhuisden het naar een appartement vol met blanke mensen in Manhattan en dat kan ik echt' denk niet aan een meer openlijke daad van televisieplagiaat", schreven ze.

Friends-acteur, David Schwimmer, had gesproken over een volledig zwarte reboot van zijn show, en velen waren er snel bij om erop te wijzen dat Friends in wezen een volledig witte reboot van Living Single was. Dit incident zorgde voor veel discussie over de plaats van Living Single in de tv-geschiedenis en het feit dat er geen Vrienden zouden zijn zonder.

Interessant is dat Queen Latifah, die speelde op Living Single, vertelde hoe haar show NBC's beslissing om Friends groen licht te geven beïnvloedde.

"Het was een van die dingen waar een man genaamd Warren Littlefield was die NBC runde, en ze vroegen hem wanneer alle nieuwe shows uitkwamen, ze zeiden: 'Als er een show is die je zou kunnen hebben, welke zou het zijn?” En hij zei: “Living Single.' En toen creëerde hij 'Friends'", zei ze.

Dit is veelzeggend, aangezien leidinggevenden van andere netwerken zagen hoe briljant Living Single was. Vrienden hebben misschien een vlucht genomen op een manier die Living Single nooit deed, maar mensen beginnen de invloed te erkennen die Living Single had op de televisie uit de jaren 90.

Dus, was Friends gewoon een ripoff van Living Single? Nou, veel mensen denken dat zeker. Op dit moment v alt niet te ontkennen dat Friends veel dank verschuldigd is aan Living Single voor het effenen van de weg.

Aanbevolen: